МЕКИЦИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Поезија од Кети

+3
trpe
Александра
zbunet
7 posters

Страна 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 16 2018, 01:21

ДА СЕ РАДУВАМЕ НА СНЕГОТ

ПРВИОТ СНЕГ ПАДНА
ФЕВРУАРСКИ МЕСЕЦ,
ДЕТСКА РАДОСТ
И СЕ’ ДОБРО ЗА СИТЕ.

ПРОЛЕТТА НА ВРАТА ТРОПА
КОКИЧЕНЦА БЕЛИ
СНЕГОТ ГО КРАСАТ
И РАДОСТ НИ НОСАТ.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
14.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:42

СНЕЖАНА СНЕГ НИ ДОНЕСЕ

СНЕЖАНА СНЕГ НИ ДОНЕСЕ
ДА СЕ РАДУВАМЕ НА СНЕГОТ
ДА УЖИВАМЕ ВО БЕЛИНАТА
И СЕГА СТОЈ! ...
ЈАС ЌЕ ОДАМ ВО ДРУГ ПРАВЕЦ
А ТИ ЌЕ ПРОДОЖИШ СО
ДЕТСКА РАДОСТ, УБАВИНА ИТН ...
ИЛИ НЕ!?!

СНЕЖАНА И 7 ЏУЏИЊА
ПРИКАЗНАТА ЗА ДЕЦА
И НЕ Е БАШ СНЕЖНА,
А “КОСООКИТЕ” СО “ЧАЈОТ”
УЖИВААТ НА СНЕЖНИТЕ ИГРИ
НА ДРУГИОТ КРАЈ НА СВЕТОТ.

СНЕЖНИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ
2018 ФЕВРУАРИ
ЈУЖНА КОРЕЈА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
16.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:53

ЛОШАТА МАГИЈА НА НОВОТО ВРЕМЕ

ОВА НЕ Е НАШЕ ВРЕМЕ
ОВА НЕ Е НАШ ПРОСТОР
ЛОШИ МАГИИ СТРУЈАТ НИЗ ЕТЕРОТ
И НАВЕСТУВААТ
НЕВРЕМЕ ...

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
21.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:54

НОВА МАКЕДОНИЈА - НОВО ВРЕМЕ

ПРЕТХОДНИКОТ
“НОВА МАКЕДОНИЈА”
КАКО МЕДИУМСКИ ЧАСОПИС
ВО СЛЕДБЕНИКОТ
“НОВО ВРЕМЕ”.

ГЕЈМЕРСКА ИГРА
СО ИСТИ КРАЈ,
25.02.2018
“СНЕЖНИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ
2018”
И “DOTA 2”.

СЕТО ОВА
ВО ИНТЕРЕС НА
СВЕТСКО ФУДБАЛСКО ПРВЕНСТВО
2018.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:54

МАНЕКЕНКА И МОДЕЛ

АЛБУМ СО ФОТОГРАФИИ
ЗА ОДРЕДЕНА ЦЕЛ
ЗА МАНЕКЕНКА
И МОДЕЛ,
А СЕПАК
ВО “МАНИКИР” ИГРА
ПРЕНАСОЧЕНО
СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ
НА МОДЕЛОТ
ИЛИ МАНЕКЕНКАТА.

УМЕТНОСТА Е ВО ИГРА
И МУЗИКА Е’
И ФЕЈШН Е’
И НАУКА Е’
НА НАЈВИСОКО НИВО
Е’.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:55

“БИТКОИН” НОВОВРЕМЕНСКА ИГРА

РАЗГОВОР ВИРТУЕЛЕН
СО ВИСОКОСВЕСНОСТА
НА ВИСОКО НИВО,
МАГИЈА ВО ЕТЕРОТ
ХИПНОЗА КАЈ ДУШИТЕ
И НЕИЗБАЛАНСИРАНА АУРА.

