Јас, Филозоф
+7
Кидман
kazablanka
trpe
Тото
fragola
zbunet
Александра
11 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 3 of 7
Страна 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Јас, Филозоф
Често се случува да го губиме здравјето за да заработиме пари, а потоа ги трошиме парите за да го вратиме здравјето
trpe
Оној кој не го бива за праење пари го бива за филозофија и така се одалечува од решавање на егезистенциналниот проблем
zbunet
Што е разликата помеѓу дете и торта?
- Тортата се прави со 5 јајца, а детето со 2.
- Тортата се прави со 5 јајца, а детето со 2.
trpe
оној кој заради ништо никогаш не си го изгубил паметот,
најверојатно и го нема
најверојатно и го нема
Кидман
За повеќето од оние за кои мислев дека се филозофи во виртуелнит свет, после испадна дека се само обични манијаци.
zbunet
Дипломатот е маж кој секогаш го помни роденденот на жената, но никогаш нејзината возраст
alisa
секој маж е блажено среќен се` додека не го пронајде жената на неговиот живот
Александра
Колку се разбирам од шпанска музика филозофијата е очаен начин да се разберат работите на екстремно непрагматичен начин. Субјективизмите блиски на субјектот се екстраполираат во паралогизми кои се дистинктивни од илузијата на реалноста која никогаш не може да се потврди на објективен начин од страна на обичните смртници, што значи дека само виша свест може да се обиде да ја експлицира на нему познат начин и на на начин кој повторно секако не би ни бил разбирлив. Нашата апстрактна конфузност е резултат на наоправдан и ирационален квази нагон да еволуираме со светлосни години напред, а сеуште секојдневно ја фактуираме нашата немоќност во егзистенционални потврдувања.
Уфф, се испосрав ! - Абе искачај, не ми филозофирај од таму !
Уфф, се испосрав ! - Абе искачај, не ми филозофирај од таму !
zbunet
Интересен човек може да биде само човек од интерес додека има интерес за тебе.
zbunet
Nekogas nemalo pravci vo naukata kako sega, tuku site bile kategorizirani vo Filozofija. So nastanokot na pragmatizmot i eksperimentalnite proverki naukite se odvolie. Toa sto ostanalo go narekuvaat cista flozofija t.e. spekulacii koi nikako ne mozat da se upotrebat prakticno.
zbunet
Homo homini lupus est,а жена на жена ееее....не постои такво животно...можеби ликаон
the nurse
Некогаш порано мислев дека се’ знам. Сега мислам дека тогаш сум бил многу глуп. Сега појма немам кој сум
zbunet
,,In vino veritas,,-точно.Денес на еден состанок (многу важен, бла-бла) се уверив дека во вискито исто е вистината,само треба да знаеш што да прашаш и во кој момент и се ќе дознаеш
the nurse
Страна 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 3 of 7