МЕКИЦИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дали постои смисла на животот?

+7
alisa
kazablanka
Кидман
trpe
Тото
fragola
Александра
11 posters

Страна 4 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Дали постои смисла на животот? - Page 4 Empty Re: Дали постои смисла на животот?

Пишување by Александра Пон Јан 04 2010, 16:54

Кидман напиша:Ова се денови на вкусни јадења, убави слатки ем баклави на кои е тешко да им се одолее
стварно, зошто е така како што е????
мислел ли некој дека постојат и слаби карактери? а? Дали постои смисла на животот? - Page 4 86759

цврсто решив оваа година да уживам во сите задоволства кои ќе ми ги понудат секојдневието и баба ми

шифра: Карактер
Александра
Александра

Вратете се на почетокот Go down

Дали постои смисла на животот? - Page 4 Empty Re: Дали постои смисла на животот?

Пишување by zbunet Чет Јан 07 2010, 11:28

И баба ми има слатка баклава.
zbunet
zbunet

Пишување by ?????? Сре Јан 13 2010, 18:56

Што е тоа во луѓето тажно, што живеат во животи туѓи?

??????
Гостин

Пишување by ?????? Сре Јан 13 2010, 18:59

ха! - - - кој ќе го знае...

??????
Гостин

Пишување by trpe Сре Јан 13 2010, 22:46

Си живеела еднаш една мравка која секој ден рано сабајле прва одела на работа. Цел ден

мравката била весела и работејќи си пеела песнички. Била среќна додека работела и имала одлични

резултати во работата. Но, таа работела без ничии наредби бидејќи немала шеф. Затоа стршленот, како

директор на фирмата, решил да ја вработи бубамарата која имала големо искуство со раководењето.

Првата задача на бубамарата била да го организира доаѓањето и одењето на мравката на/од работа.

Затоа направила систем на документи за доаѓање и одење. Поради зголемениот обем на работа во

фирмата, вработиле пајак како секретарка за подготвување на извештаите.

Пајакот веднаш смислил систем за архивирање на документите и станал одговорен за телефонските

повици. Во меѓувреме, среќната мравка само си работела, работела и работела. Стршленот директор бил

воодушевен од извештаите кои ги добивал од бубамарата и побарал дополнителни наоди со графикони,

детали и анализи на трендовите на развој. Затоа, поради зголемен обем на работа станало нужно да се

вработи и хрчакот (на македонски било исправно: 'РЧКО! Ви се верува?) како помошник на директорот

на кој веднаш му купиле компјутер и печатач.

Набрзо среќната и весела мравка почнала да се жали заради целата таа хартиена војска со која морала

да се бори.

Директорот веднаш сфатил дека мора итно да се реагира. Создал ново работно место на шеф на служба

со задача да ја контролира среќната и вредна мравка. Како шеф на службата го вработил штурецот кој

веднаш по доаѓањето го заменил целиот мебел во својата канцеларија и на барање добил ергономски

обликувана фотеља и нов компјутер со ЛЦД монитор.

Бидејќи бројот на компјутерите пораснал морале да се купи и нов мрежен сервер. Штурецот, како шеф

на службата, увидел дека итно му е потребен помошник (кој всушност е неговиот помошник од

поранешната фирма) за подготовка на стратешки нацрт за управување и пресметка на службата.

Во меѓувреме мравката станувала се понесреќна и помалку продуктивна.

Шефот штурец воодушевено заклучил дека мора да нарача истражување за расположението и

задоволството на вработените во фирмата. Кога директорот стршен ги видел бројките од кои сфатил

дека фирмата во која работела среќната и весела мравка, не е профитабилна како порано, длабоко се

замислил. Веднаш го најмил најелитниот советодавец, господинот був, на кој му рекол да направи

целосна дијагностика на фирмата и да даде совети за зголемување на профитабилноста.

Господинот був по три месеци детално анализирање на односите во фирмата подготвил извештај во кој

пишувало дека во фирмата има премногу вработени.

Директорот стршлен веднаш ја прифатил стручната анализа и ја отпуштил мравката.

Дали постои смисла на животот? - Page 4 Images
trpe
trpe

Пишување by zbunet Нед Јан 17 2010, 21:31

imaat samo eden maz, a site se srekni i nasmeani

Дали постои смисла на животот? - Page 4 Leia-1
zbunet
zbunet

Пишување by zbunet Нед Јан 17 2010, 21:36

odgovorot e najdole napisan na maicata

Дали постои смисла на животот? - Page 4 1726-store
zbunet
zbunet

Пишување by fragola Нед Јан 17 2010, 22:31

Da se isece dolniot del od maicata vednas!
fragola
fragola

Пишување by trpe Нед Јан 17 2010, 23:09

Многу ситно напишано,ќе мора многу да се приближам, дури може и да се прилепам за да прочитам
trpe
trpe

Пишување by Кидман Саб Јан 23 2010, 10:34

Така е како што е , затоа што така е најубаво Дали постои смисла на животот? - Page 4 670300
Кидман
Кидман

Пишување by trpe Вто Јан 26 2010, 22:52

Затоа што можеш да треснеш зелена каква што сакаш,а никој да не те закача Дали постои смисла на животот? - Page 4 951938
trpe
trpe

Пишување by zbunet Сре Фед 03 2010, 13:08

Smisolot e vo zlatnata sredina. Дали постои смисла на животот? - Page 4 47654
zbunet
zbunet

Пишување by zbunet Пон Фед 15 2010, 23:53

zbunet
zbunet

Пишување by ?????? Нед Фед 21 2010, 21:21

не знам зошто
може зашто постои субјективност, па сите се потпираме на својата вистина
имам близу 40, а уште се сопнувам на истите сопки од животот.
уф...

??????
Гостин

Пишување by Кидман Саб Фед 27 2010, 23:06

Смисол...хммм... каков факинг смисол е тоа да се изнервираш дека ти се испуштил котелец на хулахопката, да се масираш со антицелулитни креми, па оти овој вака ми рекол, оти онака... денес не' има, утре фуууууу.... чао аморе
Не постои смисол
туку.... сме се нашле тука, па ајде братко ухвати ритам и нишај куковима
Кидман
Кидман

Пишување by fragola Нед Фед 28 2010, 21:05

Ima smisla ama premnogu sme malecki za da ja doznaeme...
Дали постои смисла на животот? - Page 4 Funny-chess-game
fragola
fragola

Пишување by trpe Вто Мар 02 2010, 15:27

Поради ова !!!

Дали постои смисла на животот? - Page 4 Att00001l
trpe
trpe

Пишување by Кидман Пет Мар 05 2010, 22:47

"Najnepoštenija stvar u životu jeste njegov kraj.
Mislim, život je težak. I oduzme ti dosta vremena.
I šta dobiješ na kraju? Smrt. To je, kao, neki bonus?!
Zato sam uveren da je životni ciklus okrenut naopačke.

Smrt treba da je na početku.
Potom sledi život u staračkom domu iz koga te izbace jer si bio prezdrav.
Onda počneš da radiš tako što prikupljaš penziju i već prvog dana na poslu dobiješ zlatni sat.
Potom radiš četrdeset godina, dok ne postaneš dovoljno mlad za uživanje u penziji.
Piješ puno alkohola, ideš s žurke na žurku i polako se pripremaš za srednju školu.
Onda sledi osnovna škola, postaješ klinac, igraš se i nemaš nikakvih odgovornosti u životu.
Potom si malo dete,
pa beba,
vraćaš se unutra i devet meseci lebdiš dok te greje najluksuznije centralno grejanje, kupka,
a hrana stiže kroz cevčicu.
I kraj dočekaš jednim fantastičnim orgazmom!!!
Amin."

-George Constanza-
Кидман
Кидман

Пишување by trpe Саб Мар 06 2010, 00:37

Ова ме потсети на филмов, интересен е , ако не си го гледала побарај го, верувам дека ќе ти се допадне Дали постои смисла на животот? - Page 4 1

trpe
trpe

Пишување by fragola Нед Мар 07 2010, 23:55

Taka ke bide se dodeka samite dopustame da bide taka...ama ako povekje pravam a pomalku mislam,ke bide poinaku Дали постои смисла на животот? - Page 4 186335
fragola
fragola

Пишување by trpe Чет Мар 11 2010, 13:10

trpe
trpe

Пишување by Александра Сре Мар 17 2010, 17:14

така е како што е затоа што било како што било
Александра
Александра

Пишување by fragola Сре Мар 17 2010, 22:35

Kako e taka e samo so pomin neka e.
fragola
fragola

Пишување by Тото Нед Мар 21 2010, 16:29

јас се плашам дека ќе и здодеам, таа се плаши дека ќе ми здодее... и така, станавме и двајцата здодевни, од пусти страв
Тото
Тото

Пишување by Александра Сре Мар 24 2010, 17:29

затоа што блеам во него вака и замижувам секогаш кога ќе ми згреши

Дали постои смисла на животот? - Page 4 100954461_c29fd0ba07
Александра
Александра

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Страна 4 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Вратете се на почетокот

- Similar topics