Дали постои смисла на животот?
+7
alisa
kazablanka
Кидман
trpe
Тото
fragola
Александра
11 posters
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 4 of 13
Страна 4 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Re: Дали постои смисла на животот?
Кидман напиша:Ова се денови на вкусни јадења, убави слатки ем баклави на кои е тешко да им се одолее
стварно, зошто е така како што е????
мислел ли некој дека постојат и слаби карактери? а?
цврсто решив оваа година да уживам во сите задоволства кои ќе ми ги понудат секојдневието и баба ми
шифра: Карактер
Александра
Си живеела еднаш една мравка која секој ден рано сабајле прва одела на работа. Цел ден
мравката била весела и работејќи си пеела песнички. Била среќна додека работела и имала одлични
резултати во работата. Но, таа работела без ничии наредби бидејќи немала шеф. Затоа стршленот, како
директор на фирмата, решил да ја вработи бубамарата која имала големо искуство со раководењето.
Првата задача на бубамарата била да го организира доаѓањето и одењето на мравката на/од работа.
Затоа направила систем на документи за доаѓање и одење. Поради зголемениот обем на работа во
фирмата, вработиле пајак како секретарка за подготвување на извештаите.
Пајакот веднаш смислил систем за архивирање на документите и станал одговорен за телефонските
повици. Во меѓувреме, среќната мравка само си работела, работела и работела. Стршленот директор бил
воодушевен од извештаите кои ги добивал од бубамарата и побарал дополнителни наоди со графикони,
детали и анализи на трендовите на развој. Затоа, поради зголемен обем на работа станало нужно да се
вработи и хрчакот (на македонски било исправно: 'РЧКО! Ви се верува?) како помошник на директорот
на кој веднаш му купиле компјутер и печатач.
Набрзо среќната и весела мравка почнала да се жали заради целата таа хартиена војска со која морала
да се бори.
Директорот веднаш сфатил дека мора итно да се реагира. Создал ново работно место на шеф на служба
со задача да ја контролира среќната и вредна мравка. Како шеф на службата го вработил штурецот кој
веднаш по доаѓањето го заменил целиот мебел во својата канцеларија и на барање добил ергономски
обликувана фотеља и нов компјутер со ЛЦД монитор.
Бидејќи бројот на компјутерите пораснал морале да се купи и нов мрежен сервер. Штурецот, како шеф
на службата, увидел дека итно му е потребен помошник (кој всушност е неговиот помошник од
поранешната фирма) за подготовка на стратешки нацрт за управување и пресметка на службата.
Во меѓувреме мравката станувала се понесреќна и помалку продуктивна.
Шефот штурец воодушевено заклучил дека мора да нарача истражување за расположението и
задоволството на вработените во фирмата. Кога директорот стршен ги видел бројките од кои сфатил
дека фирмата во која работела среќната и весела мравка, не е профитабилна како порано, длабоко се
замислил. Веднаш го најмил најелитниот советодавец, господинот був, на кој му рекол да направи
целосна дијагностика на фирмата и да даде совети за зголемување на профитабилноста.
Господинот був по три месеци детално анализирање на односите во фирмата подготвил извештај во кој
пишувало дека во фирмата има премногу вработени.
Директорот стршлен веднаш ја прифатил стручната анализа и ја отпуштил мравката.
мравката била весела и работејќи си пеела песнички. Била среќна додека работела и имала одлични
резултати во работата. Но, таа работела без ничии наредби бидејќи немала шеф. Затоа стршленот, како
директор на фирмата, решил да ја вработи бубамарата која имала големо искуство со раководењето.
Првата задача на бубамарата била да го организира доаѓањето и одењето на мравката на/од работа.
Затоа направила систем на документи за доаѓање и одење. Поради зголемениот обем на работа во
фирмата, вработиле пајак како секретарка за подготвување на извештаите.
Пајакот веднаш смислил систем за архивирање на документите и станал одговорен за телефонските
повици. Во меѓувреме, среќната мравка само си работела, работела и работела. Стршленот директор бил
воодушевен од извештаите кои ги добивал од бубамарата и побарал дополнителни наоди со графикони,
детали и анализи на трендовите на развој. Затоа, поради зголемен обем на работа станало нужно да се
вработи и хрчакот (на македонски било исправно: 'РЧКО! Ви се верува?) како помошник на директорот
на кој веднаш му купиле компјутер и печатач.
Набрзо среќната и весела мравка почнала да се жали заради целата таа хартиена војска со која морала
да се бори.
Директорот веднаш сфатил дека мора итно да се реагира. Создал ново работно место на шеф на служба
со задача да ја контролира среќната и вредна мравка. Како шеф на службата го вработил штурецот кој
веднаш по доаѓањето го заменил целиот мебел во својата канцеларија и на барање добил ергономски
обликувана фотеља и нов компјутер со ЛЦД монитор.
Бидејќи бројот на компјутерите пораснал морале да се купи и нов мрежен сервер. Штурецот, како шеф
на службата, увидел дека итно му е потребен помошник (кој всушност е неговиот помошник од
поранешната фирма) за подготовка на стратешки нацрт за управување и пресметка на службата.
Во меѓувреме мравката станувала се понесреќна и помалку продуктивна.
Шефот штурец воодушевено заклучил дека мора да нарача истражување за расположението и
задоволството на вработените во фирмата. Кога директорот стршен ги видел бројките од кои сфатил
дека фирмата во која работела среќната и весела мравка, не е профитабилна како порано, длабоко се
замислил. Веднаш го најмил најелитниот советодавец, господинот був, на кој му рекол да направи
целосна дијагностика на фирмата и да даде совети за зголемување на профитабилноста.
Господинот був по три месеци детално анализирање на односите во фирмата подготвил извештај во кој
пишувало дека во фирмата има премногу вработени.
Директорот стршлен веднаш ја прифатил стручната анализа и ја отпуштил мравката.
trpe
Многу ситно напишано,ќе мора многу да се приближам, дури може и да се прилепам за да прочитам
trpe
Затоа што можеш да треснеш зелена каква што сакаш,а никој да не те закача
trpe
не знам зошто
може зашто постои субјективност, па сите се потпираме на својата вистина
имам близу 40, а уште се сопнувам на истите сопки од животот.
уф...
може зашто постои субјективност, па сите се потпираме на својата вистина
имам близу 40, а уште се сопнувам на истите сопки од животот.
уф...
??????- Гостин
Смисол...хммм... каков факинг смисол е тоа да се изнервираш дека ти се испуштил котелец на хулахопката, да се масираш со антицелулитни креми, па оти овој вака ми рекол, оти онака... денес не' има, утре фуууууу.... чао аморе
Не постои смисол
туку.... сме се нашле тука, па ајде братко ухвати ритам и нишај куковима
Не постои смисол
туку.... сме се нашле тука, па ајде братко ухвати ритам и нишај куковима
Кидман
"Najnepoštenija stvar u životu jeste njegov kraj.
Mislim, život je težak. I oduzme ti dosta vremena.
I šta dobiješ na kraju? Smrt. To je, kao, neki bonus?!
Zato sam uveren da je životni ciklus okrenut naopačke.
Smrt treba da je na početku.
Potom sledi život u staračkom domu iz koga te izbace jer si bio prezdrav.
Onda počneš da radiš tako što prikupljaš penziju i već prvog dana na poslu dobiješ zlatni sat.
Potom radiš četrdeset godina, dok ne postaneš dovoljno mlad za uživanje u penziji.
Piješ puno alkohola, ideš s žurke na žurku i polako se pripremaš za srednju školu.
Onda sledi osnovna škola, postaješ klinac, igraš se i nemaš nikakvih odgovornosti u životu.
Potom si malo dete,
pa beba,
vraćaš se unutra i devet meseci lebdiš dok te greje najluksuznije centralno grejanje, kupka,
a hrana stiže kroz cevčicu.
I kraj dočekaš jednim fantastičnim orgazmom!!!
Amin."
-George Constanza-
Mislim, život je težak. I oduzme ti dosta vremena.
I šta dobiješ na kraju? Smrt. To je, kao, neki bonus?!
Zato sam uveren da je životni ciklus okrenut naopačke.
Smrt treba da je na početku.
Potom sledi život u staračkom domu iz koga te izbace jer si bio prezdrav.
Onda počneš da radiš tako što prikupljaš penziju i već prvog dana na poslu dobiješ zlatni sat.
Potom radiš četrdeset godina, dok ne postaneš dovoljno mlad za uživanje u penziji.
Piješ puno alkohola, ideš s žurke na žurku i polako se pripremaš za srednju školu.
Onda sledi osnovna škola, postaješ klinac, igraš se i nemaš nikakvih odgovornosti u životu.
Potom si malo dete,
pa beba,
vraćaš se unutra i devet meseci lebdiš dok te greje najluksuznije centralno grejanje, kupka,
a hrana stiže kroz cevčicu.
I kraj dočekaš jednim fantastičnim orgazmom!!!
Amin."
-George Constanza-
Кидман
Ова ме потсети на филмов, интересен е , ако не си го гледала побарај го, верувам дека ќе ти се допадне
trpe
Taka ke bide se dodeka samite dopustame da bide taka...ama ako povekje pravam a pomalku mislam,ke bide poinaku
fragola
јас се плашам дека ќе и здодеам, таа се плаши дека ќе ми здодее... и така, станавме и двајцата здодевни, од пусти страв
Тото
затоа што блеам во него вака и замижувам секогаш кога ќе ми згреши
Александра
Страна 4 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Дали постои времето?
» Ваши дела - уметност без граници
» Досадно ........
» Како ги решавате проблемите во животот?
» УБАВИНИТЕ НА МОЈАТА ЗЕМЈА
» Ваши дела - уметност без граници
» Досадно ........
» Како ги решавате проблемите во животот?
» УБАВИНИТЕ НА МОЈАТА ЗЕМЈА
МЕКИЦИ :: ЧЕТВРТО ОКО :: ФИЛОЗОФИЈА
Страна 4 of 13