И ОВА Е МАКЕДОНИЈА
+2
Кидман
zbunet
6 posters
Страна 2 of 7
Страна 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: И ОВА Е МАКЕДОНИЈА
Денес, состанок во Фондот.Не викнале од цела држава(мин.представници 50-тина луѓе) во просторија со 10 столици.Убаво им кажа една д-рка од Струмица:-Дома коа викате гости,столици сами ли си носат или ви стојат гостите? Наша работа(или ако сакате на италијански,,Cosa nostra,,)
the nurse
Не баравме ние ништо,они бараа да ни платат помалку за изработеното.Ќе ги видам што ќе работат кога се ќе се приватизира.
the nurse
pa ve gledaat dobri dusicki i si vikaat deka ke dadete dzabe onaka od patriotizam
zbunet
Како и секое лето имаме пациенти,странци.Една французинка мажена за наш чоек ни беше еден месец.Женава одушевена,како си помина!!??Таман работа да имаме подобри услови од таму,секако не.Но,беше во сала каде покрај ТВ,цело време пациентите пееја и се смееја.И секако сите сестри и докторки го подржуваат веселиот муабет и учествуваат во него.Тоа го нема таму!-ни вели жената. И ОВА Е МАКЕДОНИЈА!...во позитивна смисла П.С.Не ме сфаќајте погрешно дека се фалам со нашето здравство(има многу мани , сеуште).Се фалам со нашите луѓе!
the nurse
Прв знак дека народот и државата се достојни за постоење кога ретко се храни дома, а вишокот на време го троши на водење љубов.
zbunet
Коментарот беше : „ Да, само на тоа мислиш “
Ма дај молим те, ја не сум таков
И башка сега да не е поарно ? Дома јадат, а надвор водат љубов.
Ма дај молим те, ја не сум таков
И башка сега да не е поарно ? Дома јадат, а надвор водат љубов.
zbunet
Кај повеќето од нас, ова се случува еднаш годишно некои десетина дена кога сме на одмор.Се храниш надвор,а за другото кога си отишол со деца на одмор... (убаво поминавме,освен што бевме на стоматолог за едното дете,а другото една цела ноќ повраќаше,зошто тато му дал пиво ,,да се учел,,)и ...немаш вишок времеzbunet напиша:Прв знак дека народот и државата се достојни за постоење кога ретко се храни дома, а вишокот на време го троши на водење љубов.
the nurse
Според некои информации ќе дојде до спојување помеѓу : Завод за запослување, Министерство за здравство и АД Бутел. Заради тоа што навидум дејностите им се различни, но целите им се исти.
zbunet
Ја гледав Весна Петрушевска на Сител
И неа ли ја купија бре аман, којзнае колку илајди и илјади евричи и ја купиле големата уста
Језива беше, жими се језива беше
И неа ли ја купија бре аман, којзнае колку илајди и илјади евричи и ја купиле големата уста
Језива беше, жими се језива беше
Кидман
Колку што разбрав,(не сум најсигурна во изворот) ја набркале од предходната ТВ,и... најискрено ми беше јадна,пошто тоа што го збореше, требаше као да биде духовито,а не беше...Најверојатно го пишал некој ,а таа морала да го чита...
the nurse
the nurse
Зошто људи се учлануваат у партија?
Боље со другите заедно да седиш и да јадеш од тортата, па кој колку грабне отколку да седиш сам и да јадеш гомна.
Боље со другите заедно да седиш и да јадеш од тортата, па кој колку грабне отколку да седиш сам и да јадеш гомна.
zbunet
-како си помина на забавата?
-супер. на крајот и палта даваа. јас си зедов две
-супер. на крајот и палта даваа. јас си зедов две
Кидман
-Се' убаво,вредна си,те бива, убава представителна де,...ама зошто немаш книшка?
-Паа,не сум по благо...
-Паа,не сум по благо...
the nurse
За народот важат европски закони и европски цени, но азијски плати. За политичарите важат, азијски закони и азиски цени, но европски плати.
zbunet
Мораме да почекаме слободен увоз на влада, за да имаме за кого да гласаме
zbunet
Ние сме земја позната по извоз на умови...Мала ни е земјата за овде да се афирмираат, затоа што се големи умовите...
keti
Страна 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Кафичите низ Македонија
» Od site misli sto vi se vrtat,izberete edna i kazete da znaeme
» УБАВИНИТЕ НА МОЈАТА ЗЕМЈА
» Od site misli sto vi se vrtat,izberete edna i kazete da znaeme
» УБАВИНИТЕ НА МОЈАТА ЗЕМЈА
Страна 2 of 7