Od site misli sto vi se vrtat,izberete edna i kazete da znaeme
+6
Кидман
fragola
Тото
trpe
Александра
zbunet
10 posters
Страна 22 of 29 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 25 ... 29
Re: Od site misli sto vi se vrtat,izberete edna i kazete da znaeme
Тагата не постои, тоа е состојба која ние самите си ја создаваме во нашиот духовен или внатрешен свет...Болката не постои, и тоа е состојба која ние самите си ја создаваме во нашиот духовен или внатрешен свет... Ниту среќата и радоста не постојат, зошто и тие се сотојби кои ние самите си ги создаваме во нашиот духовен или внатрешен свет...
Ние чувствуваме таква состојба каква што самите си создаваме, а не каква што другите сакаат да ни наметнат, но можат да успеат во тоа доколку ние самите тоа им го дозволиме...А зошто би му дозволиле да манипулираат со нашите чувства?
Најдобро за нас би било ние самите да си бидеме господари на нашиот живот и да се заштитиме од таквите манипулации на тој начин што ќе создадеме еден одбрамбен механизам...Тоа најдобро можеме да го оствариме така што во моментот кога ќе почувствуваме дека не напаѓа некое негативно чувство, веднаш тоа чувство ќе го преобразиме во позитивно, пример едноставно во љубов и таа љубов ќе му ја препратиме на изворот од каде што мислиме дека доаѓа тоа негативно чувство...и...за чудо...после неколку минути ќе почувствуваме дека сме се ослободиле од таа негативна вибрација и ќе почнеме позитивно да размислуваме и да му се радуваме на животот...
Ние чувствуваме таква состојба каква што самите си создаваме, а не каква што другите сакаат да ни наметнат, но можат да успеат во тоа доколку ние самите тоа им го дозволиме...А зошто би му дозволиле да манипулираат со нашите чувства?
Најдобро за нас би било ние самите да си бидеме господари на нашиот живот и да се заштитиме од таквите манипулации на тој начин што ќе создадеме еден одбрамбен механизам...Тоа најдобро можеме да го оствариме така што во моментот кога ќе почувствуваме дека не напаѓа некое негативно чувство, веднаш тоа чувство ќе го преобразиме во позитивно, пример едноставно во љубов и таа љубов ќе му ја препратиме на изворот од каде што мислиме дека доаѓа тоа негативно чувство...и...за чудо...после неколку минути ќе почувствуваме дека сме се ослободиле од таа негативна вибрација и ќе почнеме позитивно да размислуваме и да му се радуваме на животот...
keti
Постојано ми се врти една мисла и ме збунува...
Знам што ме прави среќна и што може да ме издигне во облаци, но се прашувам дали е грев ако ја посакам таа желба, знаејќи дека со нејзино остварување може да страдаат моите најблиски?
Знам што ме прави среќна и што може да ме издигне во облаци, но се прашувам дали е грев ако ја посакам таа желба, знаејќи дека со нејзино остварување може да страдаат моите најблиски?
keti
Ja Gatac
Ti si prijatelsko raspolozena licnost i druzeljubiva, no ponekogas si vozdrzana i vnimatelna. Se gordees so tvoeto nezavisno mislenje i znaes deka ne treba da veruvas vo se' sto ke cues. Sakas promeni i raznolikost, no te voznemiruva koga te gusat ogranicuvanja i rutina. Sakas da se doveris, no znaes deka ne treba da bides premnogu otvoren i sklon kon doveruvanje. Licnost na bukva "S" ima vlijanie na tvojot zivot i od druga licnost koja e rodena vo noemvri vo tekot na sledniot mesec ke imas vozbudliva ponuda. Deluvas disciplinirano, no vnatresno si cesto zagrizen, a povremeno se prasuvas dali si go napravil vistinskiot izbor ili si donel dobra odluka t.e. se prasuvas dali toa sto go sakas od zivotot e nerealno i dali mozes da go postignes. E takov ili takva si ti
zbunet
Should I stay or should I go?
If I go it will be trouble...If I stay it will be double
If I go it will be trouble...If I stay it will be double
the nurse
Гледај ги комшиите и ќе ти стане јасно каква е состојбата во државата и нема потреба да бараш други одговори
zbunet
Ги изодев скоро сите погрешни патишта и затоа повеќето лесно ги препознавам
zbunet
Патиштата што ги изодуваме се искуство повеќе за да дојдеме до одредената цел...
keti
"Gospodin", kako toa gordo zvuci, ama kolku mi lici?
zbunet
Во една песна Бора Чорба споменува дека " Za ideale ginu budale". Јас би рекол дека некогаш имаше идеали, а сега има само будали
zbunet
Баш се прашував за колку секунди ќе избега овојпат.
Александра
-Колку?
-Пет!
-Што пет?
-Е, па што колку?
-Пет!
-Што пет?
-Е, па што колку?
trpe
“ Ох! “ Значи си ја погодил. “ Оп! “ значи си ја промашил за малку. :))
zbunet
Мојот е снајперист. Не промашува. Секогаш успешно ме убива „во поим“.
Александра
Ispotepav edno cudo komarci. Znaci posle dozd idat komarci
zbunet
Погледите на жените со кои се разминуваш најдобро ќе ти кажат дали ти е откопчан дуќанот
zbunet
Си размислувам со каква оценка го положив испитот?...а знам со сигурност дека го положив...
keti
Mi se cini deka namesto otrov za komarcite prskaat so vitamini i steroidi da gi ojacaat malku
zbunet
Страна 22 of 29 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 25 ... 29