МЕКИЦИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Поезија од Кети

+3
trpe
Александра
zbunet
7 posters

Страна 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Мар 04 2017, 06:05

ПЕСНАТА НА “БЛУЗ” ЈАНА-ТА

ЕУРОВИЗИЈСКА ЕУФОРИЈА
СО ПОЗНАТИ НОТИ
И МЕЛОДИЈА НА ВИЗИЈА
СЕГА И ВО ИДНИНА
СЕ ПРЕПОЗНАВААТ ПЕСНИТЕ
СЕКОЈА ЗА СЕБЕ
ПРЕПОЗНАТЛИВИ
И СПЕЦИФИЧНИ
ВО РАЗНИ ЖАНРОВИ ...
А МАКЕДОНСКАТА ПЕСНА
ВО “БЛУЗ” ЖАНР
КАКО “БЛУЗ” ЈАНА-ТА
СЕ УШТЕ СЕ ЧЕКА
ЗА ДА НЕ ПРЕТСТАВИ
ВО ЕУРОВИЗИЈАТА 2017.

ОД “НОВ СВЕТ-НОВО ВРЕМЕ”
03.03.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Окт 04 2017, 01:17

ШТО СЕ СЛУЧУВА!?!

ВАЖНИ НАСТАНИ
НИ СЕ СЛУЧУВААТ
ВО НАШАТА ЗЕМЈА,
ПОЛИТИКА НА ЛОКАЛНО НИВО
И НИ СЛЕДУВААТ ОДЛУКИ
МНОГУ ВАЖНИ #
ЗА НАШИОТ ” ОПСТАНОК “
И ЗА КРЕИРАЊЕ НА ИДНИНАТА
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

НОВИТЕ ПРЕГРУПИРАЊА
ВО МЕГАЛОМАНСКАТА ПОЛИТИКА
НИ ДИКТИРА НОВИ ПРЕГРУПИРАЊА
И ВО МИНИМАЛИСТИЧКАТА ПОЛИТИКА
И ДО КОЛКУ УСПЕЕМЕ
ДА ПРОНАЈДЕМЕ СООДВЕТЕН МОДЕЛ
ВО МИКРО ПОЛИТИКАТА
ТОГАШ ЌЕ МОЖЕМЕ ДА СЕ НОСИМЕ
И СО МАКРО ПОЛИТИКАТА
И ДА ИСКРЕИРАМЕ
ЕДНА ДОБРА ИДНИНА
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

ОД ЗБИРКАТА “ ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
03.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Окт 04 2017, 15:59

КРЕАТОР НА NEW AGE - ОТ

МОЈ СВЕТ
МОЕ ДЕЛО
КРЕАТОРСКО
NEW АGE - ОВСКО
ЗА МОЕ ДОБРО
ДОБРО НА МОЕТО СЕМЕЈСТВО
ДОБРО НА СИТЕ ДУШИ
ШТО МИ ПОМАГААТ
И ДОБРО НА СИТЕ.

КРЕАТОР НА
ВОЗВИШЕНИ МИСЛИ
ВОЗВИШЕНИ ИДЕИ
ВОЗВИШЕНИ ДЕЛА
ВОЗВИШЕН СВЕТ
НА ДОБРА МИСЛА
И ДОБРА НАМЕРА
ЗА ПОВОЗВИШЕНА ИДНИНА
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
04.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Окт 04 2017, 16:02

