ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ
+7
alisa
the nurse
zbunet
Тото
Кидман
Александра
trpe
11 posters
МЕКИЦИ :: ЗАБАВА :: ИГРИ ДРНДУПКИ
Страна 5 of 11
Страна 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ
Ми идит, ми идит да и ....
Која птица може да лета наназад, т.е. у рикверц ?
Која птица може да лета наназад, т.е. у рикверц ?
trpe
Трпе бе... ќе ја затвориш темава од шо никој не знае да ти одговори
- А вие да имавте октопод што предвидува, ќе го продадевте за 30 000 еу?
- А вие да имавте октопод што предвидува, ќе го продадевте за 30 000 еу?
Кидман
-Jas mislam kladilnicite ce platat nekoj da go ubie oktopodot,zasto inace propadnaa...Ve raduva li sto zavrsi ova fudbalov,aman?
the nurse
Само колиби може да лета наназад!
Зарем имаше фудбал Од цело Светско првенство успеав да ја видам само Шакира
Дали ќе оди некој на Пиво фест, слушнав дека ќе пее Цеца?
Зарем имаше фудбал Од цело Светско првенство успеав да ја видам само Шакира
Дали ќе оди некој на Пиво фест, слушнав дека ќе пее Цеца?
trpe
Честам пиво на Пиво фест!!!!
Во кој град од Македонија е највкусна скарата?
Во кој град од Македонија е највкусна скарата?
Кидман
Кидман.плиз па кажи во кој град е највкусна скарата?(Јас лично сум за село,Мрзенци и не скара , туку јагнешко печење)
the nurse
најубава е скарата во Прилеп
(ама не на Пиво-фест)
Беше ли некој на пиво фест?
(ама не на Пиво-фест)
Беше ли некој на пиво фест?
Кидман
А да, Цеца била на Пиво фест
Јас бев на Пиво фест во Скопје!
Дали знаете да ја наместите Рубиковата коцка?
Јас бев на Пиво фест во Скопје!
Дали знаете да ја наместите Рубиковата коцка?
trpe
за плавуши не се рубикови коцки, туку шопинг
дали некој од вас дошол на идеја да формираме здружение за заштита на родителите избркани од компјутер од страна на нивните малолетни деца?
дали некој од вас дошол на идеја да формираме здружение за заштита на родителите избркани од компјутер од страна на нивните малолетни деца?
Кидман
Сосема се сложувам и за коцката(уствари знам да ја местам,ама не сакам,така за инат дека сум плава) и за шопингот(што си купив денес едно убаво бело сукњиче,ех...) За здружението сум,но ме посоветуваа дека не можам да ги победам,туку да си купам нов компјутер! А овој кој им го купи? Дали мислите дека денешниве деца се најразгалени од сите досегашни генерации?
the nurse
само ако си наместила рубикова коцка - сместа да се офарбаш црна!!!
Денешниве деца се дефинитивно најразгалени од сите досегашни генерации и не умеат да ги разберат своите измачени родители.
- Дали и вам ви се превртува желудникот од оваа Хана Монтана?
Денешниве деца се дефинитивно најразгалени од сите досегашни генерации и не умеат да ги разберат своите измачени родители.
- Дали и вам ви се превртува желудникот од оваа Хана Монтана?
Кидман
Да,ама фала богу моите пошто се машки многу не ја приметувааат,за жал внука ми ја обожава. -Дали вашите деца го обожаваат оној Рајан Хига?(мене ме вади од такт ама на моиве дечки им е идол)
the nurse
хмммм.... не знам кој е тој типот и најверојатно подобро што не знам
- а сега едно стварно важно прашање, - Што да се прави со мажишта кои немаат муда????
- а сега едно стварно важно прашање, - Што да се прави со мажишта кои немаат муда????
Кидман
,,Мажишта,, кои немаат муда,прво уопште не се мажишта!Бегај подалеку!!! Дали е така само кај мене,ама се ми се чини денешниве жени се повеќе сакале-нејкеле го преземаат целиот товар од семејни обврски врз себе?
the nurse
Е како немаат муда ? Скришно гледајте ги сабајле рано кога ќе станат? Каде прво се чешаат
trpe
Трпе, јес да сум офтопик, ама пријател ми е админот, па белким нема да ме банира
Денес бев кај еден директор на една демек установа, нешто му имав за `ржење, јас му `ржам, тој направил една тажна беспомошна фаца, ги прекрстил прстите и гледа таму доле јас кај што сумњам дека има муда, па по тој повод ми беше и прашањето бе... а не за лубениците...
Прашање - Шо мешаш сега лубеници и други округли ствари, ебаго?
Денес бев кај еден директор на една демек установа, нешто му имав за `ржење, јас му `ржам, тој направил една тажна беспомошна фаца, ги прекрстил прстите и гледа таму доле јас кај што сумњам дека има муда, па по тој повод ми беше и прашањето бе... а не за лубениците...
Прашање - Шо мешаш сега лубеници и други округли ствари, ебаго?
Кидман
Е ебаго, Хоти рече дека жените го превземале целиот товар од семејните обврски, па затоа ги споменав лубениците. Мислев дека мислиш на мажите што немаат муда да превземат нешто „ризично“ некое вложување пари итн., а тоа се работело за некој што немал муда да ти возврати. Веројатно увидел дека си во право, па сироткиот не знаел што да ти одговори. Изгледа не знае за она „Нападот е најдобра одбрана“, па мудро си молчел и гледал таму кај се чеша насабајле (од кај знаеш, па можеби само за тоа и му служат,па не можеш тек така да го обвинуваш човекот ). Веројатно чека, ако има некој проблем, ти да ги согледаш работите и да му го кажеш решението на готово, бидејќи не знае самиот да реши! Пробај с’ржи му уште еднаш со готов предлог (иако не знам за што се работи)
trpe
јас тебе батка ќе те предложам за преговарач за името
прашање - каде е далас??????
прашање - каде е далас??????
Кидман
hot nurse напиша:,,Мажишта,, кои немаат муда,прво уопште не се мажишта!Бегај подалеку!!! Дали е така само кај мене,ама се ми се чини денешниве жени се повеќе сакале-нејкеле го преземаат целиот товар од семејни обврски врз себе?
Тоа е така затоа што имаат доверба во жените и знаат дека жените се по снаодливи, подобро организирани и по упорни!
А што се однесува до другото прашање, Далас е тука!!! Само никако да ми текне некоја реченица да ја продолжам онаа игра мимикрија! . Далас, тебе секогаш ти текнува!
trpe
А, требаше да поставам прашање?!
Дали си ја сакате работата што ја работите?
Дали си ја сакате работата што ја работите?
trpe
ооооооо...Трпе се уозбиљио, моличу лепо...
да, ние си ја сакаме работата што ја работиме, хихихихи....
- Дали имате згодни колеги на работа?
да, ние си ја сакаме работата што ја работиме, хихихихи....
- Дали имате згодни колеги на работа?
Кидман
Немам згодни колеги, јас сум најзгоден!!!
Ама затоа имам згодни колешки
Дали повеќе сакате зима или лето?
Ама затоа имам згодни колешки
Дали повеќе сакате зима или лето?
trpe
оооооооооо јас на ова ќе одговоррам
ЛЕТО без размислување, топличко, мх...мх...мх...
-Џони Штулич или Горан Брегович?
ЛЕТО без размислување, топличко, мх...мх...мх...
-Џони Штулич или Горан Брегович?
Кидман
Страна 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
МЕКИЦИ :: ЗАБАВА :: ИГРИ ДРНДУПКИ
Страна 5 of 11