Културни манири
+4
Александра
trpe
zbunet
fragola
8 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 5 of 6
Страна 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Културни манири
имам проблем како културно да им возвратам на оние кои денес културно ќе ми честитаат празник. никако да се воздржам и да не им посакам „и на ваша глава“
Александра
Кај нас е честа појава интелектуалци да работат како физикалци. Работа ко работа, ќе се навикнат, но не можат да се навикнат на културниот шок при културолошката разлика во работната средина која ги опкружува.
zbunet
Знаеш зошто е тоа така...Прво треба да да ја согледаш средината во која живееш, за да може после, кога ќе си дојдеш на вистинското место да знаеш како да постапуваш...но секогаш во интерес на народот...
keti
Културата е врвен прозвод на умот кој имплицира технолошки напредок, висок стандард и организираност. Кој од овие три кај нас фали за да бидеме културни?
zbunet
"Ne se predavaj, glava gore, bla, bla, bla." Za da ne go znaes toa treba da si maloumen. Mislam deka toa saka da ti kaze. Koga bi sakal da te soslusa ne bi tropal gluposti.
zbunet
Натпревар во бокс, едниот боксер нокаудиран и судијата одбројува дали ќе стане, а од публика се слуша еден глас од стара баба:
- Нема да стане, го знам јас од автобус.
- Нема да стане, го знам јас од автобус.
trpe
Bas taka ...nekogas vinata ne e vo toj sto gresi,tuku vo toj mu popusta.zbunet напиша:Koj popusta ne e vo pravo, sekako gresi
the nurse
Во нас постојат добро и лошо и треба да се одржува рамнотежа, но лошото знае да се камуфлира и да се преставува како добро и да ти сугерира дека добрите работи во тебе се штетни за тебе
zbunet
Во секое зло има и арно...во секое арно,бар зрнце зло...оти многу арно, не е на арно
the nurse
Добар и слаб човек - го сакаат сожаливо. Силен и добар - го сакаат и почитуваат
zbunet
hot nurse напиша:Во секое зло има и арно...во секое арно,бар зрнце зло...оти многу арно, не е на арно
така е
Кидман
zbunet напиша:Добар и слаб човек - го сакаат сожаливо. Силен и добар - го сакаат и почитуваат
taka e
Кидман
Ne ocekuvaj od bezvreden da ti priznae deka vredis, ne ocekuvaj od parazit da ti priznae deka imas zaslugi
zbunet
Страна 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 5 of 6