МЕКИЦИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Поезија - 3

+2
Александра
zbunet
6 posters

Страна 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Дек 25 2016, 03:17

АКАША - “АЛЕКС ВО КАША”

НЕПОСТОЕЧКО
ВО УНИВЕРЗУМОТ
А СЕПАК ОВДЕ
ВО СИТЕ ВАС
КАКО МИСЛА
КАКО РАЗУМ
КАКО ЧУВСТВО
КАКО ИДНИНА
КАКО ВЕРА
НО И НЕВЕРА
- АКАША -
КАКО
“АЛЕКС ВО КАША”.

21.12.2016
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Дек 25 2016, 03:18

НЕМАТЕРИЈАЛЕН И МАТЕРИЈАЛЕН СВЕТ

ВИРТУЕЛЕН СВЕТ
И ВИСТИНА
ИЛИ РЕАЛНОСТ,
ПОСТОЕЧКА МИСЛА
НЕМАТЕРИЈАЛНА
И РЕАЛНА ВРЕДНОСТ
ПАРИ,
ВАГА СО ДВА КАНТАРИ

БАЛАНС.

21.12.2016
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Дек 25 2016, 03:20

КОЈА СУМ “ЈАС”

“ЈАС”
ПРЕД 2012 ГОДИНА
И
“ЈАС”
ПОСЛЕ 2012 ГОДИНА
СОСЕМА РАЗЛИЧНО
А СЕПАК
ИСТО
СО ЕДЕН ЗБОР
“КЕТИ”.

21.12.2016
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Дек 25 2016, 03:22

“10 ЛЕТА” - “10 ДЕЦЕНИИ”

2007 - 2017
10 ЛЕТА - 10 ДЕЦЕНИИ
ЗБУНЕТ СИСТЕМ
А СЕПАК ИГРА
И СЕПАК МУЗИКА
И КРЕАЦИЈА
НА НОВО ВРЕМЕ
ПОСЛЕ 2012 ГОДИНА
И МНОГУ МОЛИТВА
ЗА МНОГУ ЉУБОВ
И СРЦИЊА
И СЕ’ ДОБРО
НАСЕКАДЕ.

21.12.2016
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Јан 17 2017, 17:20

ПОЕЗИЈА ВО БРОЈКИ

ТАБЕЛАРЕН ПРЕГЛЕД
14.01.2017 ГОДИНА
11=1+1=2
77=7+7=14=1+4=5
13=1+3=4
365=3+6+5=14=1+4=5
555=5+5+5=15=1+5=6
843=8+4+3=15=1+5=6
437=4+3+7=14=1+4=5
811=8+1+1=10=1+0=1
275=2+7+5=14=1+4=5
339=3+3+9=15=1+5=6
169=1+6+9=16=1+6=7
ВКУПНО:
2+5+4+5+6+6+5+1+5+6+7=52=5+2=7
ПОЛЕ 1
365+811=1176=1+1+7+6=15=1+5=6
ПОЛЕ 2
11+555+275=841=8+4+1=13=1+3=4
ПОЛЕ 3
77+843+339=1259=1+2+5+9=17=1+7=8
ПОЛЕ 4
13+437+169=619=6+1+9=16=1+6=7
ВКУПНО:
(6+4+8+7)+7=25+7=32=3+2=5
ТАБЕЛАРЕН ПРЕГЛЕД - 15.01.2017 ГОДИНА.

од “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.01.2017


Поезија - 3 - Page 6 68woeh
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Јан 17 2017, 17:22

КОАЛИЦИОНА НУМЕРОЛОГИЈА

Нумеролошки склоп на бројки,
комбинаторики без 3 и 9
со математичка пресметка
во табеларен преглед
по следен редослед:
една 1
една 2
две 4
четири 5 - ки
четири 6 - ки
две 7 - ки
една 8 - ка
и две дати:
14.01.2017 година и
15.01.2017 година,
сосема случаен склоп
кој дава
КОАЛИЦИОНА НУМЕРОЛОГИЈА.
ВКУПНИОТ ЗБИР НА КОАЛИЦИОНАТА НУМЕРОЛОГИЈА Е:
2+5+4+5+6+6+5+6+4+8+7+1+5+6+7=77=7+7=14=1+4=5

