Типови на карактери
+4
Кидман
trpe
zbunet
Александра
8 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 2 of 6
Страна 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Типови на карактери
Вели дека надежта е проклета курва која не’ залажува и ни ја цица енергијата.
zbunet
Odlicno kazano,ama kaj nas na eden voin znaes li kolku imbecili ima?
the nurse
постојат т.н. безбојни карактери., или народски, ни на погреб плаче, ни на свадба се смее. Тоа се личности кои веруваат дека самоконтролата е најбитната работа во животот. а не се свесни дека кога ти сакаш да си го контролираш животот, ќе те контролира и тој тебе. тоа се луѓе без амплитуди во реагирањето кон надворешната средина. си ги угушуваат чувствата, третирајќи ги како извор на сите проблеми во животот. Жалам, но тоа води кон фригидност
Кидман
Откако ќе ги препознае и отфрли сите стереотипни однапред веќе очекувани однесувања базирани на обичаите на масите заради согласување со препознатливата шема, воинот тргнува кон непознатото каде не помага ниеден веќе познат карактер. Во секојдневна комуникација ја задржува персоната т.е. имитација на карактер, но е дистанциран од неа која е формулирана како “ Контролирано лудило “.
zbunet
Кога раскажуваме за себе какви сме ставараме одредена слика кај другите и очекуваат да се однесуваме според кажаното. Иако можеби не ни се допаѓа повеќе таквото однесување самите си ставаме јамка околу вратот. Ако отстапиме од предтходно искажаното за себе ќе не сметаат за некарактерни и превртливи, а можеби и луди.
zbunet
Porano nekogas, tie sto imaa crn pojas karate gi zaveduvaa u mvr oti demek bile opasni
zbunet
Кога некој имбецил дели совети, веднаш како аналогија ми се појавува во мислите : „ На сиромавиот и зајакот к . . . т му го покажува “.
zbunet
Obicno od rabota mi se javuvaat koga ima problemi.Denes mi zvonat:-Ovde se e pod kontrola!-Mas mi :-Aman,kojznae kolku si losa!-A,nema veze doma sum polosa,ama on ne znae.
the nurse
Многу сум смешна кога сум храбра и самоуверена . Обавезно завршувам како овој или со нешто смрдливо на ѓонот, да не речам штиклата.
Александра
Некогаш појма немаш кој те сака,а за некој што мислиш дека те сака , се лажеш.
the nurse
Сите ние имаме нешто што на некој му фали, ама најчесто само тоа го сакаат кај нас.
zbunet
многу сум суеверна
кога ме чеша лева рака, значи ќе добијам пари
ама кога ме чеша деснаааа......... е тогаш, ќе мавам!!!
кога ме чеша лева рака, значи ќе добијам пари
ама кога ме чеша деснаааа......... е тогаш, ќе мавам!!!
Кидман
карактери има широки и тесни: во полното срце има место за се`. во празното - нема место за ништо
Александра
- Вии ја блесава, му вика оти бил капетан на вселенски брод и се акал низ вселената наместо да си седи дома со фамилијата !
- Па шо се женел ?
- Па го излажала демек има разбирање, а у ствари да го смени и да си седи дома, кај го има тоа ? Да остави вселенски брод за да си седи дома со жена си, пффф ! Дај едно какао .
- Нек ти сварат у космичкиот брод
- Немаат
- Епа нема да пиеш за да мислиш дека си во космички брод.
- Па шо се женел ?
- Па го излажала демек има разбирање, а у ствари да го смени и да си седи дома, кај го има тоа ? Да остави вселенски брод за да си седи дома со жена си, пффф ! Дај едно какао .
- Нек ти сварат у космичкиот брод
- Немаат
- Епа нема да пиеш за да мислиш дека си во космички брод.
zbunet
јас сум како онаа што требаше дечкото секое сабајле :kafe: да ја потсетува која е таа, кој е тој и што се тие
Александра
П.С. Арно ама, тоа е веќе болест, а не карактер, па можно е да сум овде офтопик, а?
Александра
Kako ne mozam da bidam objektiven vo odnos na sebe se oslonjavam na
nejzinite opisi za mene. Koga me saka sum poseben, dlabok, mudar,
vnimatelen, zabaven itn, itn, itn. E koga mi e luta togas sum
bescustvitelen gad, samobendisan, gubre pokvareno, mi sara g'zot, majmun
itn.
Znaci takov sum
nejzinite opisi za mene. Koga me saka sum poseben, dlabok, mudar,
vnimatelen, zabaven itn, itn, itn. E koga mi e luta togas sum
bescustvitelen gad, samobendisan, gubre pokvareno, mi sara g'zot, majmun
itn.