Пред и потоа
+5
Тото
fragola
Александра
trpe
zbunet
9 posters
МЕКИЦИ :: СКОКОТЛИВО :: БРАК
Страна 9 of 11
Страна 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Пред и потоа
Ако сакаш да бидеш спремен за заеднички живот најдобра вежба би била претходно да чуваш куче од оние кои по извесно време го напаѓаат газдата.
zbunet
Пред: два пати дневно; Потоа: два пати месечно.
Пред: те остава без здив; Потоа: те гуши.
Пред: „Не престанувај...“; Потоа: „Не почнувај...“
Пред: грозница во сабота навечер; Потоа: фудбал во недела навечер.
Пред: „Се прашувам што би правел без неа...“; Потоа: „Се прашувам што да правам со неа...“
Пред: еротично; Потоа: невротично.
Пред: вчера спиевме на каучот; Потоа: вчера морав да побегнам од брачниот кревет и да спијам на кауч.
Пред: те остава без здив; Потоа: те гуши.
Пред: „Не престанувај...“; Потоа: „Не почнувај...“
Пред: грозница во сабота навечер; Потоа: фудбал во недела навечер.
Пред: „Се прашувам што би правел без неа...“; Потоа: „Се прашувам што да правам со неа...“
Пред: еротично; Потоа: невротично.
Пред: вчера спиевме на каучот; Потоа: вчера морав да побегнам од брачниот кревет и да спијам на кауч.
the nurse
Се изготвува нов закон каде оние кои се во брак повеќе од 20 год. нема да се прифаќаат во суд како сведоци бидејќи не се повеќе при здрав разум и чиста совест.
zbunet
1. Додворувајте и се малку на жена ви – како да не ви е жена, како да не ве сака, како да има некој друг, како да може да бира. А, жената не е неблагодарна. На тоа внимание ќе одговори со многу добрина – како да ве сака, како да нема друг, како да не може да бира.
2. Не верувајте им на убавите жени. Премногу се убави за да бидат верни. Истото важи и за паметните мажи.
3. Не трчајте по жените за да не се судрите со оние кои бегаат од нив.
4. Мажите не ги мразат жените онолку колку што викаат на нив, ниту пак жените ги сакаат мажите колку што ги слушаат и трпат.
5. Маж е име за оној кој ве сакал некогаш. Жена е име на онаа која сакала некој друг, а се омажила за вас.
6. Мајките ги учат ќерките да не бидат блесави како што биле тие во нивни години. Татковците како и секогаш имаат друго мислење: нема врска што мајките биле блесави, доволно е што татковците во тоа време биле глупави.
7. Наутро една жена го убедува својот мамурен маж дека е дома и дека таа му е жена. А, него не му е јасно: ако е тоа точно, што бара тој таму?
8. Ако твојата жена вредела, би се омажила за некој друг, не би те чекала тебе.
2. Не верувајте им на убавите жени. Премногу се убави за да бидат верни. Истото важи и за паметните мажи.
3. Не трчајте по жените за да не се судрите со оние кои бегаат од нив.
4. Мажите не ги мразат жените онолку колку што викаат на нив, ниту пак жените ги сакаат мажите колку што ги слушаат и трпат.
5. Маж е име за оној кој ве сакал некогаш. Жена е име на онаа која сакала некој друг, а се омажила за вас.
6. Мајките ги учат ќерките да не бидат блесави како што биле тие во нивни години. Татковците како и секогаш имаат друго мислење: нема врска што мајките биле блесави, доволно е што татковците во тоа време биле глупави.
7. Наутро една жена го убедува својот мамурен маж дека е дома и дека таа му е жена. А, него не му е јасно: ако е тоа точно, што бара тој таму?
8. Ако твојата жена вредела, би се омажила за некој друг, не би те чекала тебе.
the nurse
Додворувајте и се малку на жена ви – како да не ви е жена, како да не ве сака, како да има некој друг, како да може да бира. А, жената не е неблагодарна. На тоа внимание ќе одговори со многу добрина – како да ве сака, како да нема друг, како да не може да бира.
хихииххии....
хихииххии....
Кидман
Lazniot bracen moral se sveduva na moranje vo koj taa dodeka mora si vel "Ajde be svinjo edna groktava, simni se od mene veke" A toj zamisluva nekoja druga pod nego kolku da uspee da go zavrsi toa sto mora
zbunet
zbunet напиша:Lazniot bracen moral se sveduva na moranje vo koj taa dodeka mora si vel "Ajde be svinjo edna groktava, simni se od mene veke" A toj zamisluva nekoja druga pod nego kolku da uspee da go zavrsi toa sto mora
човек се жртвува за повисока цел.
во историјата и уметноста тие што се жртвуваат се сметаат за херои.
Александра
Пред + х = потоа
х = потоа - пред
потоа = иднина
пред = минато
х = иднина - минато
х = сегашност
Резултат: Постои само овој момент и затоа живеј го онака како што најдобро знаеш...
х = потоа - пред
потоа = иднина
пред = минато
х = иднина - минато
х = сегашност
Резултат: Постои само овој момент и затоа живеј го онака како што најдобро знаеш...
keti
Posakuvas nekoja zgodna zena i pred da trgnes da ja osvois, zamisli kako ste se zemale i za nekoe vreme pocnuva da te maltretira i stalno ti naoga mani deka si vakov ili onakov...kako taa doma sto ja imas, koja nekogas si ja posakal i si trgnal da ja osvois
zbunet
Е ова ти е добро,да размислуваа вака сите мажи никој немаше да бара некоја што не му е жена
Но,мислам дека најмногу мажите ги пали тоа што не му е жена
Но,мислам дека најмногу мажите ги пали тоа што не му е жена
the nurse
Самохрана мајка е таа која не се храни по ресторани туку купува од пазари и самопослуги.
zbunet
Пред брак жените бараат фраер,а мажите убавица...после во брак тоа почнува да му пречи на партнерот...затоа што тој е сеуште фраер,а таа убавица...и за другите.
the nurse
hot nurse напиша:Пред брак жените бараат фраер,а мажите убавица...после во брак тоа почнува да му пречи на партнерот...затоа што тој е сеуште фраер,а таа убавица...и за другите.
Кој си го бара ќе си го најде
Тото
Ако сакаш да ги скараш, пофали и’ се на жена му како редовно помагаш по дома, ја изведуваш на вечера и ја изненадуваш со нешто романтично
zbunet
Според некоја теорија жената од мажот го очекува тоа што го добивала од татко и’, а мажот тоа што го добивал од мајка му. Значи би му дошло како мајка му и татко и’ да се земале
zbunet
Страна 9 of 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
МЕКИЦИ :: СКОКОТЛИВО :: БРАК
Страна 9 of 11