од “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.01.2017 година

Поезија - 3 - Page 6 Javyhd
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Јан 29 2017, 06:12

ЦРНА СО ПЛАВИ ОЧИ”

“ЦРНА СО ПЛАВИ ОЧИ”
ТОА СУМ ЈАС,
ИАКО ЈАС ВЕЛАМ ДЕКА
ОЧИТЕ МИ СЕ “КАМЕЛЕОНСКИ”
ПРИЛАГОДЛИВИ НА ОБЛЕКА
ВО РАЗНИ БОИ
И НЕ СУМ БРУК ШИЛЦ
ИАКО ВО “ПЛАВАТА ЛАГУНА”
И ГОЛЕМИОТ И МАЛИОТ ПРИНЦ
ГО ИМАМ,
САМО ШТО ГОЛЕМИОТ Е “ПЛАВ”
И ТОА “ПЛАВ СО КАДРАВА
КОСА И ПЛАВИ ОЧИ”
И ЗГОДЕН И УБАВ И ГРАДЕН
СО ЗГОДНО ТЕЛО, СПОРТСКИ,
КАКО ЗА МОЈА ОДБРАНА,
И ДЕЦА СИ ИМАМ
СИН КРАЛ
И ЌЕРКА ПРИНЦЕЗА.
ТОА СУМ ЈАС:
“ЦРНА СО ПЛАВИ ОЧИ”
И НЕ СУМ “ХИТЛЕР”
А СЕПАК СИ ИМАМ
СВОЈ ЧОВЕК ГЕНЕРАЛ
МОЈА “ДЕСНА РАКА”
ВО КОЈ ИМАМ ВЕРБА
И СВОЈА ЗАШТИТА
И НЕ’ Е ТОА
ШТО ВАМ ВО ГЛАВА ВИ СЕ ВРТИ
ТУКУ Е ТОА
“ПРОФЕСИОНАЛНА ВРСКА”
ЗА ДА СУМ “ГОЛЕМА”
КАКО НАРОДОТ ШТО ВЕЛИ
ГОЛЕМА КАКО НЕБОТО
“СИНО НЕИЗГНАСЕНО”
КАКО ШТО ЈАС ВЕЛАМ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
28.01.2017 ГОДИНА
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Чет Фед 09 2017, 06:14

ГО САКАМ СВОЈОТ СВЕТ

ГО САКАМ СВОЈОТ СВЕТ
ОВДЕ ДРВЦЕ, ОНДЕ ЦВЕТ
И ПОТОЧЕ ШТО ЖУБОРИ
И ЛИСЈА ШТО ШУМОЛАТ
И КАМЧИЊА ПОКРАЈ БРЕГОТ
И КУЌА ОВДЕ
И ДРУГА КУЌА ОНДЕ
И ЛИВАДА СО ЦВЕЌИЊА
И ЈАС КАКО ИГРАМ
НА МУЗИКАТА ОД ВЕТРЕТО
ПРОЛЕТНО РАЗВИГОРЧЕ
И УЖИВАМ ВО ПРОСТРАНСТВОТО
НЕБЕСНО СИНО.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
08.02.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Чет Фед 16 2017, 07:17

МЕДИЈАТОРСКА КОНВЕРЗАЦИЈА

ВРЕМЕ НА ВАЖНИ НАСТАНИ
НА ЕДЕН ПРОСТОР
МНОГУ ВАЖЕН
ЗА СТАБИЛНОСТ НА СВЕТОТ
Т.Н. “КУ*ЕДОНИЈА”
ПОЗНАТ ВО ВИРТУЕЛНИОТ СВЕТ
И СПОМНУВАН ВО МНОГУ МИСЛИ
ПЛОВИ БРОД
НА НЕБЕСЕН БРАН
И БАРА СПАС
ВО МЕДИЈАТОРСКА ВИСОКА СВЕСТ.

РАЗЛИЧНИ МИСЛИ
НИЗ ПРОСТОРОТ КОМУНИЦИРААТ
ЗА ДА ПРЕНЕСАТ ПОРАКА
ЗА СОСТАВ НА ВЛАДА
ПЛУРАЛИСТИЧКИ КОНСТАТИРАНА.

И АКО МНОЗИНСКИОТ ЛИДЕР
ГО ДАДЕ СВОЈОТ МАНДАТА
НА ВТОРИОТ ПО БРОЈ
КОАЛИЦИОНЕН ЛИДЕР
МЕДИЈАТОРСКАТА СВЕСТ БАРА
И НЕГОВО УЧЕСТВО
ВО СОСТВАОТ НА ВЛАДА
СО СВОЈОТ ИЗБОР НА МИНИСТРИ
И АКО РАМКОВИТЕ ЛИДЕРИ
САКААТ ДА СИ ГИ СОЧУВААТ
СВОИТЕ ПОЛИТИЧКИ ВРСКИ
СО “ВИСОКАТА СИЛА СЕ ПОЧИТУВА”
СЕПАК МЕДИЈАТОРСКАТА СВЕСТ
КОНВЕРЗИРА МИСЛА И СУГЕРИРА
МАЈСКИОТ ДОГОВОР ДА СЕ СМЕНИ
И МНОЗИНСКИОТ КОАЛИЦИОНЕН ЛИДЕР
ОД МАЛЦИНСКИОТ “ПРОЦЕНТ”
ДА КОНВЕРЗИРА ВО ПРЕГОВОРИТЕ
СО МНОЗИНСКИОТ ЛИДЕР
ОД КОАЛИЦИОНИОТ МНОЗИНСКИ НАРОД.

И ТАКА НОВОВРЕМЕНСКИ
СО ВИСОК СТЕПЕН НА ДЕМОКРАТИЈА
СЕКОЈ ДА ИМА “УДЕЛ”
ВО СОСТАВОТ НА ВЛАДА
НА ЕДЕН МНОГУ ВАЖЕН ПРОСТОР
Т.Н. “КУ*ЕДОНИЈА”
“ЗА ДОБРО НА НАС
НА ВАС
И НА СИТЕ НАС”.

НОВОВРЕМЕНСКАТА ВЛАДА
ЌЕ ИМА ПОТПОЛНА ПОДРШКА
ОД “ВИСОКАТА СВЕСТ
СО СУПЕР ПОГЛЕД
ГЕНИЈАЛЦИТЕ
ГЕЈМЕРИТЕ СО НАДПРОСЕЧНИ
ГЕНИЈАЛНИ ПЕРФОРМАНСИ
И СУПЕР ЛОГИКА”
И ЌЕ ОПСТАНЕ НИЗ ВРЕМИЊАТА
И ЌЕ ИМ ДОНЕСЕ ДОБРА ИДНИНА
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
15.02.2017 ГОДИНА
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Фед 21 2017, 06:21

КОНВЕРЗАЦИЈА СО МАГОВИ, БОГОВИ И БАЛАНСИ (ЃАОЛИ)

ИАКО НЕ СУМ ТАМУ
И МЕ НЕМА
ИАКО НЕ СУМ ТУКА
И МЕ НЕМА
ЈАС ВЕ СЛУШАМ
И МОЖАМ ДА ЈА ОТКРИЈАМ
ВАШАТА НАМЕРА
И ДА ЈА ВИДАМ ВАШАТА ЦЕЛ
НО, НЕ Е ЗА ДОБРО
НИТУ ЗА МЕНЕ
НИТУ ЗА ВАС
НИТУ ЗА БИЛО КОЈ ОД НАС
СЕГА И ВО ИДНИНА.

ДА, ЈАС ПОСТОЈАМ
И ЖЕНА СУМ
И ИАКО ВИЕ ВЕЛИТЕ
ДЕКА СО ТАА МОЌ
ШТО МЕНЕ МИ Е ДАДЕНА
МОЖАМ ЦЕЛ СВЕТ ДА ГО ИМАМ
И СЕ’ ШТО ЌЕ ПОСАКАМ ДА ИМАМ
СЕПАК, ЈАС МОЌТА РЕШИВ
РАЗУМНО ДА ЈА КОРИСТАМ
И СО МНОГУ ДОБРИНА
И СО МНОГУ ЉУБОВ, ПРИЈАТЕЛСКА,
РОДБИНСКА, ПРОФЕСИОНАЛНА, СЕМЕЈНА ИТН.
ДА ЈА ИЗБАЛАНСИРАМ
И МОЌТА ДА ИМ ЈА ПРЕНЕСАМ
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
ЗА ДА ИМААТ “ЕНЕРГИЈА”
ДА ОПСТАНАТ ВО ОВА НОВО ВРЕМЕ
И ДА ИСКРЕИРААТ ЕДЕН УБАВ СВЕТ
ВО КОЈ И ЈАС ЌЕ ПОСТОЈАМ
ЗАЕДНО СО НИВ
И ЈАС ЌЕ СИ ЈА ОСТВАРАМ
СВОЈАТА ВОЗВИШЕНА ЦЕЛ
КАКО ШТО МИ Е ОД БОГ ДАДЕНО
ЗА МОЕ ДОБРО
ЗА ДОБРО НА МОЕТО СЕМЕЈСТВО
ЗА ДОБРО НА МЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
И ИДНИНАТА НИВНА
И ЗА ДОБРО НА СИТЕ НАС
ВО ЦЕЛ СВЕТ
И ПОДАЛЕКУ.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
20.02.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Мар 05 2017, 22:22

ЗАБЛУДА ЗА МОЕТО “ЈАС”

“ЈАС” И МОЕТО “ЈАС”
КАКО “ЈАС”
И МОЈАТА СРОДНА ДУША,
ТАМУ НЕКАДЕ,
ШТО МИ ПОМАГА ДА ОПСТАНАМ
ВО ОВА МОЕ ПОСТОЕЊЕ
ВО ОВА ЧУДНО ВРЕМЕ,
ЗА МЕНЕ И ЗА СИТЕ.

И АКО РЕЧАМ ДЕКА
СЕ’ Е СМЕНЕТО
ЗА МЕНЕ ВО ОВА ВРЕМЕ
И АКО РЕЧАМ ДЕКА
Е СЕ’ КРИМИНАЛ
ЗА ВЛАСТ И МОЌ
ОВДЕ И ТАМУ НЕКАДЕ
ЌЕ ЗГРЕШАМ ЛИ, ИЛИ НЕ!?!

И АКО РЕЧАМ ДЕКА
МОЈАТА КАРМА Е ГОЛЕМА
ВО ОВА ПОСТОЕЊЕ НА СВЕТОТ
И ДЕКА НЕКОЈ
ОВДЕ И ТАМУ НЕКАДЕ
НЕЧЕСНИ ИГРИ
САКА ДА ИГРА СО МЕНЕ
И “ЈАС” И МОЕТО “ЈАС”
СО МАГИИ И ХИПНОЗИ
И НЕКАКВИ СИ “ТЕХНИКИ”
СОВРЕМЕНИ ВО ОВА ВРЕМЕ
ДА ГИ ОДВОИ
И НА “ЈАС” ДА МУ “СРОДНИ”
НЕСРОДНО “ЈАС”
ШТО НЕ Е МОЈА ДУША
ТУКУ Х-ФАКТОРСКА ИГРА
ЗА ВЛАСТ И МОЌ
ОВДЕ И ТАМУ НЕКАДЕ,
ЌЕ ЗГРЕШАМ ЛИ АКО РЕЧАМ
ИЛИ НЕ’ !?!

И АКО РЕЧАМ ДЕКА
“ПОЗАДИ УСПЕШНА ЖЕНА
СТОИ УСПЕШНА СРОДНА ДУША”
ИЛИ ПОЗАДИ “ЈАС”
СТОИ СРОДНА ДУША “ЈАС”
ЌЕ ЗГРЕШАМ ЛИ АКО РЕЧАМ
“КРИМИНАЛ Е СЕТО ОВА
ШТО СО МЕНЕ СЕ ПРАВИ”
СО МЕНЕ И СО МНОГУ ДРУГИ
СРОДНИ И НЕСРОДНИ ДУШИ
ШТО СОСЕМА СЛУЧАЈНО
ИЛИ СО “НАМЕРА”
СЕ НАШЛЕ ВО ВАКВИ ИГРИ
ЗА ВЛАСТ И МОЌ.

И НЕМА ДА ЗГРЕШАМ
АКО КАЖАМ ДЕКА,
ЗАБЛУДА Е СЕТО ОВА
СО МОЕТО “ЈАС”.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
05.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мар 07 2017, 01:02

МЕТОДИ НА СОВРЕМЕНОТО ДЕЈСТВУВАЊЕ ВО НОВОТО ВРЕМЕ

БЕЗБЕДНОСЕН СИСТЕМ
ОДБРАНА И ЗАШТИТА
НА СОПСТВЕНОТО “ЈАС”
ОД НЕСРОДНО “ЈАС”
КАКО МЕТОД
НА СОВРЕМЕНО ДЕЈСТВУВАЊЕ
ВО НОВОТО ВРЕМЕ
КОРИСТЕЈЌИ ГО “ЧЕКОРОТ”
“МОЛИТВА И ИГРА”
КАКО НАЈСООДВЕТЕН
БЕЗБЕДНОСЕН МОДЕЛ
ОПШТОПОЗНАТ КАЈ НАРОДОТ
И ЕДНОГЛАСНО ПРИФАТЕН
ОД МЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
ЗА ПОДОБРА ИДНИНА
И СЕ’ ДОБРО ЗА СИТЕ
ВО ЦЕЛИОТ
УНИВЕРЗУМ.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
06.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Чет Мар 09 2017, 00:02

ПРАВАТА НА ЖЕНАТА ВО НОВОТО ВРЕМЕ

ЖЕНА
НОВОВРЕМЕНСКА
АМАЗОНКА
СЛОБОДНА ПТИЦА ЛЕТЕЛИЦА
СО “ЈАС” И СРОДНА ДУША “ЈАС”,
ЖЕНА-МАЖ
САМА ЗА СЕБЕ ДОВОЛНА
ВО СВОЈ СВЕТ
ВИРТУЕЛЕН
ТЕШКО РАЗБИРЛИВ ЗА ДРУГИ
НЕСВАТЕН ОД СИТЕ
А СЕПАК СВОЈ
ИСКРЕИРАН ЗА СЕБЕ
НО И ЗА СИТЕ.
ЕХ ТОА МАШКО ЕГО
ЌЕ РЕЧЕ ТАА,
ЖЕНАТА,
ЕХ ТАА ДУША НЕСРОДНА,
НО, ЌЕ БАРА СВОЈА ДУША
ЗА ДА ОПСТАНЕ
И СО ЦВРСТ ЧЕКОР
ДА ЗАЧЕКОРИ НАРЕД
КОН ИДНИНАТА
И СВОЕТО ПОСТОЕЊЕ
ГО НАПРАВИ СЛАВНО.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
08.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Мар 12 2017, 20:04

SUDOKU - K

SUDOKU - K
ПРАВИЛА
ЗА ПРЕРАСПРЕДЕЛБА НА НЕШТАТА
ДА САМО ЕДНАШ
СЕ ПОЈАВАТ
ВО СЕКОЈ РЕД
И СЕКОЈ СТОЛБ,
ЗАШТИТЕНО SUDOKU - K
СО ПОТПИС
НА КРЕАТОРОТ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
11-12.03.2017https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p206x206/17098223_10210600557243757_5787189411598537420_n.jpg?oh=859c0e1c20bdc406e447b65a49ea78aa&oe=5962E092https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17201300_10210600509682568_5709130957725380136_n.jpg?oh=63d8e88aa3028bf2c0ba1adb516d8984&oe=595E8642
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Нед Мар 12 2017, 20:04

СРНО МАЛЕЧКА

ХАОТИЧНА СОСТОЈБА
НА МИСЛИТЕ
НОВОВРЕМЕНСКИ ТАКТИКИ
НА ЗБУНЕТОСТ
И РАЗОР НА СИСТЕМОТ
СО НАМЕРА
ЗА ВЛАСТ И МОЌ,
А СЕПАК
ТОЛКУ НАИВНО
ПОСТОЕЊЕ НА СВЕТОТ
ВО ГРУПАЦИИ
КАКО МАГИЈСКА ПРИКАЗНА
ЗА СЕ’ ДОБРО ...
А ВИСТИНАТА
КОЈА Е
И КОМУ МУ Е БИТНА
КОГА ПОБЕДНИЦИТЕ СЕ НЕПОЗНАТИ
И ЗА СЕ’ КРИВИ
ИАКО СЕ ПОБЕДНИЦИ
И ЛИДЕРИ...
И КАДЕ СИ СЕ СКРИЛА
ТИ МОЈА
СРНО МАЛЕЧКА.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
12.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мар 14 2017, 05:46

ТИШИНАТА НЕКА ЗБОРУВА

ЌЕ ГИ ПРЕПОЗНААМ МИСЛИТЕ ТВОИ,
ВО ТЕБЕ ЦЕЛИОТ СВЕТ СЕ РУШИ,
ВЕЧЕРВА, НЕМОЈ,
НЕ МИ ЗБОРУВАЈ
ТИШИНАТА НЕКА ЗБОРУВА.

НЕМОЈ, ВЕЧЕРВА, НЕ ЗБОРУВАЈ
ЌЕ ПРЕБОЛАМ СЕ’ ШТО ЌЕ НАПРАВИШ
И ДАЛИ НЕШТО МОЖЕ ДА СЕ СОКРИЕ
КОГА ВИСТИНАТА ЌЕ ПРОЗБОРИ.

ВЕЧЕРВА, САМО НЕМОЈ,
НЕ МИ ЗБОРУВАЈ
ТИШИНАТА САМО
НЕКА ЗБОРУВА.

ОД “НОВ СВЕТ - НОВО ВРЕМЕ”
13.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мар 14 2017, 05:47

ЉУБОВНИ БАКНЕЖИ

ГЛАСОТ ТВОЈ
САКАМ ДА ГО СЛУШНАМ
НО, ДАЛЕЧЕН Е,
И МЕ ДОВИКУВА
И ВО ЕТЕРОТ
САМО ЉУБОВНИ БАКНЕЖИ МИ ПРАЌА.

ДАЛИ ЉУБОВТА
МОЖЕ ДА СЕ СОКРИЕ
КОГА СВЕТЛИНАТА
НА ЛИЦЕТО СЕ РАЗЛЕЕ
И ВИСТИНАТА СЕ РАЗОТКРИЕ...
А ТИ ДАЛЕЧЕН СИ
И САМО ЉУБОВНИ БАКНЕЖИ
ВО ЕТЕРОТ ДО МЕНЕ ПРАЌАШ.

ОД “НОВ СВЕТ - НОВО ВРЕМЕ”
13.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Чет Мар 16 2017, 04:08

ДЕТСКИОТ СВЕТ НА ЕДНА ЖЕНА

ДЕТСКА РАДОСТ, УБАВИНА
И СЕ’ ДОБРО ЗА СИТЕ,
СВЕТ ВО МНОГУ БОИ
РАЗИГРАНА УМЕТНОСТ
АПСТРАКТНА И РЕАЛНА
ЗА ОВА НОВО ВРЕМЕ,
ВИРТУЕЛНА ПОВРЗАНОСТ
СО ГЕНИЈАЛНИ УМОВИ
ВИСОКА СВЕСТ
СУПЕР ПОГЛЕД
СУПЕР ЛОГИКА
ГЕЈМЕРСКИ ИГРИ
НА ГЕНИЈАЛЦИ
СО ГЕНИЈАЛНИ ПЕРФОРМАСИ
И ГРАДЕЊЕ НА НОВ СВЕТ
ИСКРЕИРАН ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
15.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Чет Мар 16 2017, 04:11

БАРАМ СМИСЛА НА МОЕТО ПОСТОЕЊЕ

2012 ГОДИНА
И СОСЕМА НОВ СВЕТ
ЗА МЕНЕ
НО, И ЗА ДРУГИТЕ,
ПОГРЕШНИ ЛУЃЕ
НА ПОГРЕШНИ МЕСТА,
ПОЛИТИЧКИ ИГРИ
ЗА НИШТО ДОБРО ЗА МЕНЕ
И ЗА МОИТЕ НАЈБЛИСКИ
И ЕДНА ЧУДНА ИГРА
ГЕНИЈАЛНА И НОВОВРЕМЕНСКА
ЗА КРЕИРАЊЕ НА НОВ СВЕТ
ЗА ОПШТО ДОБРО НА СИТЕ
НО И ЗА МЕНЕ
И МНОГУ ДЕТСКА РАДОСТ
СРЕЌА, УБАВИНА
И СЕ’ ДОБРО ЗА СИТЕ...
МНОГУ КРЕАЦИИ И ДЕЛА
И МНОГУ ТРУД МОЈ
ВЛОЖЕН ДО СЕГА...
НО, КАКО ДРУГ
ДА ГО ЖИВЕЕ МОЈОТ ЖИВОТ
ДАДЕН ОД ГОСПОД
И КАКО ДРУГ
ДА ЈА КРАДЕ МОЈАТА КАРМА
НА ЧУДЕН НАЧИН
НОВОВРЕМЕНСКИ...
И КАДЕ СУМ СЕГА ЈАС
ВО СЕТА ОВАА ПРИКАЗНА!?!
БАРАМ СМИСЛА
НА МОЕТО ПОСТОЕЊЕ...
И УШТЕ СУМ ТУКА
И СЕ’ УШТЕ ПОСТОЈАМ
ЗА ОПШТО ДОБРО НА СИТЕ
И НА МЕНЕ...
НЕКА БИДЕ БОЖЈАТА ВОЉА
И НЕКА СЕ СЛАВИ БОЖЈОТО ИМЕ
АМИН.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
15.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Чет Мар 16 2017, 04:12

МЕ ЧУВААТ АНГЕЛИ

МЕ ЧУВААТ АНГЕЛИ
ДЕТСКИ СРЦА ИСКРЕНИ
ЗА ДА НЕ ПАДНАМ
ВО ОВОЈ СВЕТ НА ЗАБЛУДА.
ТАЖНА МИ Е ПЕСНАТА
БЕЗ ЉУБОВ ИСПОЛНЕТА
КАКО ПОД КОНТРОЛА
ГО ЖИВЕАМ ЖИВОТОТ
ЗА ДА НЕ ПАДНАМ
ВО ОВОЈ СВЕТ НА ЗАБЛУДА.
МЕ ЧУВААТ АНГЕЛИ
И ЗАРАДИ НИВ
СЕТО ОВА ГО ПРАВАМ
ЗА НИВНО ДОБРО
И ЗА НИВНА
ДОБРА ИДНИНА.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
15.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Сре Мар 22 2017, 20:43

НАДЕЖТА ПОСЛЕДНА УМИРА

ИМАЈТЕ ВЕРБА
ВО СВОЈАТА ИДНИНА,
СО МНОГУ ЉУБОВ
ГРАДЕТЕ ГО СВОЈОТ СВЕТ,
КРЕИРАЈТЕ ПОУБАВО “УТРЕ”
И СЕ’ ДОБРО
НЕКА СЕ СЛУЧУВА
НА ВАШИОТ ПАТ,
“СВЕТ ПАТ”,
ЗА ДА ЈА ДОСТИГНЕТЕ
СВОЈАТА ВОЗВИШЕНА ЦЕЛ.

ЉУБОВ
ВЕРА И
НАДЕЖ
ЗА МЕНЕ
И ЗА СИТЕ ВАС.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
22.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 03 2017, 00:30

ПРИНЦОТ ВО “БЕЛА МЕЧКА”

И СЕ СЛУШНА ГЛАСОТ
НА ПРИНЦОТ
ВО “БЕЛА МЕЧКА”
ВО ВИРТУЕЛНИОТ СВЕТ
И САМО ТОЈ ПРАША
ЗА МЕНЕ
И САМО ТОЈ ПОСАКА
ДА МЕ ИЗВЛЕЧЕ
ОД МНОГУ СИТЕН ДОЛГ
НА ЕДНА “ЕУРО” КАРТИЧКА
И ДА ГИ СПАСИ БАНКИТЕ
ВО ОВОЈ ПАРАЛЕЛЕН СВЕТ
ОД “СМАК СВЕТА” ...
СЕ ПРАШУВАМ,
КАЈ МЕНЕ ЛИ Е ТОА
ИЛИ, ПАК СЕ РАБОТИ
ЗА НЕКОЈ ДРУГ?!?

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
02.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Сре Апр 05 2017, 20:44

СМЕШКИ ВО БОЈА

И СЕ ПОЈАВИ
ЕДЕН "САЈТ"
НА FACEBOOK
"BACKGRAUND COLOR"
СО ПОЗАДИНА ВО БОЈА
А ДА НЕ' Е
БЕЛ ЛИСТ
И ШТО ДА НЕ НАПИШАМ
И ПОЕЗИЈА
СО БЕЛИ БУКВИ
А НА ПОЗАДИНА
ВО БОЈА
И ЌЕ ЈА НАРЕЧАМ
ПОЕЗИЈА
"СМЕШКИ ВО БОЈА".
А ЗОШТО?
Е ПА ЗАТОА ШТО
ИМА И "САЈТ-ЧЕ"
ЗА РАСПОЛОЖЕНИЕ/АКТИВНОСТ
ПА ФОТО/ВИДЕО
ПАК НА ПОЗАДИНА ВО БОЈА
ПА ДА СИ ОЗНАЧИШ
ПРИЈАТЕЛ
И ДА СИ КАЖЕШ
КАДЕ СИ СО "ПРИЈАВИ СЕ"...
ЧУДНА МИ Е ПОЕЗИЈАТА
ОТИ САМО ОБЈАСНУВА
И РАЗЈАСНУВА
"САЈТ-ЧИЊА" НА
"FACEBOOK"
Е ПА, ЗАТОА И
СЕ ВИКА
ПОЕЗИЈА
"СМЕШКИ ВО БОЈА"...
А ЗОШТО БИ БИЛА
УНИВЕРЗАЛНАТА МИСЛА
АКО НЕ ДОПРЕ ДО СЕКОГО?!?

ОД "ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ"
05.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Саб Апр 08 2017, 00:54

ГОСПОД МЕ ДАРИЛ ДА БИДАМ

ГОСПОД
МЕ ДАРИЛ
ДА БИДАМ
НЕШТО ВОЗВИШЕНО
НЕДОСТАПНО ЗНАЊЕ ДО СИТЕ
ВИСОКА СВЕСТ
И УНИВЕРЗАЛНА МИСЛА
КОЈА ДОПИРА ДО СИТЕ
И МУ ДАВА СВЕСТ
ЗА ДОБРО
ЗОШТО САМО ТАКА
ЈАС СУМ ЈАС
И САМО ТАКА
ЈАС ПОСТОЈАМ
И ГО ГРАДАМ
СВОЈОТ МАТЕРИЈАЛЕН СВЕТ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
07.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:49

ЈАС ЌЕ ВИ НАПИШАМ ПЕСНА ОД ЛЕКСИКОН

ЕЛЕМЕНТАРЕН
КОНТРАДИКТОРЕН
ПРИМАРЕН
ЏЕНТРИ
ПОРТФЕЉ
МАГИСТАР
КООРДИНАЦИЈА
ИНАУГУРАЦИЈА
ВЕРСИФИКАТОР
АТОМИСТИЧАР
АБОНДАЦИЈА
ПРЕЗИДЕНТ
РЕСПЕКТ
КАРМА
СТРАТЕГ
ПАР АВАНС.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 6 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот