Дали постои времето?
+7
Тото
the nurse
alisa
trpe
Александра
zbunet
fragola
11 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 2 of 5
Страна 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Дали постои времето?
Кај нас сигурно постои времето и тоа е „ПЕТ ДО ДВАНАЕСЕТ“, затоа што тогаш најчесто ги завршуваме работите...
keti
Времето наивно го поврзуваме со иднината, а иднината наивно ја поврзуваме со нашите наивни желби.
zbunet
Jas sum redovno nenaspana,znaci imam kosmari(porano imav i ubavi sonista,a sega samo kosmari)
the nurse
Cicko Frojd veli taka, deka sonovite se ispolneti so simboli i ako sonuvas kosmari u stvari se plasis od svojata zelba
zbunet
Да имаш време значи да знаеш да го организираш, а како ќе знаеш кога има толку многу дезорганизацијски појави по патот по кој си тргнал.
zbunet
Постои,постои,но тоа нас не поседува и ни прави што сака... Сега ми дојде , во филмот,,Fallen,, тој елиенот што влегуваше од човек во човек , цело време си ја пееше,,Time is on my side,,од Стонси....Кој знае некаде некој можеби знае да го контролира времето...
the nurse
Таа лекција по физика ми беше многу матна.
Ајнштајн нешто тврдел или претпоставувал, појма неам, ама од искуство знам дека помеѓу 00.00 и 3.00 времето е чисто виртуелна димензија и тоа што се случило не се случило. Барем јас ништо не се сеќавам
Ајнштајн нешто тврдел или претпоставувал, појма неам, ама од искуство знам дека помеѓу 00.00 и 3.00 времето е чисто виртуелна димензија и тоа што се случило не се случило. Барем јас ништо не се сеќавам
Тото
За црните дупки во вселената се смета дека можат да ја ушмукаат светлината и сопрат времето и материјата ја исфрлаат низ квазари во вид на енергија кои се одалечени милиони светлосни години распоредени во центарот на галаксиите
Ова некако ми звучи познато, ама ај нема везе
Ова некако ми звучи познато, ама ај нема везе
zbunet
„Вие умеете да го сметате времето. Јас не. Во почетокот, затоа што имав чувство дека сум иста; подоцна, затоа што чувствував дека сум поинаква. Помеѓу она пред и она потоа, засекогаш го изгубив своето време. Времето го сметаат оние кои на ништо не се сеќаваат и за ништо не мечтаат“ - Карлос Фуентас
Александра
Времето ни‘ дозволува, се’ што правиме да биде само еднаш. Оттука произлегува нашата невиност.
zbunet
Колку помалку време ни’ преостанува мислиме дека повеќе разбираме, а така мислевме и кога помалку разбиравме и кога имавме повеќе време, а за тие кои беа како нас сметавме дека појма немаат и само безврска дрдорат.
zbunet
Страна 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Дали постои смисла на животот?
» Поезија
» Ваши дела - уметност без граници
» Првиот впечаток
» Анатомија
» Поезија
» Ваши дела - уметност без граници
» Првиот впечаток
» Анатомија