БАНКАРСКИОТ СИСТЕМ
НЕРАЗБИРА “МИНУС”
ТЕРМИН ВО ИГРАТА
ВИСОКОСВЕСНА,
ЗОШТО
ПОГЛЕДОТ Е “СИКРЕТ”
А “ПОГЛЕД” Е’.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:55

ИГРАТА Т.Н. “КРАЛ”

ИГРАТА “ПРИНЦ”
И ИГРАТА “КРАЛ”
КАКО
ИГРАТА “ПРИНЦЕЗА”
И ИГРАТА “КРАЛИЦА”.

САМИ СИ ДОДАВАТЕ
САМИ СИ ОДЗЕМАТЕ
МАТЕМАТИКАТА ВИ Е
“НЕРЕШЕНА РАВЕНКА”.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:56

ИГРАТА “ЧАДОР”

ЧАДОРОТ КАКО
ЗАШТИТА ОД
ДОЖДОТ,
СОНЦЕТО
И КАКО ОБЈЕКТ ЗАШТИТА
ЗА ПИЕЊЕ КАФЕ
НА ТЕРАСАТА
НА КАФЕ - БАР,
РЕСТОРАН,
ХОТЕЛ
ИТН...

ИГРАТА “ЧАДОР”
КАКО БЕЗБЕДНОСЕН “КОД”
НА ВИСОКОСВЕСНИ ГЕЈМЕРИ
СО НАТПРОСЕЧНА ГЕНИЈАЛНОСТ,
ГЕНИЈАЛЦИ СО НАТПРОСЕЧНА
ГЕНИЈАЛНОСТ
И ГЕЈМЕРИ ВИСОКОСВЕСНИ
СО СУПЕР ПОГЛЕД И СУПЕР ЛОГИКА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:56

НЕДОРАЗБИРАЊА ВО НЕДОРАЗБИРАЊАТА

МЕСЕЦОТ НА “ЛУНА”
КАКО МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ
И МЕСЕЦ НА МАЧКИТЕ
И “МАЧКИЌИТЕ”
И ИМЕТО НА МАЧЕТО
“ЛУНА”.

РЕД НЕДОРАЗБИРАЊА
ВО РЕД НЕДОРАЗБИРАЊА
ВО ЖЕНСКИТЕ ИМИЊА
КАКО НА ПРИМЕР:
“АНА”
И НЕ’ Е “ОНА”
И НЕ’ Е “СИКРЕТ”
И НЕ’ Е “КЕТИ”
И НЕ’ Е “ТАЊА”
И НЕ’ Е “МАЈА”.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:57

ДЕТСКА РАДОСТ И НАУКА

ГЕНИЈАЛНОСТ ВО МИСЛАТА
И ДЕТСКО “ГЛАВЧЕ”
Т.Е. ДЕТСКО “ГЛАСЧЕ”
СЕ СЛУША ПОЗАДИ “ЅИДОТ”
ШТО НЕ Е ТОА
ШТО ВАМ ВИ СЕ ЧИНИ
ТУКУ Е “ЅИД” БРАТСКИ
НА БРАТСКА КУЌА
И ДВЕ ФАМИЛИИ
РОДБИНСКИ, МАЛКУ ПОИНАКУ.

ДЕТСКА ИГРА
КАКО НАУКА И ШКОЛО
И ДЕТСКА РАДОСТ
ВО МИСЛАТА И НАМЕРАТА
ЗА ИДНИ ПОДВИЗИ
И РЕАЛИЗАЦИЈА НА
ВОЗВИШЕНА ЦЕЛ.
*”НАЈЈАКАТА ЕНЕРГИЈА ДОМИНИРА”.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:57

НЕ ИГРАМЕ ИСТА ИГРА

ЈАС КАКО ЈАС
МОЕТО СЕМЕЈСТВО
И ДОБРИТЕ ДУШИ
ШТО НИ ПОМАГААТ
КАКО ЕДНА СТРАНА
И “ВИЕ”
КАКО ДРУГА СТРАНА.

НЕ ИГРАМЕ
ИСТА ИГРА!!!

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:58

ЕВРОВИЗИСКА ПЕСНА 2018

НИКОЈ НЕ СЕ ПРОНАОЃА
ВО ТЕМАТА
“ИЗГУБЕН И ПРОНАЈДЕН”
А “МЕЧКИНОТО ОКО”
КАКО ПРЕВОД НА НАШКИ
“АЈ КЈУ”
ВЕЌЕ Е ЈАСЕН.

МОЖЕБИ ИМА
НЕДОРАЗБИРАЊА ВО
НЕДОРАЗБИРАЊАТА
ВО ПРЕВОДОТ НА
АНГЛИСКИ ЈАЗИK
И МОЖЕБИ НЕ Е
ДОЛОВЕНА ПРАВАТА ТЕМА
КАКО “ЖАРГОН”.

ЗА ДОПИР НА “НЕБОТО”
ТОА НИ Е “КЛУЧОТ”
КОЈ ТРЕБА ДА ГО ПРОНАЈДЕМЕ.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:58

ШВЕДСКИ СИСТЕМ КАКО ВИСОКОСВЕСЕН СИСТЕМ

“ШВЕДСКИ СИСТЕМ
КАКО
ВИСОКОСВЕСЕН СИСТЕМ”
ПОЗНАТ ТЕРМИН
КАКО ПОЛИТИЧКИ МОДЕЛ
СО КОЈ СЕ НОСИ
ОВОЈ ПРОСТОР.

ШТО СТАНА
СО ИГРАТА
“ОБРАТЕН ПРОСТОР”
ИЛИ ТАКА НЕКАКО,
САМО ЕДЕН ГОСПОД ЗНАЕ
ЗОШТО,
ТОЈ ОБРАТЕН ПРОСТОР
ВО ВИСОКОСВЕСНОСТА
ЗНАЧИ САМО ЕДНО
КАКО ВЕЌЕ ПОЗНАТ ИЗРАЗ
КОЈ ГО СЛУШАМЕ ВО ГЛАВИТЕ
И ЗНАЧИ
“ПА РАЗБОЈНИЦИ СМЕ, НЕЛИ!!!”

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:59

“ИЗМЕСТЕНА" ИГРА

НЕ Е СЕ’
ОНАКА КАКО ШТО ИЗГЛЕДА
И ИГРАТА Е
“ИЗМЕСТЕНА”
ПО БОЖЈА ВОЛЈА
ИЛИ СУДБИНСКИ ПРЕДОДРЕДЕНО.

ТЕРМИНОТ “МАЛКУ ПОИНАКУ”
СЕ СВАЌА И КАКО
“ИМПРОВИЗАЦИЈА”
ВО РЕАЛНИОТ СВЕТ
И ОБИЧНО НЕКОЈ СТРАДА,
А ТРЕБА ДА Е
“КРЕАЦИЈА”
ЗА ДОБРО НА СИТЕ.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 06:59

“ПОЕЗИЈАТА” НЕ РАЗБИРА ГРАНИЦИ

СЕ НОСАМСО
ВИСОКОСВЕСНОСТА
И ДО МЕНЕ ДОПИРА МИСЛАТА
А ПОНЕКОГАШ И ГЛАС,
НО ЈАС СУМ САМО
ПОЕТ НА ОВА ВРЕМЕ
НОВО ВРЕМЕ
И МОЈАТА НАМЕРА Е ДОБРА
И СО ЦЕЛ
ЗА ДОБРО НА СИТЕ.

“ПОЕЗИЈАТА”
НЕ РАЗБИРА ГРАНИЦИ
И СЕ НОСИ СО ДОБРОТО
И ТАКВА ПОРАКА
ПРАЌА ДО СИТЕ.