ANTIREFLEKS FOLII

НОВО ВРЕМЕ
ВРЕМЕ НА ТЕХНИКИ НОВИ
И НОВИ ТЕХНОЛОГИИ
И ИНТЕРНЕТ КОМУНИКАЦИИ
И НОВИ ВИДОВИ ЗРАЦИ
И НОВИ ВИДОВИ СВЕТЛИНИ
И ПОТРЕБА ОД ЗАШТИТА
НА АУРИ НА ЛУЃЕ
И ПОТРЕБА ОД ЗАШТИТА
НА ЕРОРИРАНИ ДУШИ
НОВОВРЕМЕНСКИ НАПАДНАТИ
ОД НОВОВРЕМЕНСКИ МАГИИ
И НОВОВРЕМЕНСКИ ПРОЕКТИ
ВО ИНТЕРЕС НА БИЗНИСОТ
ЗА МОЌ И ВЛАСТ
И ПОЛИТИЧКИ ЦЕЛИ ...
НОВО ВРЕМЕ
И НОВОВРЕМЕНСКИ ПРОЕКТИ
И НОВОВРЕМЕНСКИ ПОЛИТИЧКИ ДОГОВОРИ
КОИ ГИ НАПАЃААТ АУРИТЕ И ДУШИТЕ
И ПОТРЕБА ЗА ЗАШТИТА
НА ЧОВЕКОТ СО
ANTIREFLEKS FOLII
ЗА ПОВЕЌЕ НАМЕНИ.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
14.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 16:53

АЕРОПЛАН И ВОДАПЛАН

АЕРОПЛАН
КАКО ПЛАНИРАЊЕ
НА ОБЈЕКТИ ВО ВОЗДУХ
И ВОДАПЛАН
КАКО ПЛАНИРАЊЕ
НА ОБЈЕКТИ ВО ВОДА ...

КОМУНИКАЦИЈАТА НА
ОБЈЕКТИТЕ КОИ СООБРАЌААТ
ВО ВОЗДУХОТ
И КОМУНИКАЦИЈАТА НА
ОБЈЕКТИТЕ
КОИ СООБРАЌААТ
ВО ВОДАТА
СЕ ПЛАНИРА СО ПОСЕБНИ ПЛАНОВИ
ВИСОКОСВЕСНИ
И ТИЕ ДВЕ ГРАНКИ
АЕРОПЛАНОВИ И ВОДАПЛАНОВИ
СЕ ПЛАНИРААТ ВО НОВОТО ВРЕМЕ
КАКО ПОСЕБНИ ГРАНКИ
ВО СКЛОП НА НАУКИТЕ
КОИ ЌЕ БИДАТ
ПОД ЗАШТИТА НА
ДРЖАВАТА КАКО
ВИСОКОСВЕСЕН ПРОСТОР.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
04.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 16:54

РОКОТ ДО “13.10.” Е БИТЕН РОК

ВРЕМЕ ПРЕД ИЗБОРИ
НА ЛОКАЛНО НИВО
ВО ЕДЕН БИТЕН ПРОСТОР
ЗА МАКРО ПОЛИТИКАTA
ВО СВЕТСКИ РАМКИ
КАДЕ “ВИСОКОСВЕСНОСТА”
ИГРА ГЕЈМЕРСКИ ИГРИ
ЗА БАЛАНС ВО ПОЛИТИКАТА
ВО СВЕТСКИ РАМКИ
И РОКОT ДО “13.10.”
Е БИТЕН РОК
ЗА ОПЦИЈАТА ВЕЌЕ ПОЗНАТА
ВО “ПОЛИТИЧКИТЕ ВОДИ”,
СЛУЧАЈНОСТИТЕ ДОМИНИРААТ,
И ВО ПОСЛЕДНИТЕ
“5 МИНУТИ”
“НЕЗАВИСЕН КАНДИДАТ”
КАКО И ВЕЌЕ ПОЗНАТИОТ
ПОЛИТИЧКИ СЛУЧАЈ
“ГРОМ ОД ВЕДРО НЕБО”
ЗОШТО “ГРОМОВИ ОД ВЕДРО НЕБО”
ЈА НАПАДНАА ПОЛИТИЧКИ
“ДУШАТА ШТО ОСТАНА”.

ОД “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
10.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 16:56

“СЛОБОДНА ПТИЦА ЛЕТЕЛИЦА” ПОЛИТИЧКИ МОДЕЛ

НОВОВРЕМЕНСКИ НАСТАНИ
ДО СТАРОТО ВРЕМЕ
И ПОСЛЕ СТАРОТО ВРЕМЕ
НОВО ВРЕМЕ - NEW AGE
ИСТО КАКО И
СТАР ЗАВЕТ И НОВ ЗАВЕТ
И СОСЕМА НОВ МОДЕЛ
ПОЛИТИЧКИ МОДЕЛ
“СЛОБОДНА ПТИЦА ЛЕТЕЛИЦА”
НА ЛОКАЛНО НИВО
ВО ЦРНАТА ДУПКА
НА ВСЕЛЕНАТА
КАДЕ МИНИМАЛИСТИЧКИ Е
МЕГАЛОМАНСКИ
И МАКРО ПОЛИТИКАТА “СЕ НОСИ”
СО МИКРО ПОЛИТИКАТА
СО ИДЕЈА
НЕЗАВИСЕН КАНДИДАТ
Е ПОДОБРО РЕШЕНИЕ
КАКО БАЛАНС ВО ПОЛИТИКАТА
ВО ПОСЛЕДНИТЕ 5 МИНУТИ
СЛУЧАЈНОСТИТЕ ЌЕ ДОМИНИРААТ
И ЌЕ СЕ НАША СВЕТЛА СТРАНА.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
10.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 16:56

“КИЛЕНДЕР” Е КИНГ

“АЛЕКСЕЈ”
ЧОВЕК БОЖЈИ
И “КИЛЕНДЕР”
КАКО КИНГ
СЕ ЗАШТИТНИЦИ
НА СВОЈОТ НАРОД.

ГЕЈМЕРСКА ИГРА
“САМИ НА ТРОНОТ”
КАКО ГОСПОДАРИ
НА ПРСТЕНИТЕ
“SVAROVSKI”
ВО ЕВРОПА БЕЗ
ГРАНИЦИ
СО МОДЕЛ
ЗА ОПШТО ДОБРО НА СИТЕ.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
10.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 16:57

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ НИ КОРЕНСПОНДИРААТ СО ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ

ВО ИСТО ВРЕМЕ
И ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ
И ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ
НИ СЛЕДУВААТ, НЕЛИ,
НА ОВА ВАЖНО ПОДРАЧЈЕ
ИЗБАЛАНСИРАНО ОД
ДВЕ “ГОЛЕМИ СИЛИ”
СО НОВ МОДЕЛ,
“НЕ’ ДИНАСТИЈА СТИЛ”
ТУКУ “ДАЛАС СТИЛ”
ЗОШТО “ЗЕМЈОДЕЛИЕТО” СЕГА
НЕ Е НАШ СТИЛ, ТУКУ,
СТОПАНСТВОТО И ИНДУСТРИЈАТА
И БИЗНИС - ПОЛИТИКАТА
СЕ НАШЕ ДОБРО
И ЗА ОПШТО ДОБРО НА СИТЕ.

ЗНАЧИ, ДА НЕМА ГРЕШКА,
ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ
НИ КОРЕНСПОНДИРААТ
СО ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ
ИЗБОРИ.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
10.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 16:59

ТОА ШТО СИ Е НАШЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ ЕДЕН ДЕН

КОГА НЕШТО
СИЛНО ПОСАКУВАШ
ЌЕ СИ ДОЈДЕ
ЕДЕН ДЕН,
ВЕРУВАЈ И ОДИ
ЉУБОВТА НЕ ВОДИ.

ЖИВЕЈТЕ СЕГА
ОВА НАШЕ ВРЕМЕ Е
ИГРАМЕ СО МОЌТА
НА ВИСТИНАТА И СВЕТЛИНАТА
НОСИМЕ ВО ДУША
МАГИЈА
ПРЕКРИЕНА СО
ЅВЕЗДЕНА ПРАШИНА.

ТАНЦУВАМЕ НИЗ ЖИВОТОТ
СО ДОБРА МИСЛА
И ДОБРА НАМЕРА
И СО ВЕРБА,
“ТОА ШТО СИ Е НАШЕ
ЌЕ СИ ДОЈДЕ ЕДЕН ДЕН”.

