МЕКИЦИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Поезија - 3

+2
Александра
zbunet
6 posters

Страна 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:50

ЕНЦИКЛОПЕДИСКИ РЕЧНИК ПОД БР.3 Г-З

ЕВА ПЕРОН
ДАЛАЈ ЛАМА
ГРЕЈФРУТ ИЛИ
ЦИТРОН ДРВО
ДРАВИЌ МИЛЕНА
ЕРКЕР
ЗЕМЈА
ДОЖД
ДОЈРАНСКО ЕЗЕРО
ЕВА ПЕРОН
ЕВИТА.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:51

ЕНЦИКЛОПЕДИСКИ РЕЧНИК ПОД БР.5 К-Л

ШИФРИРАЊЕ И ДЕШИФРИРАЊЕ
НА ПОРАКИ СО ТАЈНИ КОДОВИ
КРИПТОГРАФСКА ТАЈНА КОМУНИКАЦИЈА
И БЕЗБЕДНОСНО ПРЕНЕСУВАЊЕ
КОМПЈУТЕРСКИ ПОДАТОЦИ
КАКО ВАЖЕН ПОИМ
ВО НОВОТО ВРЕМЕ
Т.Н. КРИПТОГРАФИЈА.

КОНСТРУКТИВИЗАМ
КАКО ТЕОРИЈА ШТО ТОЛКУВА
МАТЕМАТИЧКИ ИСКАЗИ КАКО ТОЧНИ
АКО И САМО АКО
ИМА ДОКАЗИ ЗА НИВ
И КОНСТРУКТИВИЗАМ
КАКО ДВИЖЕЊЕ ВО
УМЕТНОСТА И АРХИТЕКТУРАТА.

ЛИТУРГИСКА ДРАМА
КАКО ПРЕТСТАВА
СО ТЕМА ОД
ВЕЛИГДЕНСКА ИЛИ
БОЖИЧНА ПРИКАЗНА,
ДИЈАЛОГ НА
ЛАТИНСКИ ЈАЗИК
ПРИДРУЖУВАН ЧЕСТО
СО ЕДНОСТАВНИ МЕЛОДИИ.

ЛОТОС КАКО ЦВЕТ
СО СИМБОЛИЧНО ЗНАЧЕЊЕ,
ВИНО ОД ПЛОД НА ЛОТОС
НОСИ ЗАДОВОЛСТВО И ЗАБОРАВ
И ЛОТОС КАКО
ЧЕСТ ОРНАМЕНТ ВО АРХИТЕКТУРАТА
И ЛОТОС КАКО СИМБОЛ
ЗА ПЛОДНОСТ, ЧИСТОТА,
СЕКСУАЛНОСТ, РАЃАЊЕ
И ВОСКРЕСЕНИЕ НА МРТВИТЕ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:51

БРИТАНСКИ ЕНЦИКЛОПЕДИСКИ РЕЧНИК ПОД БР.6 Л-Н

ЛУТОСЛАВСКИ, ВИТОЛД
КОМПОЗИТОР
LIVRE POUR ORCHESTRA (1968)
И “ЖИЧАН КВАРТЕТ”.

МЕЃУНАРОДНО ПРАВО
МЕЃУНАРОДНИ ОДНОСИ
МЕЃУНАРОДНА ВСЕЛЕСКА СТАНИЦА
МВС.

НАРЦИС
НАСЛЕДСТВО
НАСА
НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА
НВО.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:54

БРИТАНСКИ РЕЧНИК ЕНЦИКЛОПЕДИСКИ ПОД БР.1 А-Б

А И П
АТЛАНТИК И ПАЦИФИК
КОМПАНИЈА ЗА ЧАЈ
GREAT ATLANTIC & PACIFIC TEA CO.

БОРБА СО БИКОВИ
МАТАДОР И БИК
СПЕКТАКЛ ПОЗНАТ
НО ЗАБРАНЕТ ВО
МНОГУ ЗЕМЈИ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:54

БРИТАНИКА ЕНЦИКЛОПЕДИСКИ РЕЧНИК ПОД БР.9 С-Ф

СИДНЕЈСКА ОПЕРА
СИСТЕМСКО ИНЖЕНЕРСТВО
СОНЦЕ
ТАМАНИ ХОЛ
ФАЗАН
ФАНТАЗИЈА
ТОЈОТА МОТОР КОРПОРЕЈШН.
СТАКЛЕНИК
СМРЕКА
УВЕРТИРА
ФАГОТ.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 10 2017, 23:56

