Нешто за љубовта
+7
keti
Тото
Кидман
trpe
Александра
fragola
zbunet
11 posters
МЕКИЦИ :: СКОКОТЛИВО :: ЉУБОВ
Страна 7 of 22
Страна 7 of 22 • 1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22
Re: Нешто за љубовта
Жената имаат потреба да се чувствува заштитено, но не и е доволно само да има маж покрај себе, туку мора секојдневно да ја проверуваат неговата машкост. А како ќе ја провери ? Ќе го изнервира и тој ќе покаже агресивност што значи дека е силен да ја заштити во даден момент. Но се плаши дека може да му опадне машкоста или интересот за неа и затоа секој ден го држи во тензија и не му дава да се опушти. Неверојатно нели ?
Еве еден обичен пример : „ Ти си многу добар кога си добар. Внимателен, интересен и бла, бла, бла. И така мажот решава да биде добар. Поминува ден, два ,три и нејзе и’ здосадува оти почнува да и‘ наликува на женче оти се лигави ко болен на поморанџа.
- Мило ?
- Да драга. Ја гали по косата, а нејзе почнува да ја нервира оти и’ ја мрси косата и ќе мора да ја мие пак. Она се намрштува.
- Што ти е сега ? Прашува лигавиот.
- Ми текна кога еднаш пред десет години ми рече дека сум глупава крава. Прави тажна фаца обидувајќи се да го долови тој израз кој го имала баш тој момент.
- Ама душо бев лут оти се поздрави со комшијата со кого бев скаран. Оти ќе замислува во неговата грда тиква дека е заводник, а за мене ќе раскажува дека сум рогоносец.
- Сакаш да кажеш дека сум неморална ? Го гледа без да трепне и нормално ќе и‘ засолзат очите - Не ти е срам !
- Ама нема врска, било па поминало.
- Да ! За тебе поминало, сакаш да заборавиш како што забораваш на нашата годишнина и мојот роденден !
- Ама душо дај смири се, батали тоа.
- Да батали, така го баталивме цел живот ! И мене ме батали ! Пријателките сожаливо ме гледаат. Види ме ! Како партал идам. Не успеа да ме однесеш на одмор како треба ! Пријателките ми покажуваат слики од одмор, а јас што да покажам ! Ме носиш каде е најефтино !
- Ама душо дојди легни до мене, дојди имам нешто за тебе
- Види го, само така знаеш, не знаеш да објасниш како маж туку само така знаеш, а ?! И наеднаш ред солзи, ред гневна фаца спремна да повраќа во клозетска шоља.
- Мори иди у пичку матер ! Па што сакаш веќе од мене ?!
- Да...( капна солза на тепихот ) бидеш МАЖ ! Ти мене не ме цениш, ја сум ти робинка !
- Престани да се дереш ! Покажува ред заби и стиснати очи дишејќи длабоко.
- Да, сега и сила ќе покажуваш на женско !
И така тие ќе си легнат одвоено мислејќи во себе - едниот : „Што згрешив па сега у пичку матер “, другиот : Може претерав, ама тој е крив, он ме натера, му подметнав кратко ќебе, види го како се обидува да се намести, ама е смешен “
Утрето со бледа фаца ќе му принесе доручек, а тој смуртен ќе го испие само кафето. Но со текот на новиот ден збор по збор ќе му влезе у ситуација употребувајќи женски трикови, прво случајно рака на раме, па ќе седне до него додека гледа телевизија и полека ќе го одвлечка во кревет .
Он нормално ќе прифати и ќе и’ рипне ко надевајќи се во себе дека таквите караници се зад нив.
И така тие ќе си живеат среќно до крајот на следните два-три дена тој ќе си вели во себе дека нема никогаш да погледне друга штом е ваква мила . И дека најпосле ќе може да се опушти и не мора да се докажува
Еве еден обичен пример : „ Ти си многу добар кога си добар. Внимателен, интересен и бла, бла, бла. И така мажот решава да биде добар. Поминува ден, два ,три и нејзе и’ здосадува оти почнува да и‘ наликува на женче оти се лигави ко болен на поморанџа.
- Мило ?
- Да драга. Ја гали по косата, а нејзе почнува да ја нервира оти и’ ја мрси косата и ќе мора да ја мие пак. Она се намрштува.
- Што ти е сега ? Прашува лигавиот.
- Ми текна кога еднаш пред десет години ми рече дека сум глупава крава. Прави тажна фаца обидувајќи се да го долови тој израз кој го имала баш тој момент.
- Ама душо бев лут оти се поздрави со комшијата со кого бев скаран. Оти ќе замислува во неговата грда тиква дека е заводник, а за мене ќе раскажува дека сум рогоносец.
- Сакаш да кажеш дека сум неморална ? Го гледа без да трепне и нормално ќе и‘ засолзат очите - Не ти е срам !
- Ама нема врска, било па поминало.
- Да ! За тебе поминало, сакаш да заборавиш како што забораваш на нашата годишнина и мојот роденден !