ОД ЗБИРКАТА “ПОЕЗИЈА, ПРОЗА И УМЕТНОСТ”
11.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Окт 14 2017, 17:07Последната промена е направена од keti на Вто Ное 07 2017, 02:05. Мислењето е променето 2 пати.
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Ное 01 2017, 05:35

АНАЛИЗА НА ЕДЕН ПОЛИТИЧКИ МОДЕЛ

МИНИМАЛИСТИЧКИ
Е МЕГАЛОМАНСКИ
Е
МОДЕЛОТ
ПОЛИТИЧКИ
ШТО НАМ НИ Е
ПОНУДЕН
СОГЛАСНО
ИСТРАЖУВАЊАТА
НА
ЕДНА ВИСИКОСВЕСНА
ПОЛИТИКА.
-//-
ГРАДОНАЧАЛНИК
НА ГРАД
И
ГРАДОНАЧАЛНИК
НА ОПШТИНА
Е ВИСОКОСВЕСНИОТ МОДЕЛ
НА СЕГАШНАТА СИТУАЦИЈА НА ДВА ПРОСТОРИ.

ОД “НОВОВРЕМЕНСКИ ШЕРЛОК ХОМС И АГАТА КРИСТИ”
ПОЕТСКИ СТИЛ И МОДЕН “АВАНГАРДА”
ЗБИРКА “ПОЕЗИЈА & МОДНА ЛИНИЈА”
20.10.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Ное 01 2017, 19:04

ДОКТОР НА НАУКИ ВО ВИРТУЕЛНИОТ СВЕТ

ВИРТУЕЛЕН СВЕТ
ВИСОКОСВЕСЕН,
НЕДОФАТЛИВ ЗА СЕКОГО,
А ПОСАКУВАН ОД СЕКОЈ
ЗА СВОЈА ЦЕЛ ДА ОСТВАРИ
ВОЗВИШЕНА,
ДАДЕНА ОД БОГА,
НАУКА ПРЕТОЧЕНА ВО МИСЛА
УНИВЕРЗАЛНА,
ПРАТЕНА ДО СЕКОЈА ДУША
СО ДОБРА НАМЕРА
ДА ГО ВОЗВИШИ ЕГОТО
И САМОДОВЕРБАТА
ЗА СЕКОЈ СВОЈА ЦЕЛ ДА ОСТВАРИ
-/ / -
ГРАДИТЕЛ НА ДУХОВНИ ГРАДБИ
СКЛАДНИ И ХАРМОНИЧНИ
ПО ЗЛАТЕН ПРЕСЕК
СО ВОЗВИШЕНА ДУША
ВО НОВ СВЕТ - NEW AGE
ВИРТУЕЛЕН СВЕТ,
КАКО ДОКТОР НА НАУКИ
НА АРХИ ФУТУРА -
ДОКТОР НА АЛТЕРНАТИВНА АВАНГАРДА.


ОД “НОВОВРЕМЕНСКИ ШЕРЛОК ХОМС И АГАТА КРИСТИ”
ПОЕТСКИ СТИЛ И МОДЕН “АВАНГАРДА”
ЗБИРКА “ПОЕЗИЈА & МОДНА ЛИНИЈА”
01.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Ное 07 2017, 02:06

