Нешто за љубовта
+7
keti
Тото
Кидман
trpe
Александра
fragola
zbunet
11 posters
МЕКИЦИ :: СКОКОТЛИВО :: ЉУБОВ
Страна 5 of 22
Страна 5 of 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22
Re: Нешто за љубовта
Кога ќе ми каже, Тото срце, доцна е, треба да си одам, имам за учење, имам за свирење, утре рано станувам, имам писмена, имам настап, имаме гости ....
Тото
Љубовта е хемија.
Љубовта е и алхемија.
Прва фаза: оловото се претвора во злато.
Последна фаза: златото се претвора во токсичен отпад.
Љубовта е и алхемија.
Прва фаза: оловото се претвора во злато.
Последна фаза: златото се претвора во токсичен отпад.
Александра
,,Фен-Чанг праша-Што е љубов?,Учителот рече-Да му се придава поголема вредност на напорот отколку на наградата,тоа се вика љубов.(Конфучие)
the nurse
Следниот викенд имаме од работа некој семинар.А бе се потепаа ова жениве да одат.Купуваат гардероба ,се спремаат,ќе биде интересно.Уште ме прашуваат дали мора да одат на предавањата!!!???Семинарки!!!
the nurse
- Ај мор кажи нешто умиљато, маа. Нешто као : „ Срцка, душо, ова она “
- Ај срцка, душо, стави вода у правосмукалката и зачисти со неа.
- Знаеш ли ма ти некогаш да ги употребуваш тие ствари у мирољубиви цели ?
- Ај срцка, душо, стави вода у правосмукалката и зачисти со неа.
- Знаеш ли ма ти некогаш да ги употребуваш тие ствари у мирољубиви цели ?
zbunet
,,Целиот живот си го потрошив обидувајки се да бидам совршена за несовршените.Поради една невидлива,глупава работа наречена љубов,,-Мадам де помпадур
the nurse
Што е љубов без доверба ? Гола страст која бргу ќе згасне.
Довербата не се стекнува, таа се има или нема од самиот почеток.
Довербата не се стекнува, таа се има или нема од самиот почеток.
zbunet
Довербата за многумина е само уште една девица што одвај чека да ја изгуби невиноста
Александра
И’ станува жешко под ќебето и се открива и кога од таму излегува невидлив облак и сонлива истрчува на балкон во никое време и размислува кои состојки да ги исфрли од мојата исхрана.
zbunet
Taa bila mnogu kulturna,jas begam demonstrativno da spijam vo dnevna.A,sestra mi za takvo iskustvo mi rece :-Mislev deka nekoj ni pustil nekoj gas za truenje!Isto izbegala vo dnevna sose deteto,sto e krivo toa da se true.
the nurse
Ova ispaga ko samo maskite da prdat, a ne e tocno zatoa sto zenskiot prdez cesto podsetuva na grmotevica i luge se zbunuvaat gledajki kon neboto mislejki deka se spremaat vrnezi i grmezi i zatoa tesko e da se dokaze zenskiot prdez
zbunet
Dobro,imas pravo.Jas posto se soblekuvam so 20-tina zeni vo garderoba,se slucuvaat i takvi raboti,ama mnogu,mnoguuuuuuu retko!
the nurse
е, голема работа!
тој беше две секунди изненаден (додека да сфати дека не му се причинило), а после се озари со насмевка која значеше welcome to the club. демек, немој отсега да ме гледаш на криво кога ќе прдам.
тој беше две секунди изненаден (додека да сфати дека не му се причинило), а после се озари со насмевка која значеше welcome to the club. демек, немој отсега да ме гледаш на криво кога ќе прдам.
Александра
“Čarobnjaci su otkrili najčistiji oblik ljubavi, zato što vole sebe. Oni znaju da je sve što dajemo drugima odraz onoga što imamo u sebi. Oni su stavili moć strasti u službu bića, i ona im daje neophodan impuls da preduzmu jedinu potragu koja se isplati: potragu za samim sobom.”
zbunet
Не е дека не верувам,ама не сакам да сум заљубена.Тогаш правам глупости и немам контрола врз ништо.
the nurse
Страна 5 of 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22
МЕКИЦИ :: СКОКОТЛИВО :: ЉУБОВ
Страна 5 of 22