- Ама душо дај смири се, батали тоа.
- Да батали, така го баталивме цел живот ! И мене ме батали ! Пријателките сожаливо ме гледаат. Види ме ! Како партал идам. Не успеа да ме однесеш на одмор како треба ! Пријателките ми покажуваат слики од одмор, а јас што да покажам ! Ме носиш каде е најефтино !
- Ама душо дојди легни до мене, дојди имам нешто за тебе
- Види го, само така знаеш, не знаеш да објасниш како маж туку само така знаеш, а ?! И наеднаш ред солзи, ред гневна фаца спремна да повраќа во клозетска шоља.
- Мори иди у пичку матер ! Па што сакаш веќе од мене ?!
- Да...( капна солза на тепихот ) бидеш МАЖ ! Ти мене не ме цениш, ја сум ти робинка !
- Престани да се дереш ! Покажува ред заби и стиснати очи дишејќи длабоко.
- Да, сега и сила ќе покажуваш на женско !
И така тие ќе си легнат одвоено мислејќи во себе - едниот : „Што згрешив па сега у пичку матер “, другиот : Може претерав, ама тој е крив, он ме натера, му подметнав кратко ќебе, види го како се обидува да се намести, ама е смешен “
Утрето со бледа фаца ќе му принесе доручек, а тој смуртен ќе го испие само кафето. Но со текот на новиот ден збор по збор ќе му влезе у ситуација употребувајќи женски трикови, прво случајно рака на раме, па ќе седне до него додека гледа телевизија и полека ќе го одвлечка во кревет .
Он нормално ќе прифати и ќе и’ рипне ко надевајќи се во себе дека таквите караници се зад нив.
И така тие ќе си живеат среќно до крајот на следните два-три дена тој ќе си вели во себе дека нема никогаш да погледне друга штом е ваква мила . И дека најпосле ќе може да се опушти и не мора да се докажува
zbunet
сакам кога ме држи во прегратка,
сакам кога ми го зема лицето во дланките и го бакнува,
го сакам повеќе одколку што ме сака тој мене
сакам кога ми го зема лицето во дланките и го бакнува,
го сакам повеќе одколку што ме сака тој мене
Кидман
Ние во средно учевме (биологија ли беше или некој дел од физика ) дека тоа фрцкањето повеќе било резултат на специфична конструкција на скелетот отколку намерен перформанс.
Мене лично ми е сеедно зошто мрда , важно да мрда , убаво е и од технички и од уметнички агол, како во уметничкото лизгање.
Мене лично ми е сеедно зошто мрда , важно да мрда , убаво е и од технички и од уметнички агол, како во уметничкото лизгање.
Тото
,,Оние кои се верни ја познаваат само тривијалната страна на љубовта,само неверните ја познаваат трагедијата на љубовта,,-Оскар Вајлд
the nurse
Постои безусловна љубов во која што и да ти прави ќе трпиш, и љубов со усул која значи дека ќе добие клоца во газ ако претерува.
zbunet
Не верува во љубовта оној кој ќе падне и замине, верува оној кој ќе стане и остане.
zbunet
Бате Збунет секогаш ме тера на размислување, зашто од прва тешко капирам. Да пробам да растолкувам
Ако тој падне таа ќе замине, ако тој стане таа ќе остане. Од него зависи дали таа ќе верува во љубовта
Не е лесно да си машко.
Ако тој падне таа ќе замине, ако тој стане таа ќе остане. Од него зависи дали таа ќе верува во љубовта
Не е лесно да си машко.
Тото
Лесно ви е на вас мажите.Клоца,а?А како да му удрам клоца на некој што ми досаѓа,а не смеам ни да му подвикнам.
the nurse
zbunet напиша:Не верува во љубовта оној кој ќе падне и замине, верува оној кој ќе стане и остане.
Не верува во љубовта на оној што ќе му падне и ко посран ќе си замине, а верува оној на кој гордо ќе му стане и долго ќе му остане таков
Таква е дефиницијата на машкото сваќање на љубовта
zbunet
Ќе употребиш женски техники. Како преживеале жените низ сите овие векови ?
zbunet
Љубовта е преценета работа, како и квазипријателството. И двете си имаат добри страни, но имаат ограничен рок на траење
Тото
ууууу, знам дека се зезаш, ама јас се накострешувам кога некој ќе рече дека не постои љубов и не постои пријателство
тие што завршиле брзо само не биле вистински
тие што завршиле брзо само не биле вистински
Кидман
Тажно е да се гледа како љубовта преоѓа во омраза, но кога од омраза се преоѓа во љубов, тоа е чудо.
zbunet
Да,но првото за жал се случува многу често,а второто многу ретко(мислам само на филмови).Инаку чудото е прекрасно кога ќе се случи
the nurse
Страна 7 of 22 • 1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22
МЕКИЦИ :: СКОКОТЛИВО :: ЉУБОВ
Страна 7 of 22