Културни манири
+4
Александра
trpe
zbunet
fragola
8 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 3 of 6
Страна 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Културни манири
Јас во ова многу се препознав.Како за мене да читам и ме радува што наоѓам ретки истомисленициzbunet напиша:Се случува да ми замерат дека сум ладен и незаинтересиран затоа што ништо не прашувам. Одговарам дека е тоа култура во смисол тоа што ќе ми биде кажано е за мене, тоа што не, значи не е за мене. Постојат личности кои сакаат набрзина се’ да дознаат и наметливо се распрашуваат и како не сум расположен се’ да им кажам принуден сум да заташкувам со нејасни одговори.
Кај личност ценам пред се’ да не ми продава ароганција затоа што мојата е со огромен квантитет, па кога можам јас да ја контролирам, значи може и серкото кој со леснотија го шутнувам кога ќе ја увиди колкава мојата ароганција кога ќе ја пуштам на слобода. Но, местото и е зад ментални решетки и таму ја чувам оти може само бељи да предизвика, а никаква корист т.е. само во горенаведениот случај.
Не ме интересира ничие потекло, туку неговите способности доколку може да ги артикулира на општокорисен начин.
Значи моите сваќања прават да изгледам ладен и незаинтересиран, јбг, за некои сум досаден како таков кој не се интересира за потекло на видовите и кој број кондури носат и како им е наместено дома и која квадратура и марка на возило, е не сум Дарвин, то је.
the nurse
Не е културно да молчиш во друштво. Еден ќе мисли дека си културен, даваш предност и сослушуваш, девет ќе мислат дека си глуп и не знаеш да се вклопиш.
Културно е да оставиш впечаток дека си културен.
Културно е да оставиш впечаток дека си културен.
Тото
прашањето како си е празна куртоазија на која се одговара со исто толку искрено добро. немојте да се занесувате и да распредувате за вашата тековна психофизичка состојба - тоа е знак на немање култура.
Александра
dalas2no напиша:прашањето како си е празна куртоазија на која се одговара со исто толку искрено добро. немојте да се занесувате и да распредувате за вашата тековна психофизичка состојба - тоа е знак на немање култура.
па богами, во оваа ера на енергетски вампири, оваа културна забелешка е повеќе од неопходна
Кидман
Па да чекаш ред и да не се избуткаш пред сите да си завршиш работа, а другите кој ги врти
zbunet
Кога си културен значи се трудиш да ти даде. Кога лупаш зелени значи ти дала.
zbunet
Е, затоа жените се пренемагаат, затоа што сте културни само на почеток...
the nurse
имам една во мојата блиско-далечна фамилија, узречица ѝ е
- мачна сум жено, и
- тежок бил животов
(а тоа што ти било )
- мачна сум жено, и
- тежок бил животов
(а тоа што ти било )
Кидман
Повеќето хомосексуалци се културни и на тој факт се должи отпорот кон културата на балканот.
zbunet
Kulturata e opstestveno prifatliva forma za iskazuvanje odbivnost i neprijatelstvo.
fragola
fragola напиша:Kulturata e opstestveno prifatliva forma za iskazuvanje odbivnost i neprijatelstvo.
фраголче, скроз си во право
Кидман
Јас сум културна и воздржана... скоро секогаш кога добивам комплименти.
the nurse
Страна 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 3 of 6