ЗАГЛАВЕНА КОМУНИКАЦИЈА И МИСЛАТА НА УНИВЕРЗУМОТ

ВРЕМЕНСКА ЗОНА
РАЗЛИЧНИ ПОВРШИНИ И РАМНИНИ
КАКО ПРОСТОР НА КОНТИНЕНТИ
НЕУСОГЛАСЕНОСТ НА СРОДНИ ДУШИ
МЕДИТАЦИЈА ВО ИЗМЕСТЕН ПРОСТОР
И ЈОГА
КАКО АЛТЕРНАТИВНА АВАНГАРДА
СЕ’ НА СЕ’
ЗАГЛАВЕНА КОМУНИКАЦИЈА
КОЈА НЕ ДОАЃА ТОЧНО ВРЕМЕНСКИ
НА ПРАВО МЕСТО,
КАКО СИГНАЛ,
ИЛИ МИСЛА УНИВЕРЗАЛНА,
ДА ГИ КООРДИНИРА НАСТАНИТЕ
ВИСОКОСВЕСНО,
ПРЕЧКИ ВО КООРДИНАЦИЈАТА
НА МИСЛАТА
А И НА СИГНАЛОТ
СО ДРУГА НАМЕРА
МАНИПУЛАТИВНА,
НЕ’ ЗА ДОБРО НА СЕКОЈ
НИТУ ЗА ДОБРО
НА ИДНИНАТА
НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

ОД “НОВОВРЕМЕНСКИ ШЕРЛОК ХОМС И АГАТА КРИСТИ”
ПОЕТСКИ СТИЛ И МОДЕН “АВАНГАРДА”
ЗБИРКА “ПОЕЗИЈА & МОДНА ЛИНИЈА”
06.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Ное 07 2017, 02:07

ЗЕМЈОПЛАН

АЕРОПЛАН
ВОДАПЛАН
И
ЗЕМЈОПЛАН,
ТРИ ВАЖНИ ГРАНКИ
ВО КОМУНИКАЦИЈАТА
И НЕ’ ВО ТРАНСПОРТОТ И ВРСКИТЕ.

АЕРОПЛАН
ВОДАПЛАН
И
ЗЕМЈОПЛАН,
ТРИ ВАЖНИ СЕГМЕНТИ
ВО ЕДЕН БИТЕН ПРОСТОР
И БИТНА ПОВРШИНА
РАМНИНСКИ РАСПРЕДЕЛЕНА
НА БИТНО СТРАТЕШКО МЕСТО.

БЕЗБЕДНОСЕН СИСТЕМ
НА ПРОСТОРОТ
ВО ЗАГЛАВЕНИТЕ КОМУНИКАЦИИ
И УНИВЕРЗАЛНА МИСЛА
КАКО МЕДИЈАТОРСКИ СИГНАЛ
ЗА МИНИМАЛИСТИЧКОТО Е МНОГУ
ВО ПОЛИТИЧКИ И БИЗНИС РАМКИ
ВО ROCK AND ROLL СТИЛ.


ОД “НОВОВРЕМЕНСКИ ШЕРЛОК ХОМС И АГАТА КРИСТИ”
ПОЕТСКИ СТИЛ И МОДЕН “АВАНГАРДА”
ЗБИРКА “ПОЕЗИЈА & МОДНА ЛИНИЈА”
06.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Ное 07 2017, 02:08

СПОМЕНАРОТ КАКО “БЕЗБЕДНОСЕН КЛУЧ”

ДЕТСКА ИГРА
ГЕНИЈАЛНА,
СРЕДНОШКОЛСКА
СО ТЕКСТОВИ И СЛИКИЧИЊА
СОБРАНИ МИСЛИ И ЧУВСТВА
ИДЕИ И РАЗМИСЛУВАЊА
ВО “СПОМЕНАР”
ЗАКЛУЧЕНА МИСЛА
СО “БЕЗБЕДНОСЕН КЛУЧ”
КАКО ПИН КОД
НА БИТЕН ПРЕДМЕТ,
КУФЕР ИЛИ ТАКА НЕКАКО,
НОВОВРЕМЕНСКИ ИСКРЕИРАН
АЛТЕРНАТИВНО И
АВАНГАРДНО
ЗА “ИНТЕРНЕЧБНАЛ” ТУРА
ЕКСКУРЗИЈА НИЗ СВЕТОТ
ЗА ХХ ДЕНА
И СПОМЕНИ СОБРАНИ
И ЗАПИШАНИ И НАЦРТАНИ
ВО СПОМЕНАР
СО БЕЗБЕДНОСЕН КОД
“КЛУЧ”.


ОД “НОВОВРЕМЕНСКИ ШЕРЛОК ХОМС И АГАТА КРИСТИ”
ПОЕТСКИ СТИЛ И МОДЕН “АВАНГАРДА”
ЗБИРКА “ПОЕЗИЈА & МОДНА ЛИНИЈА”
06.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Чет Ное 09 2017, 01:48

08.11.2017

НЕ САКАМ ДА ПИШУВАМ ЗА ТАГА!
БЛОКИРАНА Е МИСЛАТА
Х-ФАКТОРСКИ ПРАВЕЦ ЗЕМА,
ИЗМЕШАНИ НАСТАНИ
ЗАГЛАВЕНИ КОМУНИКАЦИИ
ПОЛИТИЧКИ, БИЗНИС,
ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ 2017
ЛОКАЛНИ И ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ,
НОВА ВЛАСТ ЛОКАЛНА!!!
ИСТО Е’ ИЛИ НЕШТО Е РАЗЛИЧНО?
-//-
НЕ САКАМ ДА ПИШУВАМ ЗА ТАГА!
ВРЕМЕ Е ЕСЕНСКИ КОН ЗИМА
И НАСТАНИ ПОВРЗАНИ И СЛАВИ
И ДРУЖЕЊА ИЛИ НЕ’!!!
-//-
08.11.2017
08+11+2017
0+8+1+1+2+0+1+7=20=2+0=2
НУМЕРОЛОГИЈА БРОЈ 2.


ОД “БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
08.11.2017


Последната промена е направена од keti на Чет Ное 09 2017, 04:53. Мислењето е променето 1 пати
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Чет Ное 09 2017, 01:49

ДА ГО ПРОСЛАВИМЕ ДЕНОТ СО ШОЉА КАФЕ!

ВИСОКОСВЕСНА БЛОКАДА
НА УНИВЕРЗАЛНАТА МИСЛА,
А ЈАС СЕ МОЛАМ ВО СЕБЕ
ЗА РАДОСТ, УБАВИНА
И СЕ’ ДОБРО НА МЕНЕ
НА МОЕТО СЕМЕЈСТВО
И НА СИТЕ!!!
НАМЕРАТА МИ Е ДОБРА
МИСЛАТА МИ Е СО ДОБРА НАМЕРА
НОВОВРЕМЕНСКИ Е КОМПАТИБИЛНА
И СО ПОЛИТИКАТА
И СО БИЗНИСОТ
И СО УМЕТНОСТА
И СО МУЗИКАТА
И СО НАУКАТА
И СО СПОРТОТ
И СО СИТЕ СВЕРИ
НА НАШЕТО НОВОВРЕМЕСКО ЖИВЕЕЊЕ
И СО МНОЗИНСТВО ГЛАСОВИ
ТРЕБА ДА СЕ УСВОИ
И ПРИМЕНИ ВО
РЕАЛНИОТ ЖИВОТ
ВО ОВА НАШЕ ПОСТОЕЊЕ.

ДА ГО ПРОСЛАВИМЕ ДЕНОТ
СО ШОЉА КАФЕ!


ОД “БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
08.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Нед Ное 12 2017, 18:37

КОРСЕТОТ

4 ПРЕРЕДУВАЊА
ПО 2 МОНЕТИ
СО ВКУПЕН ЗИР
ОСУМ (8)
Е “КОРСЕТОТ”
КАКО ФУСТАН
ЗА ОДБРАНА И ЗАШТИТА
ВО NEW AGE - ОТ.

ОД “БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
10.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Ное 18 2017, 07:12

СИН Е СИНЕ !!!

СИН Е
СИНЕ
ДОАЃА МИСЛА ДО МЕНЕ
ВИРТУЕЛНА МИСЛА
ПОЗНАТА ЗА МЕНЕ,
СО ЧУДНО ЗНАЧЕЊЕ
ВО ГОВОРЕЊЕТО
А ЗБОРОТ Е ИСТ
ИЛИ МАЛКУ ПОИНАКОВ
НО СЕ СЛУША
КАКО ЕДЕН
А СЕПАК СЕ
ДВА ЗБОРА
СО РАЗЛИЧНО ЗНАЧЕЊЕ.

 
ОД “БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
15.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Саб Ное 18 2017, 07:14

ДЕМИР ХИСАР И ДЕМИР КАПИЈА

“ВАНС А ПОН АТАЈМ”
СИ БИЛ ЕДЕН
ДЕМИР
И СИ ИМАЛ 
ГОЛЕМ ИМОТ
И МНОГУ СРОДНИ ДУШИ
СВОЈОТ НАРОД,
ХИ - МЕНОВЦУИ
КОИ ЛЕСНО МОЖЕЛЕ
ДА ЈА ОТВОРАТ
КАПИЈАТА-ПОРТАТА
СО СВОЈАТА
ВИСОКО СВЕСНОСТ
И ДА БИДАТ
БЕЗБЕДНОСЕН СИСТЕМ
НА СВОЈОТ НАРОД И СВОЈОТ ИМОТ.

 
ОД “БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
17.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Ное 28 2017, 20:29

ЕДЕН ЦАР И ЕДНА ЦАРИЦА

ВАНС А ПОН А ТАЈМ
СИ БИЛА ЕДНА ЦАРИЦА
И ЕДЕН ЦАР...
ВО КОЈ ПРОСТОР Е
ЦАРОТ - ЦАР
А ЦАРИЦАТА - ЦАРИЦА,
А ВО КОЈ ПРОСТОР Е
ЦАРОТ - ЦАРИЦА
А ЦАРИЦАТА - ЦАР ...
РАВЕНКАТА Е НЕРЕШЛИВА
СЕ’ ДО МОМЕНТОТ НА
НЕЈЗИНОТО РЕШАВАЊЕ!!!
ТО БИ КОНТИНУИЕ...

ОД “БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
28.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Ное 29 2017, 22:29

[ltr]АЕРОПЛАН НА ВОДА

ИДНИ СОГЛЕДУВАЊА
ПРОЕКТИ НА ВЛАДА
НОВИ МИНИСТЕРСТВА
АРХИТЕКТУРА, ГРАДЕЖНИШТВО
И ГЕОДЕЗИЈА,
ЕЛЕМЕНТ ЗЕМЈА
И ЕЛЕМЕНТ ВОДА,
ВОДА ВОДА
ВОДА - ВОДА
ЕЗЕРА, РЕКИ, МОРИЊА,
И
АЕРОПЛАНИ НА ВОДА
СО КАПЕТАНИЈА.

“БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
29.11.2017
[/ltr]
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Сре Ное 29 2017, 22:33

АЕРОПЛАН НА ВОДА

ИДНИ СОГЛЕДУВАЊА
ПРОЕКТИ НА ВЛАДА
НОВИ МИНИСТЕРСТВА
АРХИТЕКТУРА, ГРАДЕЖНИШТВО
И ГЕОДЕЗИЈА,
ЕЛЕМЕНТ ЗЕМЈА
И ЕЛЕМЕНТ ВОДА,
ВОДА ВОДА
ВОДА - ВОДА
ЕЗЕРА, РЕКИ, МОРИЊА,
И 
АЕРОПЛАНИ НА ВОДА
СО КАПЕТАНИЈА.

“БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
29.11.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by keti Вто Дек 05 2017, 06:02

АНА-МАРИЈА

СРЕЌЕН РОДЕНДЕН
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН
МИЛА МОЈА
АНА-МАРИЈА
И СЕ’ НАЈДОБРО
ЗА ТЕБЕ
СЕГА
И ВО ИДНИНА.


“БЕЛЕШКИТЕ НА КЕТИ”
ЗБИРКА ПОЕЗИЈА, ПРОЗА, УМЕТНОСТ
И КРЕАЦИЈА НА НОВО ВРЕМЕ
04.12.2017
keti
keti


Вратете се на почетокот Go down

Поезија од Кети - Page 13 Empty Re: Поезија од Кети

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 13 of 16 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот