Како ги решавате проблемите во животот?
+5
Кидман
trpe
fragola
Александра
zbunet
9 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 3 of 7
Страна 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Како ги решавате проблемите во животот?
hot nurse напиша: Da me ubies ,ne te razbrav!
Definicija spored Frojd " Prijatelstvoto e seksualen impuls so prepreka bez razlika na polot " ili po naski " Merak so prepreka " t.e. Prijatelot ti veli " Kaj si, sto te nema " , a u sebe si veli ...
zbunet
Кога имам проблем се прашувам, што би направил Фројд кога би бил на мое место. А честопати малиот мозгојадец ме деконцентрира со прашањето: Дали умниот Фројд бил среќен човек?
Александра
Pusel i ziveel 90 god i imal 7 deca,baska ziveel so zena mu i baldza mu, edina neprijatnost e sto moral da se seli u Ingland koga pocnala vojnata
zbunet
Учителката по македонски стално ми викаше „ Исцепај лист “ од тетратката оти рацете ги чував за фини работи и затоа пишував со нозе. Имав еден резервен лист на последната страна и тој го кинев за да слушне ...хи,хи,хи...
zbunet
Kada smo suočeni sa ekstremnim situacijama kao što su opasnost, strah, preopterećenost čula ili nasillje, nešto u nama reaguje i preuzima kontrolu; um postaje uzbunjen i automatski prekida svoje brbljanje.
zbunet
Проблемите на работа се решаваат на тој начин што ќе му ги префрлиш на некој кој не се буни и си работи.
zbunet
Велат дека умните луѓе се учат на туѓите грешки, дали тоа треба да значи да се дружиме само со будали за да се учиме на нивните грешки
alisa
Проблемите во животот се решаваат на решителен или на проблематичен начин.
zbunet
Може ли да кажам како некој друг го прави тоа?
Може? Тенкс :)
Јас сум проблем што лесно се решава. Лесно, АМА привремено.
Татко и ми отвора на врата, мајка и ми дига фиксен. Мобилниот го исклучува. Ова последното е мојата шанса - кога тогаш мора да се вклучи, па покрај цел свет некако ќе се протнам и јас.
Може? Тенкс :)
Јас сум проблем што лесно се решава. Лесно, АМА привремено.
Татко и ми отвора на врата, мајка и ми дига фиксен. Мобилниот го исклучува. Ова последното е мојата шанса - кога тогаш мора да се вклучи, па покрај цел свет некако ќе се протнам и јас.
Тото
Nikako,odbiv eden nepristoen predlog i sega imam eden kup problemi...
the nurse
" Кога ќе се најдеш во тесно, и сé е против тебе, и кога изгледа дека нема да можеш да издржиш ни минута повеќе, никогаш не се предавај зошто токму на тоа место и во тој миг ќе почнат да се менуваат работите. "
Хариет Бичер Стоу (1811-1896)
Хариет Бичер Стоу (1811-1896)
alisa
Проблемите во животот се решаваат некогаш со кочење, успорување или претекнување ама сепак треба да имаш дозвола.
zbunet
" Никогаш не се справувај со повеќе од еден вид проблем истовремено. Некои луѓе се справуваат со три: сите што ги имале, што ги имаат и што очекуваат дека ќе ги имаат. "
Едвард Е. Хејл (1822-1909)
Едвард Е. Хејл (1822-1909)
alisa
Моето е подобро од твоето оти не е мое, а ако е мое веднаш ќе стане подобро. Значи до мене е, оти сум убав на мајка.
zbunet
ѕвонам на решавачите:
ало, трпе другарче (да речеме), ај дојди попладне со алатот, нешто ме зафркава чешмата во купатило ...
ало, трпе другарче (да речеме), ај дојди попладне со алатот, нешто ме зафркава чешмата во купатило ...
Александра
Страна 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Ваши дела - уметност без граници
» Досадно ........
» Дали постои смисла на животот?
» УБАВИНИТЕ НА МОЈАТА ЗЕМЈА
» „Како си?“
» Досадно ........
» Дали постои смисла на животот?
» УБАВИНИТЕ НА МОЈАТА ЗЕМЈА
» „Како си?“