МЕКИЦИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Поезија од Кети

+3
trpe
Александра
zbunet
7 posters

Страна 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Мар 07 2018, 02:45

ДУША ДА СИ СТОПЛАМ

ПРАЗНА МИ Е ДУШАТА
А ТОЛКУ МНОГУ ИМА ВО НЕА
И РАДОСТ
И ЉУБОВ
И МНОГУ УБАВИНИ
И ЗА МЕНЕ
И ЗА ВАС.

ДУША ДА СИ СТОПЛАМ
ШТО ОД ВЕКОВИ
СМРЗНАТА СИ БИЛА
ЗА ОПСТАНОК, ВЕЛАТ
И ЗА УБАВО ВРЕМЕ
НОВО ИДНО ВРЕМЕ.

САМА СУМ,
А СЕПАК,
МОЈОТ НАРОД Е СО МЕНЕ
ВО МИСЛИТЕ ГО НОСАМ,
ПАТОТ МУ ГО КАЖУВАМ,
СО НАУКА ГО ПОСТИЛАМ
ЗА ВОЗВИШЕН ДА Е’
ЗОШТО ТОЈ ПАТ Е СВЕТ
И НАШ СИ Е’.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
04.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Мар 07 2018, 02:47

4-ТИ МАРТ

4-ТИ МАРТ
НЕДЕЛА
2018...

СОНЧЕВ ДЕН
МЕ ДОВИКУВА
ДА СЕ РАДУВАМ НА ДЕНОТ
КАКО СЕКОЈ ОД ВАС.

ИАКО СУМ САМА
ЈАС ПАК СУМ СО ВАС,
И СЕМЕЈСТВО ИМАМ
И РОДНИНИ ИМАМ
И ПРИЈАТЕЛИ ИМАМ
И КОЛЕГИ ИМАМ
И СЕ’ СИ ИМАМ
НО, КАКО ДА ГИ НЕМАМ
И НЕ’ ПО МОЈА ВИНА
И НЕ’ ПО МОЈА ВОЉА.

4-ТИ МАРТ 2018
НЕДЕЛА,
УБАВ СОНЧЕВ ДЕН.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
04.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Мар 20 2018, 04:43

АРХИ ИДЕА

КОМПОЗИТНО РЕШЕНИЕ
СО ЕДНОСТАВНИ ЛИНИИ
И ОБЛИКОВАНИ ФОРМИ
ЗА ДОБРО РАСПОЛОЖЕНИЕ
И ДОЛОВУВАЊЕ
НА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА
СО ИГРА НА БОИ.

АРХИ ИДЕА
ЗА ПОЗИТИВНА АУРА
ВО ПРОСТОР ДЕФИНИРАН
И ОБОЕН РАЗИГРАНО
ЗА ЕНЕРГИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
ВО СКЛАД СО АУРАТА
НА ЧОВЕКОТ.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
20.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Мар 23 2018, 05:57

СНЕГОТ ВО МАРТ

МАРТОВСКО УТРО
И СНЕГ
НЕ МНОГУ НАВРНАТ
И МАГЛА
ВИСОКО КРЕНАТА
НАД КУЌИТЕ
И ЗГРАДИТЕ.

ДЕНОТ Е ЗА ОДМАРАЊЕ
ПОСЛЕ НАПОРНИОТ ДЕН
СО МНОГУ АКТИВНОСТИ
КОМПЈУТЕРСКИ СРАБОТЕНИ
И ВЕЧЕРТА
ПРОСЛЕДЕНА СО КРЕИРАЊЕ
НА НОВА ИЗЛОЖБА
КАКО АРХИ ИДЕА
НА ПРОСТОР СО ЕНЕРГИЈА
ВО БОИ И ФОРМИ
ЗА ПОЗИТИВНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
НА ЧОВЕКОТ.

ВЕЧЕР НАПОРНА
СО СПУШТАЊЕ ФАЈЛОВИ
ФОТОГРАФИИ ОД НАСТАНИ
КРЕАЦИИ И ИДЕИ
ЛИЧНИ ИСКРЕИРАНИ
ЗА ПОДОБРА ИДНИНА
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

МАРТОВСКИ ДЕН
СНЕЖЕН
ЗА НОВИ ИДЕИ
НОВИ КРЕАЦИИ
НОВИ НАСТАНИ
И НАВЕСТУВАЊЕ
НА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ
ЗА ИЗБОР НА
НАЈСООДВЕТНИ КАНДИДАТИ
ВО СТИЛOT
ИСКУСТВО И МЛАДОСТ
ЗА ДОБРО НА СИТЕ НАС
И НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
КОИ САКААТ ДОБРО
ЗА СЕБЕ СИ И ЗА СИТЕ.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Мар 23 2018, 22:37

НАРОДОТ КОЈ НЕ ЗНАЕ ДА САКА

НАРОД ПОЛН СО НАМЕРИ
КОИ НЕ СЕ ЗА НЕГОВО ДОБРО
Е НАРОД БЕЗ ИДНИНА,
НИ ЗА СЕБЕ СИ
НИТУ ПАК ЗА ИДНИТЕ
МЛАДИ ГЕНЕРАЦИИ
ТОЈ НАРОД Е ДОБАР
ДА БИДЕ МНОЗИНСТВО
НА ДОБРАТА МИСЛА
И ДОБРАТА НАМЕРА
ЗА ОПШТО ДОБРО НА СИТЕ.

НАРОД КОЈ НЕ ЗНАЕ ДА САКА
НЕ Е НАРОД КОЈ ТРЕБА
ДА ЈА ИМА МОЌТА
ЗОШТО МОЖЕ ВО СЕКОЈ МИГ
ДА ИЗМАНИПУЛИРА
И СО СЕБЕ СИ
И СО СИТЕ.

ДА ЈА ТРГНЕМЕ ОМРАЗАТА ОД СЕБЕ СИ
И ДА ЗАЧЕКОРИМЕ КОН ИДНИНАТА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
23.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Мар 23 2018, 22:38

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕДЕН НАРОД

ПОЛИТИЧКА ОПЦИЈА
СЛОБОДЕН ВИСОКОСВЕСЕН СИСТЕМ
“ШВЕДСКИ СИСТЕМ”
ЗА ОПШТО ДОБРО НА СИТЕ
А НАЈМНОГУ
ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
НА ГЕНИЈАЛНИ УМОВИ.

ЧЕСНО, ПОШТЕНО,
ЕТИЧКИ И МОРАЛНО
ДА ИЗГРАДИМЕ
УБАВ СВЕТ
И ЗА НАС
И ЗА СИТЕ
ИДНИ ГЕНЕРАЦИИ.

ИСКУСТВО И МЛАДОСТ
ДОБРИ МАНИРИ
УЧТИВОСТ И ПОЧИТУВАЊЕ
И ДОБРИ ПОЛИТИЧКИ
И БИЗНИС И НАУЧНИ
И УМЕТНИЧКИ И КУЛТУРНИ ОДНОСИ
СО СИТЕ И СО СЕКОЈ
Е НАЈДОБРИОТ МОДЕЛ НА УСПЕХ
ДО ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕДЕН НАРОД.
И Т Н ... :-)


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
23.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Мар 31 2018, 00:53

ДА ГО НАЈАВИMЕ ВЕЛИКИОТ ДЕН

НАЈАВА НА
“ВЕЛИГДЕН”
ПРАЗНИЧЕН
ФАМИЛИЈАРЕН
ДЕН ...

ПРЕРЕДИ
НАРЕДИ
РАЗРЕДИ
СО НОВ СТИЛ
И НОВО ПРЕРЕДУВАЊЕ
ВО ПРОСТОРОТ
ЗА ПОДОБРА ИДНИНА
ВО НОВОТО ВРЕМЕ.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
29.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Мар 31 2018, 00:55

ТОА ШТО СЕ МОЖЕ НЕ Е ТЕШКО

ОНА ШТО СЕ МОЖЕ
Е НАША “ДЕВИЗА”
НАШЕ ЛОГО
И НАША ИДЕЈА
ЗА ОВА ВРЕМЕ,
НОВО ВРЕМЕ.

СЕ’ СЕ МОЖЕ
ШТО СЕ САКА,
СЕ’ СЕ САКА
ШТО СЕ МОЖЕ.

И ТОЧКА!!!
:-)

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
29.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 04:44

МОЈОТ “50” РОДЕНДЕН 30.03.2018

ГО ПРОСЛАВИВ
“50” РОДЕНДЕН ...
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН
ЗА МЕНЕ,
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН
ЗА МЕНЕ,
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН
ЗА МЕНЕ,
КЕТИ,
И СИ ПОСАКУВАМ
СЕ’ НАЈДОБРО
СЕГА
И ЗА ВО ИДНИНА.ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
01.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 04:59

ОВЛАСТЕН ПЛАНЕР НА НОВОТО ВРЕМЕ

ГОЛЕМА КАРМА
СОБРАНА ПОД ИМЕТО
КЕТИ ПИПЕРКОСКА
ПРОЧУЕНА ВО ЕДЕН СВЕТ
ВИРТУЕЛЕН СВЕТ
И НОВО ВРЕМЕ...

НЕЧЕСНИ ИГРИ
НА ЕДНА “МОЌ” И “ВЛАСТ”
СО КОЈЗНАЕ КАКВА ЦЕЛ
НЕ’ ЗА ДОБРО НА НАРОДОТ...

БОГАТА БИОГРАФИЈА
СО МНОГУ ЗАСЛУГИ
И МНОГУ “СЕРТИФИКАТИ”
ВО ПОВЕЌЕ ОБЛАСТИ
ОСВЕН ВО ПРОФЕСИЈАТА
И ВО ПОЛИТИКАТА, БИЗНИСОТ,
НАУКАТА, УМЕТНОСТА ИТН...
И ЕДНА ГОЛЕМА ТИТУЛА
“ОВЛАСТЕН ПЛАНЕР
НА НОВОТО ВРЕМЕ”.ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
05.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:01

ДА СИ ЈА СМИРИМЕ ДУШИЧКАТА СО ЕДНО КАФЕ

МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ
НАСТАНИ,
ПОЛИТИКЧКИ,
БИЗНИС,
НАУЧНИ,
КУЛТУРНИ,
СПОРТСКИ,
ГЕЈМЕРСКИ,
ВИСОКОСВЕСНИ
ВО РАЗМЕРИ
НА УНИВЕРЗУМ...
И.Т.Н.

ДА СИ ЈА СМИРИМЕ
ДУШИЧКАТА
СО ЕДНО
КАФЕ.
:-)


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
05.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:03

ПИШИ МАМО КАКО ЈАС САКАМ

ЈАС НЕ САКАМ
ДА СУМ САМА
И ОВОЈ СВЕТ
НЕ Е МОЈ
И НЕ САКАМ
ДА СУМ ВО НЕГО.

......

И ОВОЈ СВЕТ
НЕ Е МОЈ,
НО ЈАС МОЖАМ
ДА ОПСТАНАМ ВО НЕГО
СО МНОГУ ДОБРИНА
И ГОЛЕМИ ДЕЛА
КОИ ЌЕ МЕ НАПРАВАТ
УШТЕ ПОСЛАВНА
ОТКОЛКУ ШТО СУМ.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
05.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:05

ДА СИ КУПИМЕ НЕШТО ШТО ЌЕ НИ ГО НАПРАВИ ДЕНОТ ПОСЕБЕН

МАЛКУ ТРЕБА
ЗА ДА СУМ СРЕЌНА
И СИТНИТЕ “НЕШТА”
ЖИВОТОТ ГО ПРАВАТ
УБАВ И
ВОЗВИШЕН.

ДА СИ КУПИМЕ НЕШТО
ОНАКА ЗА СВОЈА ДУША
ВО РАМКИТЕ НА
СВОИТЕ МОЖНОСТИ
ЗА ДА СИ ГО НАПРАВИМЕ
ДЕНОТ ПОСЕБЕН
И ВОЗВИШЕН.

НЕ’ СЕКОГАШ ТРЕБА
ДА СЕ НОСИМЕ
СО ДУШАTA СРОДНА
ШТО НИ ПРАЌА МИСЛА
ТУКУ ДА ГО ДОЛОВИМЕ
УБАВОТО И ВОЗВИШЕНОТО
ЗА ДА НИ Е УБАВО.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
05.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:07

СЕКОЈ СЕ НОСИ СО СВОЈАТА ВИСТИНА

ГО ИМАМ МНОЗИНСТВОТО
И ДОВОЛНО МИ Е
ДА ВИ ЈА ПРЕТСТАВАМ
И ПРИКАЖАМ
МОЈАТА ВИСТИНА,
НО, МОЈАТА ВИСТИНА
МОЖЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА
ДОКОЛКУ ДЕЛАТА СЕ
ВОЗВИШЕНИ И ГОЛЕМИ
И ЗА ОПШТО ДОБРО
НА СИТЕ,
И СИТЕ НАШЛЕ ПОВОЛНОСТ
ОД ТИЕ ВОЗВИШЕНИ ДЕЛА
И ВИДЕЛЕ ДОБРО
И ВИДЕЛЕ СВОЈ ПАТ
ВОЗВИШЕН,
ЗА ДА СИ ЈА ОСТВАРАТ
СВОЈАТА ЦЕЛ,
ОНАКА КАКО ШТО МУ Е
СЕКОМУ ДАДЕНА.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА’
05.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:08

МЕБЕЛОТ “К.Р.” 2018

ГОЛЕМА ИГРА
ВО МИНИМАЛИСТИЧКИ ПРОСТОР
СО ИДЕЈАТА
“МАЛКУТО Е МНОГУ”
И МИНИМАЛИСТИЧКОТО Е
МЕГАЛОМАНСКИ
ВО РАМКИ НА
УНИВЕРЗУМОТ.

КОМПОЗИТЕН ЕЛЕМЕНТ
ВО ОДРЕДЕНИ РАЗМЕРИ
И ДИМЕНЗИИ
КОЈ МОЖЕ СЕРИСКИ
ДА СЕ ИЗРАБОТИ,
ПРЕФАБРИКУВАН.
ИНДУСТРИСКИ СТОКМЕН,
ЗА БРЗА ГРАДБА,
СО МОЖНОСТ
ДА СЕ НАПРАВАТ
РАЗЛИЧНИ КОМБИНАЦИИ
КОИ ЌЕ НАПРАВАТ УБАВ ПРОСТОР
ЗА ВОЗВИШЕНА АУРА НА ЧОВЕКОТ.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
05.01.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:10

МЕБЕЛОТ “К.Р.” 2018 ~И ВАМУ И ТАМУ~

МЕБЕЛОТ “К.Р.” 2018
~И ВАМУ И ТАМУ~
КОМБИНАЦИЈА НА
РАБОТЕН И СТАНБЕН ПРОСТОР
КАКО ИДЕЈА НА
КОМПЈУТЕРСКА ПРОГРАМА
ВИСОКОСВЕСНА
ЛУКСУЗНА И СКАПА
ЗА МРЕЖНО ПОВРЗУВАЊЕ
НА OFFIS ПРОСТОРОТ
ТАМУ НЕКАДЕ И
РАБОТНИОТ И СТАНБЕН ПРОСТОР
ВАМУ НЕКАДЕ...
ВРСКА МЕЃУ АРХИТЕКТУРАТА
И КОМПЈУТЕРСКАТА ТЕХНОЛОГИЈА
ВО НОВОВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ
ПОВРЗАНИ СО ТЕРМИНОТ
“СЛОБОДНА ПТИЦА ЛЕТЕЛИЦА”
НЕЗАВИСНО ОД ПРОСТОРОТ
И НЕЗАВИСНО ОД ВРЕМЕТО
А СЕПАК ФУНКЦИОНИРА КАКО ЦЕЛИНА.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
08.04.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Апр 10 2018, 05:11

МЕБЕЛОТ “К.Р.” 2018

ГОЛЕМА ИГРА
ВО МИНИМАЛИСТИЧКИ ПРОСТОР
СО ИДЕЈАТА
“МАЛКУТО Е МНОГУ”
И МИНИМАЛИСТИЧКОТО Е
МЕГАЛОМАНСКИ
ВО РАМКИ НА
УНИВЕРЗУМОТ.

КОМПОЗИТЕН ЕЛЕМЕНТ
ВО ОДРЕДЕНИ РАЗМЕРИ
И ДИМЕНЗИИ
КОЈ МОЖЕ СЕРИСКИ
ДА СЕ ИЗРАБОТИ,
ПРЕФАБРИКУВАН.
ИНДУСТРИСКИ СТОКМЕН,
ЗА БРЗА ГРАДБА,
СО МОЖНОСТ
ДА СЕ НАПРАВАТ
РАЗЛИЧНИ КОМБИНАЦИИ
КОИ ЌЕ НАПРАВАТ УБАВ ПРОСТОР
ЗА ВОЗВИШЕНА АУРА НА ЧОВЕКОТ.


ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
05.01.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 16 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 16 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16

Вратете се на почетокот

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот