Od site misli sto vi se vrtat,izberete edna i kazete da znaeme
+6
Кидман
fragola
Тото
trpe
Александра
zbunet
10 posters
Страна 12 of 29 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 20 ... 29
Re: Od site misli sto vi se vrtat,izberete edna i kazete da znaeme
Трпе забушаваше, забушаваше и конечно се врати во полн сјај
петка на рачето
петка на рачето
Кидман
Нешто ми вели дека Збунетиот и Трпе се една иста личност...Дали сум во право?
keti
Не знам што те навело да мислиш така, но ова мислење многу ме изненади и морам да ти кажам дека грешиш! Точно е дека се познаваме, но не сме една иста личност. Немаш поим колку многу се разликуваме. Збунет учествувал и на други форуми и секаде е познат како Збунет, додека јас никогаш не сум пишувал по други форуми и моето учество тука е само затоа што го почитувам Збунет како пријател. Дури имаме и различни интереси ! На пример, Збунет многу убаво пишува поезија и проза, додека јас навистина, колку и да се трудам, едноставно не ми иде. Збунет многу пуши цигари, додека јас не пушам. А и помлад сум од него! И убедливо повеќе сладолед јадам од него
trpe
мислам дека за ова, Помлад сум од него, нема да бидете повеќе толку добри пријатели
Кидман
Кидман напиша:мислам дека за ова, Помлад сум од него, нема да бидете повеќе толку добри пријатели
mislam deka Kidman treba da pisuva scenarija za sitkomi, kako "Dva i pol mazi", "Frejzer", "Site go sakaat kako-li-se-vikase" ...
Александра
Мислам дека се поинтересно станува на форумот...почнавме да се запознаваме и да си откриваме нешто и за нашиот приватен живот..тоа се прави пријатели...
keti
Цигарата му димеше покрај носот предизвикувајќи му ги стиснатите очи на обично инаку збунетиот и намрштен и на кој се’ нешто му сметаше. Една капка пот се спушти низ неговата слепоочница и продолжи низ вратот како рака на некоја која се преставуваше девица, а добро си го знаеше занаетот.
На спротивниот крај од улицата стрпливо стоеше осамениот јавач на кобили милувајќи го кундакот од револверот со палецот на кој имаше испишано само име „ Трпе “, спортивно од обичаите да се ставаат цртки од загинатите жртви од неговата немилосрдно брза рака и на која често имаше траги од сладолед кои му беа слабост. Заради таа слабост често гласот му беше зарипнат од ладното и звучеше опасно.
- Овој град е мал за нас двајца заедно ! - одекна гласот на Трпе одбивајќи се од трошните куќички и наеднаш ветер се појави со облак од прашина кој иташе по улицата полнејќи им ги очите. Облакот замина со нивните шешири,а тие двајцата сеуште кашлаа и киваа.
Се смирија и се погледнаа со оној поглед од кој само еден останува жив, некое дете заплака во позадина.
- Детево што плаче, твое е ? - промумла збунетиот - Ако е, тогаш греота е да те убивам, оти после детево ќе порасне и ќе ме бара да се освети, а па моето ќе се налути и ќе го бара твоето. Така уште две - три генерации дур не се посватат.
- Доста врескаш бе дете ! - му подвикна Трпе - Да не ти ибам мамата, сега ли најде ?
- Ај доста се фалиш ! - се придружи женски глас пригушувајќи го детскиот глас во својата прегратка - Мамо ма, кажи му на тато да не се глупира и да ми ја залепи гумата на точакот !
- Абе достате бе ! Имаме двобој ! - и се сврти кон збунетиот за конечна пресметка.
Увото на збунетиот беше истегнато во неприроден агол. Нов женски глас ја пресече ситуацијата :
- Абе не се мајмунирате, ко деца сте, види ги, памет не им иде, а години наполниле ! А ти ,иди да купиш лубеница - плесок по вратот на збунетиот и извик на очај од неговот грло.
Погдрбавени и разоружани Трпе и збунетиот се разделија секој во оној правец на кој им беше наредено, заедно со проштални женски кокодакања за скоро видување на кафе.
Збунетиот и Трпе за секунда само се погледнаа и си рекоа „ Ќе вииш ти ! “
Но беа избуткани од жените заедно со по некој тап удар по нивните вжештени глави на јулското сонце...
На спротивниот крај од улицата стрпливо стоеше осамениот јавач на кобили милувајќи го кундакот од револверот со палецот на кој имаше испишано само име „ Трпе “, спортивно од обичаите да се ставаат цртки од загинатите жртви од неговата немилосрдно брза рака и на која често имаше траги од сладолед кои му беа слабост. Заради таа слабост често гласот му беше зарипнат од ладното и звучеше опасно.
- Овој град е мал за нас двајца заедно ! - одекна гласот на Трпе одбивајќи се од трошните куќички и наеднаш ветер се појави со облак од прашина кој иташе по улицата полнејќи им ги очите. Облакот замина со нивните шешири,а тие двајцата сеуште кашлаа и киваа.
Се смирија и се погледнаа со оној поглед од кој само еден останува жив, некое дете заплака во позадина.
- Детево што плаче, твое е ? - промумла збунетиот - Ако е, тогаш греота е да те убивам, оти после детево ќе порасне и ќе ме бара да се освети, а па моето ќе се налути и ќе го бара твоето. Така уште две - три генерации дур не се посватат.
- Доста врескаш бе дете ! - му подвикна Трпе - Да не ти ибам мамата, сега ли најде ?
- Ај доста се фалиш ! - се придружи женски глас пригушувајќи го детскиот глас во својата прегратка - Мамо ма, кажи му на тато да не се глупира и да ми ја залепи гумата на точакот !
- Абе достате бе ! Имаме двобој ! - и се сврти кон збунетиот за конечна пресметка.
Увото на збунетиот беше истегнато во неприроден агол. Нов женски глас ја пресече ситуацијата :
- Абе не се мајмунирате, ко деца сте, види ги, памет не им иде, а години наполниле ! А ти ,иди да купиш лубеница - плесок по вратот на збунетиот и извик на очај од неговот грло.
Погдрбавени и разоружани Трпе и збунетиот се разделија секој во оној правец на кој им беше наредено, заедно со проштални женски кокодакања за скоро видување на кафе.
Збунетиот и Трпе за секунда само се погледнаа и си рекоа „ Ќе вииш ти ! “
Но беа избуткани од жените заедно со по некој тап удар по нивните вжештени глави на јулското сонце...
zbunet
Stvarno ste epten dobri!Samo mene me intresira koj e pozgodniot ili ic da ne prasuvam?
the nurse
...во тој момент од зад трафиката се појави Кидман, стројна мома, вита како ела, со долги коси ветер што ги носи....ееххх....
и се издра на цел глас...- Кој ми го избриша куцкаменот, мамичето негово!!!! Збунет, Трпе само ако ви ги видам њушките!!!
Трпе прв се појави на балконот со мрсни раце од шо пржел ќофтиња за ручек, се искези ко зелен, златна тројка горе лево светна на летното сонце и зајадливо дофрли:
- Кај си мор Кидман? Тоа фармерките од сестра ти помалата се? Или мислиш ако го стегнеш салото, ќе ти се собере, хихихихи....
Збунет ѕирна од зад завеса и полутивко му подвикна:
- Пссст... Ненормален, не лути ја, нема да не пушти да цапнеме на улица
-гггрррр.... е сега Кидман (згодната) беше навистина бесна.
Ги собра веѓите, ги стисна муцките, ги скрсти рацете и јасно и гласно за сите да ја слушнат, се издра ко блесава:
- Мали, да не имате вишак коса на келезанките??? Помазнете си ја уште малку, зашто имам намера в раце ќе ви ја дадам!!!
и се издра на цел глас...- Кој ми го избриша куцкаменот, мамичето негово!!!! Збунет, Трпе само ако ви ги видам њушките!!!
Трпе прв се појави на балконот со мрсни раце од шо пржел ќофтиња за ручек, се искези ко зелен, златна тројка горе лево светна на летното сонце и зајадливо дофрли:
- Кај си мор Кидман? Тоа фармерките од сестра ти помалата се? Или мислиш ако го стегнеш салото, ќе ти се собере, хихихихи....
Збунет ѕирна од зад завеса и полутивко му подвикна:
- Пссст... Ненормален, не лути ја, нема да не пушти да цапнеме на улица
-гггрррр.... е сега Кидман (згодната) беше навистина бесна.
Ги собра веѓите, ги стисна муцките, ги скрсти рацете и јасно и гласно за сите да ја слушнат, се издра ко блесава:
- Мали, да не имате вишак коса на келезанките??? Помазнете си ја уште малку, зашто имам намера в раце ќе ви ја дадам!!!
Кидман
за Кидман и Збунет! Во секое време и од било што знаат да направат ситуација т.е. приказна
trpe
па Далас си порача сценарио
чек чек кога ќе и смислиме и на неа улога, хихихииих....
чек чек кога ќе и смислиме и на неа улога, хихихииих....
Кидман
Шо, убаво! Сега не ми се спие, а кога ќе отидам на работа сабајле, цел ден ќе дремам! И колешките ќе ми викаат:- Трпееее, што правеше ноќеска што толку ти се спие, хи,хи,хи... А јас мудро ќе молчам и ќе се правам таинствен
trpe
Морам да ја носам колата на перење, се надевам дека ќе имам ваква среќа
trpe
Последни подготовки за летување
trpe
Edna baba se posra u kupacite i trcajki dodeka kafeav trag i se slivase po nogata vleze u plitkoto, gi soblece i se trlase od kamcinjata. Vo blizina imase mali deca koi najcesto vikaa : - Mamo ! Vidi me ! i Pljas ! u vodata do babata koja se lutese oti ja prskaat
zbunet
Една баба,исто денес кај мене на работа...сестрите избегаа од сала, ,,РИЗИК ЈАК!,,а одговорниот за чистење,пцуеше се по ред...zbunet напиша:Edna baba se posra u kupacite i trcajki dodeka kafeav trag i se slivase po nogata vleze u plitkoto, gi soblece i se trlase od kamcinjata. Vo blizina imase mali deca koi najcesto vikaa : - Mamo ! Vidi me ! i Pljas ! u vodata do babata koja se lutese oti ja prskaat
the nurse
Lugjeto se najodvratnite monstrumi na planetata Zemja...cel zivot ke zalam sto ne sum zivotno.
fragola
што ве вознемирувам,но и за болните луѓе некој мора да се грижи!
the nurse
Страна 12 of 29 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 20 ... 29