ПОРАКА ПРАЌАМЕ ДО СИТЕ
ПОРАКА НОВОВРЕМЕНСКА
ШТО ГИ НАЈАВУВА
НОВОВРЕМЕНСКИТЕ НАСТАНИ
“МИНИМАЛИСТИЧКИ Е МЕГАЛОМАНСКИ”.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Фед 23 2018, 07:00

ДА СЕ ИЗДИГНЕМЕ НАД НИВОТО НА ПРОСЕЧНОСТА

ДА СЕ ИЗДИГНЕМЕ
НАД НИВОТО НА ПРОСЕЧНОСТА
И ДА ГО ДОФАТИМЕ НЕБОТО,
ДА СЕ ПОВРЗИМЕ
СО ВИСОКОСВЕСНАТА МИСЛА
И ВИСОКОСВЕСНАТА НАМЕРА
И ДА ЗАЧЕКОРИМЕ
КОН НОВОТО ВРЕМЕ
КАКО ВРЕМЕ
НА ГЕНИЈАЛНИ ИДЕИ
И ВИСОКОСВЕСНИ НАУКИ
И ПРОЕКТИ КОИ
ЧЕ НИ ДОНЕСАТ
И МАТЕРИЈАЛНА КОРИСТ
ЗА ДА СЕ НОСИМЕ
“МИНИМАЛИСТИЧКИ СО
МЕГАЛОМАНСКОТО”.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
22.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Фед 28 2018, 02:05

ДА ПИШУВАМЕ ЗА РАДОСТА

СНЕГОТ СЕКОГАШ
НОСИ РАДОСТ
НА ДЕЦАТА,
БЕЛА БЕЛИНА
СМИРУВАЧКА ЕНЕРГИЈА
НЕУТРАЛНА,
ЗА ДА НЕ ПОТКРЕНЕ
ПОСЛЕ ГОЛЕМИ НАСТАНИ,
КРЕАТИВНИ ИГРИ
DOTA 2 ВО ПОЛСКА 2018
КАТОВИЦЕ,
И ЗИМСКИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ
2018 ВО ЈУЖНА КОРЕА ...
СЛЕДУВА СВЕТСКОТО ФУДБАЛСКО
ПРВЕНСТВО ВО РУСИЈА
2018 ...
СЛЕДУВА И ЕВРОВИЗИЈАТА
2018 ...
ВО МЕЃУВРЕМЕ СЕ ИГРА
РАКОМЕТ, КОШАРКА, ФУДБАЛ ...

СНЕГОТ СЕКОГАШ
НОСИ РАДОСТ,
ДА ПИШУВАМЕ
ЗА РАДОСТА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
26.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Фед 28 2018, 02:11

МЕНИ ИЗБОР 25.02.2018

И СЕГА КОЈ Е ПОБЕДНИК
ВО ОВОЈ ПАРАЛЕЛЕН СВЕТ
И ПО МЕНИ ИЗБОРОТ
СЕ ЗНАЕ ...
ДАЛИ ПИЦАТА
МАРГАРИТКА - 120
ИЛИ ПИЦАТА
КАПРИЧИОЗА - 150
ИЛИ ФАСТ ВОД
ХАНБУРГЕР - 80 ...

ИЗБОРОТ НИ Е
“ЧЕБАПИ ВО ПОРЦИЈА” - 120
ВО “JAHOO” ПИЦЕРИЈА
А ТРЕБАШЕ И
“ПАЛАЧИНКА СО МЕД
И ОРЕВИ” - 50
ВО “BAKARDI” LANG BAROT
НО НЕ БЕШЕ
НИ ТАМУ,
А НЕ БЕШЕ НИ
“ПАЛАЧИНКА” - 60
ВО “JAHOO” ПИЦЕРИЈАТА.
ИМАШЕ И “КАФЕ” - 30
ВО “CAFEE’ 25”
И ЗА БАЛАНС
“КИКИРИТКИ СО ЛУШПА”
ВО “УНИМАК - 95”.

А ЧОКОЛАДАТА?!?
Е ПА ВИДИ,
ТИЕ СЕ МНОЗИНСТВО
И СИТЕ ЗЕМААТ ЧОКОЛАДА
И МЛАДИ СЕ’
И ДЕЦА СЕ’ ... :-)

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
26.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Фед 28 2018, 02:27

ШТО НИ ОСТАНА ЗА ДЕНЕС

СПОРЕД МЕНИТО
ПИЦАТА НЕ ЈА ЗЕДОВМЕ
БЕЗ РАЗЛИКА
ШТО ЌЕ ИЗБЕРЕМЕ
И ГЛАСОТ ВО УНИВЕРЗУМОТ
МЕ РАЗБУДИ
И МИ ВЕЛИ:
“БАРЕМ ПИЦАТА
ОД МЕНИТО ВЧЕРА
ДА СИ ЈА ЗЕМЕ
ВО РЕСТОРАНОТ
ШТО ПО ИЗБОР
СИ Е НЕЈЗИН.”

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
26.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Фед 28 2018, 02:30

27.02.2018

ДАТА ЗНАЧАЈНА
ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ
НА ПОБЕДНИКОТ...

ПАРАЛЕЛЕН СВЕТ Е’
И СЕ НОСИ СО
МЕНИ ИЗБОРОТ...

ПИЦАТА “КАПРИЧИОЗА” - 170
ВО ПИЦЕРИЈАТА “YAHOO”
СИ ЈА ИЗЕДОВМЕ,
“ЈАС” КАКО МНОЗИНСТВО,
И “ПАЛАЧИНКАТА СО
МЕД И ОРЕВИ” - 50
ВО LANGE BAR - OT “БАКАРДИ” ...
КАФЕТО “EXPRESO” - 30
НИ СЕ “ERORIRA” I “BOTIRA”
СО ЕДНО ШЕЌЕРЧЕ,
А ДВЕ ШЕЌЕРЧИЊА БЕА.
И СИ ЗЕДОВМЕ И
“KAPUCINO” - 50 ВО
КАФЕ БАРОТ “KVADRAT”.
“КОКА КОЛАТА” - 50 СИ ЈА ИСПИВМЕ
ВО КАФЕ БАРОТ ИЛИ KLUB “IMIG”.

СИ КУПИВМЕ И “MILKA SENSATIONS”, PETIT BEURRE” - 2,
КИКИРИКИ “HELLO” SL И “MERCI” FINEST SELECTIONS ВО
“UNIMAK - 95” ...
КУПИВМЕ И “PALOMA CLASSIC 10B” МАРАМЧИЊА ...
И 50 ЈА РАСИТНИВМЕ НА 40+10 И ОСТАНА САМО 40.
:-)

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
27.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Фед 28 2018, 19:35

ВИРТУЕЛЕН СВЕТ

МНОГУ ВИСТИНИ
ДОАЃААТ ДО МЕНЕ
И КАКО МИСЛА
И КАКО ЗБОР,
НО, КОЈА Е
ПРАВАТА ВИСТИНА
НИКОЈ НЕ ЈА ЗНАЕ.

МНОГУ НАРОД
ВО НАС СЕ СОБРАЛ,
ГОЛЕМИ ПОВРШИНИ
ИГРИ ИГРААТ
ЗА ВЛАСТ И ЗА МОЌ,
НО, КОИ СЕ ПРАВИТЕ ВРСКИ
И СКЛОПОВИ НА ЕНЕРГИИ
ТЕШКО Е ДА СЕ КАЖЕ.

ВИРТУЕЛЕН СВЕТ
КАКО СВЕТ НА
ДОБРА МИСЛА И НАМЕРА
ПОДОБАР Е ЗА НАС
И ЗА НАШАТА ИДНИНА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
28.02.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Пет Мар 02 2018, 23:35

МАРТОВСКА ПЕСНА

2-РИ МАРТ
2018 ГОДИНА
СНЕЖЕН ДЕН
СО МНОГУ ДОЖД
ПОМАЛКУ ЧУДЕН
И ТАЖЕН...

НЕ, ЈАС НЕ ПИШУВАМ
ЗА ТАГА
И ТАА НЕ МИ Е
СВОИСТВЕНА...

СЕ РАДУВАМ
НА СЕКОЈ НОВ ДЕН
ШТО МИ НОСИ
РАДОСТ,
СРЕЌА
И УБАВИНА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
02.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Мар 07 2018, 02:43

БАРАМ “СМИСОЛ” НА МОЕТО ПОСТОЕЊЕ ВО ОВОЈ ЖИВОТ

СЕ’ МИ ИЗГЛЕДА
ТАКА БЕССМИСЛЕНО
ВО ОВА МОЕ ПОСТОЕЊЕ
НА ОВОЈ ЖИВОТ...
КОЈ СИ ДАВА ЗА ПРАВО
ДА СЕ МЕША ВО МОЈОТ ЖИВОТ
И ДА МИ ПОСТАВУВА ПРАВИЛА
ШТО НЕ СЕ МОИ
И НЕ СУМ ЈАС...
МОЈОТ ПОГЛЕД
И ВАШИОТ ПОГЛЕД
НЕ СЕ ИСТИ...
И НЕ МЕ “РУШИ”
ТИ “НЕЗНАЈНА ДУШО”
КОГА НЕ СИ МОЈА
СРОДНА ДУША...
ЈАС СУМ ЈАС
И НЕ СУМ САМА
И ИМАМ СВОЈ ДОМ
И СВОИ БЛИСКИ
И ИМАМ СЕ’...

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
03.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Мар 07 2018, 02:44

ПРОЛЕТНА ЉУБОВНА ПЕСНА

ГО ЧЕКАМ ДЕНОТ
РАДОСТ ШТО МИ НОСИ
ЉУБОВНА ПЕСНА
ВО МИСЛИ МИ СТРУИ
УБАВ ДЕН, ПРОЛЕТЕН.

СЕ РАДУВАМ НА СЕ’
СЕ РАДУВАМ НА ПРОЛЕТТА
СЕ РАДУВАМ НА ЉУБОВТА
СЕ РАДУВАМ НА МУЗИКАТА
И НА СЕ’ ШТО ЗНАЕ
ДУША ДА МИ СТОПЛИ
И ДУША ДА МИ РАСПЕЕ.

ПРОЛЕТНА ЉУБОВНА ПЕСНА
ВО ГЛАВА МИ СЕ ВРТИ
И МУЗИКА И НОТИ
ВО МИСЛИ МИ ИДАТ
ДА ПЕЕМЕ ЗА ПРОЛЕТТА
ДА ПЕЕМЕ ЗА ЉУБОВТА.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
04.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Мар 07 2018, 02:45

САМА А СЕПАК СО ВАС

НЕ ИЗМИСЛУВАЈТЕ
НЕВИСТИНИ ЗА МЕНЕ,
ЈАС СУМ ТАА
КРЕАТОР НА НОВОТО ВРЕМЕ...
ЧЕКОРАМ САМА ПО ПАТОТ
А СЕПАК СУМ СО ВАС.

ВРЕМИЊА НЕ ДЕЛАТ
ДРАГИ СПОМЕНИ
ШТО ДУШИ НИ ТОПЛАТ,
НО ОВА ВРЕМЕ Е ДРУГО
И СЕКОЈ СВОЈ ПАТ СИ ИМА
И СВОЈОТ ПАТ СИ ГО СЛЕДИ.

ЈАС СУМ СЕПАК ТАА,
САМА СУМ,
А СЕПАК СУМ
СО ВАС.

ОД “МЕСЕЦОТ НА ЛУНА”
04.03.2018
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 15 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 15 of 16 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот