У европска унија
+5
the nurse
Тото
trpe
Александра
zbunet
9 posters
Страна 1 of 3
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
У европска унија
Последната промена е направена од spiderman на Пон Окт 19 2009, 13:51. Мислењето е променето 1 пати
zbunet
Re: У европска унија
Звучи парадоксално но, ако на некого му биде подобро, ќе и` биде на ЕУ. Ќе имаат шупа зад куќа каде ќе можат да ги бутаат работите што не се за покажување.
Александра
Нашиве сигурно вака си мислат:„ Овие на запад се мутави и ќе ни’ даваат пари, а ние ќе си ги крадеме“
zbunet
Оваа тема ме потсетува на имењакот Котуњо со кој секоја врска ми е случајна, и таа неговата Јунајт Јунајт Јуроп, па ми иде да си го сменам никот.
Гуднајт Гуднајт Јуроп
Гуднајт Гуднајт Јуроп
Тото
Кога еден ден сите ќе бидеме европска унија, на која страна на масава ќе руча Македончето?
Александра
Секси изглед е поважен од НАТО И ЕУ. Кога би се освестиле и би пратиле
сексиљави мисионери низ светот да ја презентираат нашата држава на
вистинскиот начин, сами ќе не’ бараат. Па на што личи бре овоа
политичариве све габори бирани, па кој сака муабет да праи со такви ?
сексиљави мисионери низ светот да ја презентираат нашата држава на
вистинскиот начин, сами ќе не’ бараат. Па на што личи бре овоа
политичариве све габори бирани, па кој сака муабет да праи со такви ?
zbunet
...Putuj Evropo,nemoj vise cekati na nas.Ne pitaj mnogo,dospeces i ti na rgjav glas.Putuj planeto,ovde se vrag priziva,nama je lepo , sreca jedna neopisiva...-Balasevic
the nurse
Читав дека Бил Клинтон ќе умрел наскоро . Леле за греота...не ! Шо би барал он у пеколот ? Баш беше фин
zbunet
Што е тоа политика?
Еден ден синот го прашал татко му.
- Тато, што е тоа политика?
Таткото одговорил:
- Ја носам пари дома, значи јас сум КАПИТАЛИЗАМ!
- Мајка ти ги распоредува парите, значи таа е ВЛАДА!
- Дедо ти контролира да биде се’ по прописите, значи тој е СИНДИКАТ!
- Нашата домашна помошничка е РАБОТНИЧКА КЛАСА!
- Ние сите заедно се грижиме тебе да ти биде добро, значи ти си НАРОДОТ! А твојот мал брат кој што се’ уште е во пелени, тој е ИДНИНАТА!
- Дали ме сфати синко?
Малиот се замислил и му кажал на татко му дека ќе му даде одговор откако ќе преспие.
Во текот на ноќта малото братче се разбудило со плачење бидејќи ги извалкало пелените. Бидејќи малиот не знаел што да прави, отишол во собата кај родителите. Таму неговата мајка длабоко спиела и не можел да ја разбуди. Така детето тргнало накај собата на домашната помошничка, каде го нашол таткото како се забавува со неа, а дедо му како вирел низ прозор. Така сите зафатени, никој и не го забалежал малиот! Така тој одлучил да се врати во кревет.
Утредента татко му го прашал дали го знае одговорот по преспиената ноќ. Синот одговорил:
- ДА!
- КАПИТАЛИЗМОТ ја искористува РАБОТНИЧКАТА КЛАСА!
- СИНДИКАТОТ само гледа и ништо не превзема!
- Во меѓувреме ВЛАДАТА спие!
- НАРОДОТ е во потполност занемарен!
- А ИДНИНАТА е во гомна!
Е ТОА Е ПОЛИТИКА!
- Тато, што е тоа политика?
Таткото одговорил:
- Ја носам пари дома, значи јас сум КАПИТАЛИЗАМ!
- Мајка ти ги распоредува парите, значи таа е ВЛАДА!
- Дедо ти контролира да биде се’ по прописите, значи тој е СИНДИКАТ!
- Нашата домашна помошничка е РАБОТНИЧКА КЛАСА!
- Ние сите заедно се грижиме тебе да ти биде добро, значи ти си НАРОДОТ! А твојот мал брат кој што се’ уште е во пелени, тој е ИДНИНАТА!
- Дали ме сфати синко?
Малиот се замислил и му кажал на татко му дека ќе му даде одговор откако ќе преспие.
Во текот на ноќта малото братче се разбудило со плачење бидејќи ги извалкало пелените. Бидејќи малиот не знаел што да прави, отишол во собата кај родителите. Таму неговата мајка длабоко спиела и не можел да ја разбуди. Така детето тргнало накај собата на домашната помошничка, каде го нашол таткото како се забавува со неа, а дедо му како вирел низ прозор. Така сите зафатени, никој и не го забалежал малиот! Така тој одлучил да се врати во кревет.
Утредента татко му го прашал дали го знае одговорот по преспиената ноќ. Синот одговорил:
- ДА!
- КАПИТАЛИЗМОТ ја искористува РАБОТНИЧКАТА КЛАСА!
- СИНДИКАТОТ само гледа и ништо не превзема!
- Во меѓувреме ВЛАДАТА спие!
- НАРОДОТ е во потполност занемарен!
- А ИДНИНАТА е во гомна!
Е ТОА Е ПОЛИТИКА!
alisa
ЕУ ни се комшии, што значи за да влеземе во ЕУ треба прво да не’ засакаат комшиите. Тоа малце потешко, а башка ЕУ имаат многу кози.
zbunet
Kozi nostri? Bas sega ja citam,,Gomora,, od italijanskiot novinar Roberto Savijano.Deckoto hrabro pisuva onaka kako sto e mafijata,i zatoa za zal mora da zivee na,, nepoznata,, adresa so policiska pridruzba.Sto ne imavme i nie eden takov,a se nekoi ligusi...A sto znam pa ja ,makedonce...
Последната промена е направена од hot nurse на Нед Сеп 19 2010, 19:28. Мислењето е променето 1 пати
the nurse
Всушност,мислам беше,,Цело е кога има се,, А тоа беше само убава мисла која ја одбраа на некој детски конкурс.Знаеме дека нема се...и никогаш нема да има(за сите)
the nurse
Е да Во моментов пружаат ,,рака,, кон мојава работа,припремиле терен(понудиле нешто што не може да се одбие) Господ нека ни е на помош!
the nurse
Што е демократија?
- Демократија е кога ќе те пратат у пизду материну, а ти одиш каде сакаш.
- Демократија е кога ќе те пратат у пизду материну, а ти одиш каде сакаш.
trpe
Во сегашноста имаме приближна, но доста јасна слика каков бил капитализмот пред СФРЈ. Неподнослив. Така се разјаснува зошто балканските земји кои влегле во составот на СФРЈ го прифатиле социјализмот.
zbunet
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
Страна 1 of 3