ИНЖЕЊЕРИНГ

ИНИЦИЈАТИВЕН
ЛАУРЕАТ
ПОРТФОЛИО
СИНТАГМАТИК
ЌАР
ПРОТОКОЛ
ЛЕГЕНДАРЕН
ЕСПЕРАНТО
МАГИСТЕР
ЕСТЕТИКА
БАЗЕН
ЕКСЦЕНТРИЧАН
РАДИКАЛЕН
РАДИОЕСТЕЗИЈА
ТРОПОЛОГИЈА
ТРОП
ЧЕЛО-ВИОЛОНЧЕЛО.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
09.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Апр 11 2017, 20:37

ЛОШИ ДУШИ 
НА ЕДЕН НАРОД И НАРОДНОСТ 
МЕ НАПАДНАА 
ВО ОВА ВРЕМЕ

ОТВОРИ СИ ГО СРЦЕТО
ТИ ДОБРА ДУШО
ВО ОВА ВРЕМЕ,
МИ ВЕЛИ ГЛАСОТ
КОЈ ГО СЛУШАМ ВО СЕБЕ
И КОЈ МЕ ВОДИ ПО ПАТОТ
НА ОВА ЧУДНО ВРЕМЕ.

ОТВОРИ СИ ЈА ДУШАТА
ТИ ЖЕНО СЕВИШНА
ДОНЕСЕНА ОД БОГА ОВДЕ
ВО ОВОЈ ГРАД
ЗА ДА РАЗБЕРЕ
ОВОЈ НАРОД И НАРОДНОСТ
КОЈА СИ И
ШТО ДОБРИНА НОСИШ
ЗА ОВИЕ ДУШИ ТУКА
И НАСЕКАДЕ ВО СВЕТОТ.

ТВОИТЕ ДЕЛА И МИСЛИ
СЕ НЕРАЗБРАНИ И НЕСВАТЕНИ
ЗА ОВИЕ ГЕНЕРАЦИИ
И НАПАЃАНИ СЕ
ОД ОВОЈ НАРОД И НАРОДНОСТ
ВО ОВОЈ ГРАД
И ОВАА ДРЖАВА
И ОВОЈ СВЕТ
И СЕБИЧНО СЕ ПРИСВОЈУВААТ
ЗА ТУЃА МОЌ И ВЛАСТ
НО, ТИ, ЖЕНО,
МИ ВЕЛИ ГЛАСОТ
СО СВОИТЕ ДЕЛА И МИСЛИ
ВОЗВИШЕНИ ВО ОВА ВРЕМЕ
ЈА ПОДИГНА СВЕСТА И МОЌТА
НА МЛАДИТЕ ДУШИ
И ГО ВОЗВИШИ НИВНИОТ СВЕТ.

ГОСПОД Е СО ТЕБЕ
ТИ СЕВИШНА ЖЕНО
И ТЕ СЛЕДИ И ПРАТИ
НА ТВОЈОТ СВЕТ ПАТ
И ДУШАТА ТИ ЈА ВОЗДИГА
И ТЕ ЗАШТИТУВА
СО ДОБРА МИСЛА И НАМЕРА
ЗА ДА СИ ЈА ОСТВАРИШ
ТВОЈАТА ВОЗВИШЕНА ЦЕЛ
ВО ОВА ТВОЕ ПОСТОЕЊЕ.

НЕ БИДИ ТАЖНА,
МИ ВЕЛИ ГЛАСОТ ВО МЕНЕ,
НЕКА НЕ ТИ ГО ПРЕПРЕЧУВА ПАТОТ
МИСЛАТА И ЛОШИТЕ ДЕЛА
НА ЕДЕН НАРОД И НАРОДНОСТ
ШТО ТЕ НАПАЃААТ ВО ОВА ВРЕМЕ,
ЗОШТО ГОСПОД Е СО ТЕБЕ
И ТЕ ЗАШТИТУВА
ВО ТВОЈАТА ДОБРА НАМЕРА
ДА ГО ПОУЧИШ ОВОЈ НАРОД
И НАРОДНОСТ, ДЕКА,
САМО СО ДОБРИНА И СО АРНО
МОЖАТ ДА СЕ ОТВОРАТ
СИТЕ ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ
НА НАШАТА ВОЗВИШЕНА И СВЕТА ИДНИНА.

ОД “ЈАС ВО ОВОЈ СВЕТ”
11.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 17 2017, 00:29

ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЧНИ ДЕНОВИ

МНОГУ НАРОД,
РАДОСТ И СРЕЌА
ГЛЕДАМ КАЈ НАРОДОТ
И МНОГУ ПОЗНАТИ ЛИЦА
ОДАМНА НЕВИДЕНИ ...
ДОЛГО ВРЕМЕ
ЧЕКОРЕВ ПО СВОЈОТ ПАТ
МНОГУ НЕИЗВЕСНОСТИ
НА ПАТОТ МЕ СЛЕДЕА
И ЗАБЛУДИ
И НЕПРАВДИ
И НЕПРАВДИ
И НЕПРАВДИ ...
НО, ТАКА ТРЕБАЛО ДА БИДЕ
МИ ВЕЛИ ЕДЕН ГЛАС
И ТОА Е СУДБИНА
МИ ВЕЛИ МИСЛАТА
И МОЖЕБИ
И ГЛАСОТ И МИСЛАТА
МАНИПУЛИРААТ СО МЕНЕ
И СО СИТЕ НАС
ВО ОВИЕ
ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЧНИ
ДЕНОВИ.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 17 2017, 00:32

ИДЕ МАЦА ОКО ТЕБЕ

“ИДЕ МАЦА
ОКО ТЕБЕ
ПАЗИ ДА НЕ ТЕ ОГРЕБА
ЧУВАЈ МИШО РЕП
ДА НЕ БУДЕШ СЛЕП “...
ВЕЛИКИ ПЕТОК
И ВЕЛИКА САБОТА
И ВЕЛИГДЕН
КАКО “ГОЛЕМ ДЕН”
И ПРАЗНИК
И ВОСКРЕСЕНИЕ
НА ГОЛЕМ ЧОВЕК,
СВЕТ,
ОПИШАН ВО
СВЕТИ КНИГИ.

“ИДЕ МАЦА
ОКО ТЕБЕ
ПАЗИ ДА НЕ ТЕ ОГРЕБЕ
ЧУВАЈ МИШО РЕП
ДА НЕ БУДЕШ СЛЕП.”

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 17 2017, 00:34

[ltr]“ТАЈНО МОЈА” “SICRET”

ТАЈНО МОЈА,
SICRET,
ГЕНЕРАЛСКИ ИЛИ
НА СВОЈ НАЧИН,
МЕНУВА ЛИ НЕШТО
ИЛИ НЕ’
ОСВЕН ШТО,
НЕ СМЕ ЗАЕДНО
И СЕКОЈ СЕБЕ СИ
СИ Е ДОВОЛЕН
САМ ЗА СЕБЕ...

ТАЈНО МОЈА
SICRET,
ДАЛИ СИ САМО
“ЕДНО”
ИЛИ СЕ МНОЗИНСТВО
ЗА СЕ’ ДА СЕ СМЕНИ
ПО БОЖЈА ВОЉА
ЗА ДОБРО НА МЕНЕ
НА МОЕТО СЕМЕЈСТВО
И НА СИТЕ НАС.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.04.2017[/ltr]
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 17 2017, 00:38

“ЧОВЕЧЕ НЕ ЛУТИ СЕ”

ЧОВЕЧЕ
НЕ ЛУТИ СЕ,
НЕ СИ САМО
“ЕДНО”
И НЕ СИ ТОЛКУ
“ГОЛЕМО”,
МНОГУ СМЕ,
МНОЗИНСТВО СМЕ,
И МНОГУ СМЕ
“ГОЛЕМИ”
ЗА ДА СТОРИМЕ СЕ’,
ЗА СЕБЕ СИ
ЗА СВОИТЕ СЕМЕЈСТВА
И ЗА СИТЕ НАС.

ОД “НОВ СВЕТ - НОВО ВРЕМЕ”
15.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Апр 17 2017, 14:59

“ “РАСИПАН” ТЕЛЕФОН”

“ “РАСИПАН” ТЕЛЕФОН”
КАКО ПОИМ
КОЈ ОЗНАЧУВА НЕШТО
КАКО НА ПРИМЕР:
ЌЕ ИМА ПРЕТСТАВА
НА ДЕН 19.04.2017 Г.,
АМА НЕМА КАРТИ “ЧОВЕЧЕ”!?!
Е ПА ДОБРО ТОГАШ
ЌЕ НАПРАВИМЕ ВАКА
ДА ИМА ПРЕТСТАВА
И НА 19.04. И НА 20.04. И НА 21.04.
2017 ГОДИНА,
ПА И ДЕЦАТА ГЕНИЈАЛЦИ
СО НАТПРОСЕЧНО ГЕНИЈАЛНИ ПЕРФОРМАНСИ
ДА МОЖАТ ДА ДОЈДАТ
НА ПРЕТСТАВАТА, ПА И
ВИСОКАТА СВЕСТ
СУПЕР ПОГЛЕДОТ И
СУПЕР ЛОГИКАТА
И ГЕЈМЕРИТЕ
ДА БИДАТ ТАМУ, САМО
ЗА ДА Е ПОЛЕСНО
И ПОФЕР
ДА ИМ ОРГАНИЗИРАМЕ
И НА УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ
И ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ЛУЃЕ
ДА БИДАТ ТАМУ,
ПА ЌЕ ГИ АНГАЖИРАМЕ И
ПОВОЛНОСТИТЕ НА
“НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ”
“ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА”
“ИЗВИДНИЧКИТЕ ДРУШТВА”
“МЛАДИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ “ И СЛИЧНО
ДА ОРГАНИЗИРААТ ПРЕВОЗ
ЗА ПОГОРЕСПОМЕНАТИТЕ КАТЕГОРИИ
НА ЛУЃЕ
И ТАКА, СИТЕ,
ЌЕ ПРИСУСТВУВАМЕ
НА ПРЕТСТАВАТА
НА 19.04. - 20.04. И 21.04.2017.

ОД СИТЕ МАНИПУЛАЦИИ
ПОГОРЕСПОМНАТИ ВО
МОЈАТА ПОЕТИЧНА ПРОЗА
ИЛИ ПРОЗАИЧНА ПОЕЗИЈА
СЕ ОГРАДУВАМ
И ЌЕ ГИ СМЕТАМ КАКО
“ “РАСИПАН” ТЕЛЕФОН”.

ОД ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА
17.04.2017 Г.
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Сре Апр 19 2017, 02:18

ЧУДЕН Е ОВОЈ ЖИВОТ

ИСПРЕПЛЕТЕН СО
ПРЕМНОГУ, ПРЕМНОГУ
ИЛУЗИЈА И ФАНТАЗИЈА
ЗА ДА БИДЕ РАЗБРАН
ЗА НАС
И НАШЕТО ПОСТОЕЊЕ
ВО ПОСТОЕЊЕТО НА
ОВОЈ СВЕТ
ВО ОВА “НОВО ВРЕМЕ”.

КОЈ СУМ СЕГА ЈАС
“ЈАС СУМ ИНТЕЛЕКТ
ПОКАЖИ РЕСПЕКТ”
МИ ВЕЛИ ЕДЕН ГЛАС
“ТАЈНО МОЈА”
НЕОТКРИЕНА ВО ОВОЈ
МАТЕРИЈАЛЕН ВИСТИНИТИ
И РЕАЛЕН СВЕТ,
“НИШТО НЕ Е СМЕНЕТО” И
“СЕ Е ИСТО” ВО ОВОЈ ПЕРИОД
ВЕЛАТ МИСЛИТЕ ВО
ВИРТУЕЛНИОТ СВЕТ
И ПИШАНИОТ ЗБОР ВО ПЕСНИТЕ.
НО, ДАЛИ Е ТОА ТАКА,
ДАЛИ Е ТОА ТАКА!?!

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
18.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Сре Апр 19 2017, 02:20

ВИРТУЕЛНИ “РАЗБОЈНИЦИ”

СРОДНИ ВРСКИ
НЕСООДВЕТНО СРОДНАТИ
ВО ВИРТУЕЛНИОТ СВЕТ
СОЗДАВААТ “ЗБРКА”
НА МИСЛИТЕ
И ЗБОРОВИТЕ
ПРЕТВОРЕНИ ВО МИСЛА.

ХАОТИЧЕН СВЕТ
СО МНОГУ “БЕС”
ВО МИСЛАТА
ОД МНОГУ СРОДНИ
И НЕСРОДНИ ДУШИ
КОИ САКААТ ДА БИДАТ
“ГОЛЕМИ”
НА ВАКОВ ИЛИ
ОНАКОВ НАЧИН
ВО ВИРТУЕЛНИОТ СВЕТ
ПОЗНАТИ КАКО
ВИРТУЕЛНИ
“РАЗБОЈНИЦИ”.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
18.04.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Саб Мај 13 2017, 17:52

ШЕРЛОК ХОМС И АГАТА КРИСТИ

ВРЕМЕ Е ЗА
ГОЛЕМ НАСТАН
КОЈ ЌЕ БИДЕ РАЗОТКРИЕН
ОД ШЕРЛОК ХОМС
А ВНЕСЕН ВО
ДЕЛАТА ВОЗВИШЕНИ
НА АГАТА КРИСТИ
И НЕ’ Е
EUROVISION 2017
А СЕПАК
ДАТАТА Е
13.05.2017 ГОДИНА.
Е, ПА,
КОЈ Е ТОЈ
ГОЛЕМ НАСТАН
СЛЕДУВА
ДА ГО ВИДИМЕ
И РАЗОТКРИЕМЕ
ВЕЧЕРВА,
И МОЖЕБИ СЕ
ПОВЕЌЕ НАСТАНИ
SIKRET
ЗА ДОБРО НА СИТЕ.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
13.05.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Мај 15 2017, 14:55

ФАЛТИТЕ
НА
ЕДНО “НОВО ВРЕМЕ
(ХАКЕРСКИ EROR И BOT ВО СИСТЕМОТ)

СВЕЧЕНА ПРОСЛАВА
И “ТЕРК” ЗА СУКЊА
СО “ФАЛТИ”
ВО ОДРЕДЕН РАСПОРЕД
СО БРОЈКИ
7,4, И 5
И ЕДНО МАЛО ИЗМЕСТУВАЊЕ
ВО ПРИБЛИЖНО ОДРЕДЕНА ДИМЕНЗИЈА
ЗА ПАТЕНТ НА СУКЊА,
КАКО ПОИМ ВООБИЧАЕН
ВО СЕКОЈДНЕВНОТО ПОСТОЕЊЕ
И ПОИМАЊЕ НА СВЕТОТ,
НО И КАКО
“ХАКЕРСКИ EROR И BOT
ВО СИСТЕМОТ”,
ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИ
SOFTVEROT НА ПРОФИЛИТЕ
И AURITE НА КОРИСНИЦИТЕ
НА ПОВОЛНОСТИТЕ
НА ЕДНО “НОВО ВРЕМЕ”.
“ФАЛТИТЕ” НА СУКЊАТА
ЗА ЕДНА ВООБИЧАЕНА ПРОСЛАВА
ЗАЕДНО СО “КОРСЕТОТ”
КАКО ДВОДЕЛЕН СКЛОП
МОЖЕ ДА ГО РАЗНИША
БЕЗБЕДНОСНИОТ СИСТЕМ
НА SOFTEVEROT
НА ВАЖНИ ПРОФИЛИ
И ДА ИМ ГО ОТКРИЕ
КОДОТ НА ПОСТОЕЊЕ,
БЕЗБЕДНОСНО,
НА ТИЕ ГЕНИЈАЛНИ УМОВИ
КОИ НОСАТ
ЗНАЧАЈНИ ПОРАКИ
ЗА ЕДНО “НОВО ВРЕМЕ”
И ЗАТОА
ТРЕБА, ТОА ГЕНИЈАЛНО ДЕЛО,
ДА СЕ ЗАШТИТИ
И ДА СЕ КОРИСТИ
КАКО ВАЖЕН ДОКУМЕНТ
Т.Н. “МАПА”
СО СИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ ПРОГРАМИ
И ДА СЕ ЧУВА
ОД ХАКЕРСКИ ДЕЈСВУВАЊА
“BOTOVI” И “ERORI”
ВО СИСТЕМОТ,
ЗА ДА НЕ СЕ РАЗНИША
СТАБИЛНОСТА
НА ОВИЕ ЕВРОПСКИ,
БАЛКАНСКИ И
СВЕТСКИ ПРОСТОРИ
СЕ’ ВО ИНТЕРЕС
НА ЧОВЕКОВОТО ПОСТОЕЊЕ.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.05.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пон Мај 15 2017, 18:50

“ГОЛЕМИ И МАЛИ”

EUROVISION
И
JUNIOR EUROVISION
КАКО ПОИМ
“ГОЛЕМИ
И МАЛИ”
СО ЗАЕДНИЧКА ЦЕЛ
VISION
ИЛИ ВИЗИЈА
ЗА ИДНИНАТА НАША
И НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
СЕ’ СО ЦЕЛ
СТАБИЛНОСТ
НА МАКРО
И НА
МИКРО ПЛАН
ЗА ОПШТО ДОБРО
НА СИТЕ
И НА СЕБЕ СИ
И ЗА СЕ’ ДОБРО
ВО ЦЕЛИОТ СВЕТ
И ПОШИРОКО.

ОД “ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА”
15.05.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мај 30 2017, 11:07

Поезија - 3 - Page 7 18698359_10211282454890772_6183964305123779907_n
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мај 30 2017, 11:07

Поезија - 3 - Page 7 18699892_10211282488611615_4122201476686242987_n
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мај 30 2017, 11:08

Поезија - 3 - Page 7 18740112_10211298634855261_7836247056493166470_n
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Вто Мај 30 2017, 11:11

[ltr]НОВОВРЕМЕНСКИ “СРУШЕНИ ЛИКОВИ”

НОВО ВРЕМЕ
НОВИ ВРСКИ
НОВО ПОВРЗУВАЊЕ
НА СРОДНИ И НЕСРОДНИ ВРСКИ
И ЕДЕН ДИСБАЛАНС
ВО СВЕТСКИОТ СИСТЕМ
СО НОВО ПРЕРЕДУВАЊЕ
ВО ПОЛИТИЧКИОТ ЖИВОТ
СО ЛИКОВИ НЕИЗБАЛАНСИРАНИ
ЗА ДА БИДАТ “ГОЛЕМИ”
НА СМЕТКА НА ЛИКОВИ
СО ГОЛЕМИ КАРМИ
СО МНОГУ ЗАСЛУГИ
А ВО ОВА НОВО ВРЕМЕ
Т.Н. “СРУШЕНИ ЛИКОВИ”.

ОД “НОВ СВЕТ - НОВО ВРЕМЕ”
29.05.2017[/ltr]
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пет Jул 14 2017, 23:55

ЈА ИГРАМ ИГРАТА НА МОЈОТ ЖИВОТ

ОСТАВЕНА САМА НА СЕБЕ
И СО СРОДНА ДУША
“ЈАС ПАК ЈАС”
ЈА ИГРАМ ИГРАТА
НА МОЈОТ ЖИВОТ.

И ПАЗИ
И АКО СУМ “ИНСПЕКТОР”
ИЛИ ТАКА НЕКАКО
ВО ВАШИОТ СВЕТ,
ЈАС СУМ МНОГУ,
МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ
“ГОЛЕМА”
ВО МОЈОТ СВЕТ ВИРТУЕЛЕН
КАДЕ “МИСЛАТА” ДОМИНИРА
И Е “ВОЗВИШЕНА”
И КРЕИРА УБАВ СВЕТ
И НА ВАС
И НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
МЛАДИ ГЕНИЈАЛНИ УМОВИ
СО ВОЗВИШЕНИ ПОРАКИ
ЗА ОПСТАНОК НА
“ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА”.

ВО МЕНЕ Е ЗБРАН
МНОГУ НАРОД,
КОЈ САКА СЕ’ ДОБРО
И ЗА СЕБЕ И ЗА СИТЕ,
И АКО ПОНЕКОГАШ
НЕКОЈ НАСТАН
ЌЕ НИ ДОНЕСЕ ДИСБАЛАНС,
СЕПАК, ДА СЕ ЗНАЕ,
ЈАС СУМ ТАА
КОЈА ЦВРСТО ГО ДРЖИ
КОРМИЛОТО НА БРОДОТ,
БРОДОТ СО МНОГУ ДУШИ
ВОЗВИШЕНИ И ГЕНИЈАЛНИ
И ГО НОСИ
ВО НОВОТО ВРЕМЕ
ЗАМИСЛЕНО КАКО
ВРЕМЕ СО ДЕТСКА РАДОСТ,
УБАВИНА И СЕ’ ДОБРО НА СИТЕ.

ЈА ИГРАМ ИГРАТА
НА МОЈОТ ЖИВОТ
ВОЗВИШЕН,
ЗОШТО ТАКВА МИ Е “КАРМАТА”
МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ “ГОЛЕМА”
И АКО СУМ “САМА”
ВО ВАШИОТ РЕАЛЕН СВЕТ,
ВО МЕНЕ Е ЗБРАН МНОГУ НАРОД
КОЈ САКА ДОБРО НА СЕБЕ И НА СИТЕ.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
14.07.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by keti Пет Jул 14 2017, 23:55

Поезија - 3 - Page 7 20046285_10211724413059450_1224897913163294235_n
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија - 3 - Page 7 Empty Re: Поезија - 3

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот